Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Stephan er Aalborgs bedste lærling

Vinder han metalindustriens lærlingepris?
Torsdag 29. september 2016 kl. 08:27

Stephan er Aalborgs bedste lærling

.
Når Metalindustriens Lærlingepris, ML-Prisen, uddeles fredag den 30. september i Den Sorte Diamant i København, er elektronikfagtekniker Stephan Ollivier Korsgaard Larsen fra Aalborg blandt prismodtagerne. Sammen med 24 andre lærlinge fra hele landet bliver Stephan hyldet med den fine hæder af blandt andre undervisningsministeren.

Fredag er Den Sorte Diamant i København pyntet op til fest. Her finder en af de vigtigste hyldester af faglært arbejdskraft sted. Undervisningsminister Ellen Trane Nørby hylder sammen med familier, mestre og lærere 25 af metalindustriens mest talentfulde lærlinge, heriblandt Stephan Ollivier Korsgaard Larsen fra Aalborg.

Stephan har som de øvrige prismodtagere afsluttet svendeprøven med et 12-tal. Og det er vigtigt at sætte spot på 12-talslærlingene, da Danmark har brug for flere af dem. Faktisk kommer industrien til at mangle hele 44.000 faglærte inden 2025.

Det særlige ved ML-Prisen er, at det ikke kun er de faglige evner, der spiller ind. Også sociale kvaliteter vægtes højt i udvælgelsen. Derfor er det et fællestræk for Stephan og de øvrige prismodtagere, at de, ud over at have opnået topkarakterer, også er gode kammerater og kolleger. Det er skoler og virksomheder, som i fællesskab indstiller lærlingene til prisen.

Indstilles af skolen og virksomheden
Stephan er indstillet til prisen af både sin virksomhed, Grundfos A/S, og sin skole, Mercantec. I indstillingen lyder det:

- Stephan er en meget selvstændig og faglig engageret elev. Han arbejder målrettet, og med sit solide faglige fundament og en evne til at tage initiativ, er han en meget attraktiv samarbejdspartner. Han udviser store evner i forhold til at planlægge sit arbejde og er en fremragende holdkammerat og kollega. Derfor fortjener han ML-Prisen 2016.

Selv giver Stephan følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de næsten 200 indstillede:

- Jeg gik på HTX, hvor jeg havde teknikfag med fokus på elektronik og svagstrøm, og blev mere og mere sikker på, at elektronikfagtekniker er en uddannelse for mig. Det er svært at sige, hvorfor jeg er blevet god til mit fag, men jeg brænder for det, har knoklet for at blive god, og så blev jeg af i læretiden hos Grundfos A/S udfordret på en god måde. Det er en kæmpe ære, at få ML-Prisen.

Fra ét talent til et andet
Udover undervisningsministeren vil formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen, og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, tale og overrække statuetterne til prismodtagerne. Publikum vil også kunne opleve den prisbelønnede cellist Jonathan Algot Swensen under programpunktet ”Fra ét talent til et andet”. Jonathan vandt P2 Talentprisen 2016 og er til daglig studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

ML-Prisen 2016 afholdes fredag d. 30. september kl. 9.30-12.15 i Det Kongelige Bibliotek – Den Sorte Diamant i København. Selve prisoverrækkelsen finder sted i Dronningesalen kl. 10.30-12.15.

ML-Prisen 2016 live-streames fra Industriens Uddannelsers Facebook-side fra kl. 10.30: https://www.facebook.com/IndustriensUdd/




© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- Falsk tusindkroneseddel opdaget - Aalborg

- Aalborg Universitet har skabt vækst og udvikling i 50 år - Aalborg

- AaB jagter endnu et afgørende skridt i oprykningsspillet søndag - Aalborg

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

- Nu er turen kommet til Aalborg: Slår dørene op den 10. maj - Aalborg

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld