Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

IDEmøbler Aalborg C: Efterårets boligtrend er eksklusiv

Aalborg
Tirsdag 18. oktober 2016 kl. 11:08

IDEmøbler Aalborg C: Efterårets boligtrend er eksklusiv

.
Glem alt om det traditionelt lyse og nordiske udtryk. Efterårets tendenser i indretningen af vores hjem byder på eksklusive materialer, metaller, mørke farver, velour og geometriske former.
 
Den traditionelle nordiske indretning med lyse træsorter, minimalisme og firkantede former får stærk konkurrence her til efteråret. Tendensen har været undervejs i et stykke tid, men her fra efteråret kommer vi for alvor til at se en udvikling i den nordiske stil, hvor materialer, former og farver bliver meget mere eksklusive og mørke, end vi hidtil har set.
”Tendensen er helt klart mod det mere eksklusive. Udviklingen stammer fra de store designhuse, der er inspireret af internationale strømninger, som i disse år får stor indvirkning på udtrykket på de nordiske møbler, der bevæger sig hen i mod anderledes spændende materialer,” fortæller Allan Stjerne, butikschef i IDEmøbler Aalborg C.
Og tendensen bliver ikke mindre spændende af, at de forskellige stilarter i dag sagtens kan mikses. Det vil sige, at man godt kan sætte sine lyse træstole sammen med et mørkt bord – det handler om at gøre hjemmet unikt og personligt.
 
Tre trends
Når Allan Stjerne skal pege på tre store trends her i efteråret, så er det de geometriske former, velour og metaller, der vil hitte.
”Konstruktioner og geometriske former kommer til at fylde rigtig meget. Vi kommer til at se cirkler og halvcirkler mange steder og for eksempel kegleformede lamper. Det er en del af en større geometrisk tendens, hvor vi ikke kun udsmykker vores hjem med billeder på væggen – men bruger udtrykket i møbler og tilbehør til også at skabe udsmykning i hjemmet,” siger Allan Stjerne.
 
Som en del af denne tendens vil vi blandt andet også opleve skulpturelle spejle i mange forskellige geometriske former og tæpper på væggene i stedet for billeder. Stofmaterialet velour er de senere år begyndt at fylde mere og mere, men her til efteråret kommer det store gennembrud for alvor. Det er et materiale, der har været meget omtalt og brugt af designere de senere år – men nu slår igennem i blandt andet sofaer og til puder. Årsagen skal findes i, at det er et materiale, som signalerer eksklusivitet – noget, der er meget oppe i tiden – og så er det flot i de mørke, moderne farver som rosa og bordeaux.
Og så får metallerne for alvor gennembrud her til efteråret.
 
Gennembrud for metaller
”Særligt til boligtilbehør har kobber de senere år været meget udbredt. Men det får nu selskab af andre spændende metaller som guld og sølv. Vi ser, at det de forskellige materialer bliver mikset til virkeligt spændende løsninger,” siger Allan Stjerne.
Af træmaterialer fremhæver han også, at man med fordel kan lade sig inspirere af andre sorter end de traditionelt lyse som for eksempel birk, fyr og ask. ”Et spisebord med en bordplade af røget eg er superflot – så generelt skal vi ikke længere være bange for de mørke farver i hjemmet, det giver et eksklusivt og hyggeligt udtryk,” siger Allan Stjerne.
 

Om IDEmøbler:
IDEmøbler har 36 bolighuse i Danmark – dertil kommer et på Færøerne og et på Island. IDEmøblers koncept er kendetegnet ved et bredt sortiment – primært til stuen, spisestuen, soveværelset og haven – i godt design og god kvalitet. IDEmøblers landsdækkende netværk af butikker har et gennemsnitligt salgsareal på 3.000 m2.

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Falsk tusindkroneseddel opdaget - Aalborg

- Aalborg Universitet har skabt vækst og udvikling i 50 år - Aalborg

- AaB jagter endnu et afgørende skridt i oprykningsspillet søndag - Aalborg

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

- Nu er turen kommet til Aalborg: Slår dørene op den 10. maj - Aalborg

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

- Mekoprint anerkendes for cirkulær tilgang til affald som en ressource - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld