Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Ny Ford Focus RS

fra 0-100 på 4,7 sek.
Tirsdag 29. december 2015 kl. 06:39

Ny Ford Focus RS

.
Det sker utrolig sjældent, at offentligheden kommer med helt ind i det helligste af det helligste hos en bilproducent, nemlig i udviklingen af en ny bilmodel. I otte unikke episoder af 'Rebirth of an Icon' kommer man helt tæt på den nye Ford Focus RS og får et unikt indblik i, hvordan den dynamiske model med 350 hk er blevet skabt – lige fra de første tanker om superhatchbacken i designstudiet til testkørsler i de mest ekstreme egne af verden.
Den nye Ford Focus RS er uden tvivl en af de mest ventede biler, og at den nye superhatchback fra Ford allerede før den slippes løs i 2016 har status som ikon, kræver ikke megen introduktion. Tænk på nærmest sagnsomspundne modeller som Escort RS Cosworth og Sierra RS Cosworth.
Focus RS bliver noget helt unikt, udviklet af et stærkt og fokuseret hold af specialister i det nyligt oprettede Ford Performance. Som noget ganske usædvanligt er det nu muligt at få et indblik i den omfattende process, det har været at udvikle den nye Focus RS. I otte unikke episoder, netop under titlen 'Rebirth of an Icon', følger man tilblivelsen af den nye superhatchback; fra de første diskussioner omkring en prototype til testarbejde i de mest ekstreme egne af verden, fra den voldsomme hede i Arizona til den ødelæggende kulde på Arktis.
I de otte videoer følger vi blandt andet den teknisk ansvarlige chef for global produktudvikling, Raj Nair, og rallystjernen Ken Block, som begge har haft stor indflydelse på alle trin i udviklingen af Fords sublime hatchback.

En ny og global æra indledes
I forhold til de tidligere RS-modeller er der i dag flere krav end nogensinde, den nye Focus RS skal leve op til. Der er ikke blot langt flere konkurrenter på markedet, men også større forventninger fra kundernes side. For første gang nogensinde skal Focus RS sælges i hele verden og ikke blot i Europa, og dermed er der omfattende og forskelligartede krav, bilen skal leve op til.
Den nye Focus RS bliver ekstrem ydelse og ekstrem underholdning i et perfekt og strømlinet hatchbackkarrosseri. Ford brugte i mange år firehjulstrækket til at opnå greb og dynamik, og det er en vigtig del af mekanikken i den nye model. Under motorhjelmen, bag de nøje udtænkte luftindtag til køling af motor og bremser og bilens stabilitet, gemmer sig et bæst fra Ford Performance: den nye firecylindrede 2,3-liters EcoBoost-motor med hele 350 hk og et moment på helt op til 470 Nm ved overboost. Launch control, forskellige køreprogrammer og en avanceret undervogn vil gøre den nye Focus RS til en rallybil født til gadebrug. 0-100 km/t på 4,7 sekunder og en topfart på 266 km/t taler for sig selv.
Ford ser frem til at kunne introducere den nye Focus RS i Danmark i 2016. Priserne ventes at starte omkring 600.000 kr. - man får med andre ord en usædvanlig stærk motor til en lav pris, men bestemt også en af markedets mest dynamiske biler.
Palle Sund, sund2802@gmail.com, kilde: Lene Dahlquist, ford.dk





© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Alle jagter Nissan Qashqai - Biler

- Turbo uden merpris - Biler

- Ny teknologi gør forruden dyr og svær at skifte - Biler

- Hvad betyder alle de tal og bogstaver på dine dæk? - Biler

- Nye regler gør det nemmere at finde de bedste sommerdæk - Biler

- Twingo banket i bund - Biler

- Bilmærket der kører sine egne veje - Biler

- SKODA introducerer privatleasing - Biler

- Fusk med km-tallet - Biler

- Ny avanceret Ford Kuga - Biler

- Den alsidige sportsvogn blandt SUV'erne - SEAT ATECA - Biler

- KIA er klar med det danske modelprogram på den nye Optima - Biler

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld