Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Borgere var flittige med input til ny affaldscontainer

Aalborg
Onsdag 23. september 2015 kl. 12:26

Borgere var flittige med input til ny affaldscontainer
Borgere diskuterede fordele og ulemper ved forskellige containertyper, imens medarbejderne i Aalborg Forsyning, Renovation noterede de mange inpu


.
Over 30 boligejere af parcelhuse og rækkehuse var mødt op for at give deres holdning til udseendet og indretningen på ny affaldscontainer, da kommunen inviterede til møde mandag den 21. september. Det blev til to timer med gang i debatten.

Aalborg Forsyning, Renovation fik masser af relevante spørgsmål og gode input under mandagens borgermøde, hvor 31 borgere blev præsenteret for den nye indsamlingsordning og et udvalg af forskellige containere, som kan indgå i den kommende ordning.

Godt at vi bliver hørt
En af de borgere som var mødt op til diskussionen om den ny indsamlingsordning var Lise Damgaard Nielsen, som går meget op i sortering. Hun var glad for at være med til mødet:

”Jeg synes, at det er rigtig godt, at vi borgere får mulighed for at blive hørt. Det er ikke sikkert, at vi får lov til at bestemme noget, men at vi bliver hørt, inden de vælger containertype, synes jeg er godt,” fortæller Lise Damgaard Nielsen.

Hensigtsmæssige løsninger er målet
Anke Sand Kirk, projektleder i Aalborg Forsyning, Renovation, pointerede under mødet vigtigheden af, at borgerne bliver hørt:

”Der er 206.000 borgere i Aalborg Kommune, som årligt producerer 650 kg. affald pr. person. Vi skal i fællesskab få den nye håndtering af affald til at lykkes, så derfor er det vigtigt, at vi kommer med nogle løsninger, som borgerne synes er gode,” fortæller Anke Sand Kirk.

Gang i debatten under mødet
Den nye containertype skal give boligejerne mulighed for at sortere metal/plast, pap/papir, småt elektronik og sparepærer ved husstanden. Den information gav anledning til spørgsmål om både prisen på containeren, tømningstidspunkter og praktiske spørgsmål, som for eksempel hvor rene konservesdåser skal være, før de kommer i containeren.

”Vi synes, at mødet var en succes. Borgerne deltog virkelig aktivt i mødet ved at stille relevante spørgsmål og give konstruktiv kritik, som vi kan tage med os videre og indarbejde i udbuddet på containeren,” fortæller affaldsplanlægger Dorte Ladefoged, som gennemgik initiativer i affaldshåndteringsplanen ’Aalborg uden affald’ under mødet.

Aalborg Forsyning, Renovation skal nu samle op på feedbacken fra borgerne, så de kan vælge den mest hensigtsmæssige containerløsning til de mange tusinde enfamilieboliger i Aalborg Kommune. Senere på året vil der blive holdt lignende arrangementer for flerfamilieboliger.


© Copyright 2023 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - AalborgRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld