Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Glade gæster på Aalborg Bibliotekerne

Aalborg
Onsdag 19. oktober 2016 kl. 06:25

Glade gæster på Aalborg Bibliotekerne

.
Litteraturen har trange kår, bibliotekerne har færre besøgende, udlånstallene falder. Det er sådan tonen længe har lydt omkring folkebibliotekerne, men heldigvis ser det langt fra sådan ud i Aalborg Kommune. Her går det godt, bibliotekerne fyldes af unge og ældre gæster, og flere end nogensinde før deltager i bibliotekets aktiviteter.
Hos Aalborg Bibliotekerne går det godt. Faktisk så godt at 86% af alle gæster er tilfredse med bibliotekstilbuddet, afslører en ny undersøgelse fra Slots- og Kultur-styrelsen. 1.900 gæster deltog i undersøgelsen, som blev gennemført i foråret.
”Vi er meget glade for, at vores gæster har deltaget i undersøgelsen og kommer frem med deres holdning til bibliotekstilbuddet. Det giver os vigtig viden om, hvad vi gør godt og om der er områder, vi skal være opmærksomme på at forbedre. Samlet set er vi her i Aalborg meget tilfredse med undersøgelsens resultater, men der er også plads til forbedringer på et par områder”, udtaler bibliotekschef Kirsten Boelt.

86 % af Aalborg Bibliotekernes gæster er samlet set tilfredse med bibliotekstil-buddet. Hals Bibliotek markerer sig med en særlig høj grad af tilfredse gæster på 95 %, mens 63 % af gæsterne på Vodskov Bibliotek er tilfredse med deres lokal-bibliotek.

Flere gæster til flere aktiviteter
Biblioteket tilbyder flere aktiviteter og der er noget til både de helt små og senior-borgerne. Alt lige fra babyyoga, foredrag, musikarrangementer, lektieklubber, bogcaféer og IT-kurser er på programmet i løbet af et år. Over 900 aktiviteter årligt, som 51% af gæsterne deltager i. Det er en fordobling siden 2013.

"Hver eneste måned har vi flere hundrede gæster til vores arrangementer. Når langt over 1.000 nye elever på ungdomsuddannelserne her i efteråret kommer ind på Hovedbiblioteket i Aalborg, så handler det ikke kun om informationssøgning, men i høj grad om at formidle værdierne ved skønlitterær læsning. Vores gæster tørster efter gode læseoplevelser og vi er blevet knaldhamrende gode til at formidle dem” fortæller Maria Sjøblom, leder af formidlingsområdet.

Digitale udlån fylder mere
Fra 2013-2015 er det digitale udlån steget med knap 50.000 udlån. Det tyder på, at biblioteket har ramt rigtigt med digitale tilbud som e-reolen, (netlydbøger og e-bøger) og Filmstriben. Samtidig er benyttelsen af bibliotekets fysiske materialer faldet en smule. Udlån af CD’er er naturligvis faldet markant, da musikmarkedet i stigende grad er digitaliseret. Derfor arbejder bibliotekerne netop nu på at tilbyde en ny form for formidling af musik.
Aldrig før har vi haft så mange litteraturinteresserede gæster på Aalborg Bibliotekerne. Gæster der er nysgerrige og videbegærlige. Aldrig før har vi gjort så stor en indsats for at formidle samfundsdebat og aktuelle emner til gæsterne. På Aalborg Bibliotekerne går det godt, og vi fortsætter vores arbejde for at skabe et moderne forsamlingshus, hvor der er plads til alle borgere.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kom med på en ægte skattejagt: Hvem finder kisten med 500.000 kroner et sted i Danmark? - Aalborg

- Onsdagens strømpris - Aalborg

- NT søger kunde- og kvalitetskonsulent - Aalborg

- 3F Tribunen melder alt udsolgt til AaB-Hobro I.K. - Aalborg

- 11 konti specifikt til konfirmandkunder med særlige fordele - Aalborg

- Aalborg Kommune sparer 200.000 kroner på springvand i 2024 - Aalborg

- Mxnkeys Agency søger kreative studerende til spændende studiejob - Aalborg

- Slagter Norlyk ApS tilbagekalder BBQ spareribs - Aalborg

- Sig godnat til dyrene i Zoo - og støt kampen mod sclerose - Aalborg

- 4xAalborg Håndbold spillere udtaget af Landstræner Nicolaj Jakobsen - Aalborg

- Søndag er grøn med Nordjyllands Trafikselskab - Aalborg

- Station Aalborg kørt til bygningsbrand på Landdybet - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld