Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Aalborg Bibliotekerne vinder Bibliotekernes Formidlingspris

Aalborg
Lørdag 1. oktober 2016 kl. 05:47

Aalborg Bibliotekerne vinder Bibliotekernes Formidlingspris

.
Formidlingsprisen gives for bibliotekets rolle som tovholder i det nati-onale temasamarbejde og blev fejret på behørig vis med skåltaler fra kulturminister, borgmester og rådmand såvel som med kage og cham-pagne.
Det var en overraskelse af de større, da Kulturminister Bertel Haarder pludselig troppede op til Aalborg Bibliotekernes personaledag, skarpt forfulgt af Borgmester Thomas Kastrup Larsen og rådmand Mads Duedahl.
Under armen havde ministeren Bibliotekernes Formidlingspris 2015. En pris der er indstiftet for at sætte fornyet fokus på bibliotekernes formidlingsindsats, og en pris der foruden æren også er 50.000 værd for modtageren.
I år faldt valget på Aalborg Bibliotekerne, der er indstillet for rollen som initiativtagere og tovholdere på det nationale temasamarbejde, hvor over 50 biblioteker landet over sammen med Danmarks Radio sætter fælles fokus på vigtige og aktuelle emner.
Det er et sekspersoners uafhængigt dommerpanel, der har indstillet vinderen til kulturministeren. I deres begrundelse for hvorfor netop Aalborg Bibliotekerne modtager prisen hedder det blandt andet: ”Vi har at gøre med et fyrtårn, som formår at skabe et bredt samarbejde om kultur- og litteraturformidling med mange partnere, og som både udnytter det digitale og det fysiske rum. De fysiske biblioteker, de-res aktiviteter og de digitale kanaler støtter til sammen op om det udvalgte tema, sådan at bibliotekernes gæster møder temaet fra flere forskellige vinkler både i og uden for biblioteksrummet og endda på TV-skærmen derhjemme”.
Borgmester Thomas Kastrup Larsen modtog prisen på vegne af biblioteket og fremhævede bibliotekernes evne til at arbejde på tværs:
”Det er en pris som jeg og hele kommunen sætter rigtig stor pris på, fordi det er en anerkendelse af det store stykke arbejde, som er blevet lavet her på bibliotekerne i forhold til at sætte fokus på debat og nye formidlingsformer. I Aalborg Kommune er vi kendt for at være rigtigt gode til det tværgående samarbejde på rigtigt mange punkter, og der har Aalborg Bibliotekerne virkelig udmærket sig ved at gå foran – også på det nationale plan. Det er et samarbejde, hvor man virkelig har løftet i flok og har skabt oplevelser, aktiviteter og fællesskaber og dermed også har opnået at blive større og mere synlige…”
Bibliotekschef Kirsten Boelt er naturligvis stolt og glad for prisen:
”Jeg synes i al beskedenhed, at vi er knaldgode til at tænke formidling og ikke mindst litteraturformidling i nye sammenhænge, så jeg synes, det er så fortjent med den her pris. Og så er det da en fantastisk overraskelse til vores personale på personaledagen. Vi knokler hårdt hver eneste dag og brænder for vores fag, så det er skønt at kunne dele den her anerkendelse med hinanden i dag” slutter en feststemt bibliotekschef.
I 2017 videreudvikler Aalborg Bibliotekerne bibliotekernes nationale temasamarbejde. Sammen med landets biblioteker, Danmarks Radio, Slots- og Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og de statsanerkendte museer, skaber Aalborg Bibliotekerne en endnu større og omsiggribende kampagne, der lægger sig op af Danmarks Radios store mediesatsning, serien ”Historien om Danmark”. Bibliotekernes tema-kampagnen hedder ”Historier om Danmark” og rejser blandt andet spørgsmålet ”hvad kan vi bruge danmarkshistorien til i dag”?

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

- Nu er turen kommet til Aalborg: Slår dørene op den 10. maj - Aalborg

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

- Mekoprint anerkendes for cirkulær tilgang til affald som en ressource - Aalborg

- Fylder onkel Bjarne rundt eller skal din trofaste medarbejder Ib hyldes for sit jubilæum? - Aalborg

- Uanset vind og vejr så står aalborgensiske børn der: 9000 helte hyldes i Tivoli og i LEGOLAND - Aalborg

- Knivstikkeri i Nørresundby: Politiet mistænker narkohandel - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld