Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Aalborg til kamp mod madspild

Restauranter redder 2600 kilo kartofler
Torsdag 29. september 2016 kl. 09:11

Aalborg til kamp mod madspild

.
Bone’s i Aalborg og Skalborg har arbejdet med portionsstørrelser, tilbyder doggybags og genbruger organisk affald. Tiltagene har blandt andet betydet, at tilsammen på restauranterne i Aalborg og Skalborg er 2600 kilo kartofler blevet reddet fra skraldespanden i løbet af det seneste år.

Ud af de omkring 700.000 tons madspild, som Danmark årligt genererer, står restauranter og storkøkkener for næsten ti procent. Bone’s i Aalborg har siden åbningen deltaget aktivt i kampen mod madspild, og længe før emnet fik mediernes interesse, har restauranten arbejdet målrettet på at forhindre madsvineri.

– Hver gang fødevarer smides ud, sker et spild af selve råvarerne, men også af tid, energi og penge, der er brugt på at fremstille maden. Det er derfor med tanke på både miljøet og forretningen, vi har indført tiltag som doggybags for at reducere madspildet, siger Peter Johnsen, restaurantchef ved Bone’s i Aalborg.

Effektive tiltag
Bone’s i Aalborg har siden åbningen tilbudt doggybags, så kunder, der overvurderer egne spiseevner, kan få resten af måltidet med hjem til køleskabet. Det mest effektive middel mod madspild har dog været at gøre tilbehørsportionerne mindre for til gengæld at tilbyde gratis og ubegrænset genopfyldning. Tiltaget har sænket forbruget af kartofler til blandt andet pommes frites med mellem fem og otte procent. Dermed har Bone’s i Aalborg og Skalborg tilsammen sparet cirka 2600 kilo kartofler det seneste år, som sandsynligvis ville være endt i skraldespanden.

– Det har altid været muligt at bestille ekstra fritter og sauce gratis, men hvor det i begyndelsen udelukkende var et servicetiltag, fandt vi siden ud af, at vi kunne hindre en masse madspild ved at gøre portionerne mindre. Gæsterne får samtidig en bedre oplevelse, da de altid kan bede om helt frisklavede fritter, fortæller Peter Johnsen.

Affald og olie genbruges
Det kan dog ikke undgås, at rester ender i skraldespandene, men ved Bone’s i Aalborg er det ikke ensbetydende med spildt mad. Alt organisk affald bliver nemlig afhentet og brugt til at producere dyrefoder, biogas og gødning. Også de cirka 10.500 liter fritureolie, som de to restauranter hvert år anvender, bliver genbrugt og lavet til biodiesel. Bedre filtrering af olien har endda reduceret forbruget med cirka 30 procent.

Bone’s er et dansk restaurantkoncept, der er inspireret af den amerikanske tradition for burgere, bøffer og møre, frisklavede spareribs. De lokale restauranter ligger på henholdsvis Danmarksgade 27 i Aalborg og Nibevej 17 i Skalborg. www.bones.dk


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Vigtigt at være opmærksom på: Nu kan flåtbid føre til gigt hos mennesker - Aalborg

- Torsdagens strømpris - Aalborg

- Nybygget hus udsat for indbrud - Aalborg

- Regnskab for 1. kvartal 2024: Nordjysk økonomi har det godt - Aalborg

- Antallet af indbrud stiger igen, men der er store lokale forskelle: Et fald på 48 procent i Aalborg - Aalborg

- Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter - Aalborg

- Har du en historie om lokalområdet? - så tip os gerne - Aalborg

- Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer - Aalborg

- 3F i Aalborg kalder til demonstration fredag - Aalborg

- Kom med på en ægte skattejagt: Hvem finder kisten med 500.000 kroner et sted i Danmark? - Aalborg

- NT søger kunde- og kvalitetskonsulent - Aalborg

- 3F Tribunen melder alt udsolgt til AaB-Hobro I.K. - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld