Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Nordjyderne Nikolaj Kjærgaard og Michelle R. Bengtsen bevæger SOS Børnebyer

Aalborg
Lørdag 3. december 2016 kl. 06:17

Nordjyderne Nikolaj Kjærgaard og Michelle R. Bengtsen bevæger SOS Børnebyer
Nikolaj Kjærgaard fra Nordjylland med børnene i SOS Børnebyerne (Fotograf: Vibeke Green)


.
Nordjyderne Nikolaj Kjærgaard og Michelle R. Bengtsen bevæger SOS Børnebyer i Tanzania, sammen med resten af DGI Verdensholdet

Nikolaj Kjærgaard og Michelle R. Bengtsen fra Nordjylland startede deres verdensturné sammen med resten af DGI Verdensholdet i slutningen af september. Efter et stop i Tyskland blev kulturmødet for alvor cementeret, da gymnasterne og lederteamet ramte den tanzaniske hovedstad Dar es Salaam. Her ventede der et hav af oplevelser og for det meste af holdet, var det deres første møde med det afrikanske kontinent. Et af højdepunkterne under de to uger i Tanzania var en række workshops, arrangeret i samarbejde med SOS Børnebyerne.

Vilde workshops

"Jeg kommer helt sikkert til at huske Tanzania for de vilde workshops, vi havde. Børnene var så seje. De gav den gas," fortæller Jacob Lund, gymnast på det 11. DGI Verdenshold. Der var også godt gammeldags gang i den, da den første workshop arrangeret af SOS Børnebyerne løb af stablen. Den foregik på en skole lidt udenfor centrum af Dar es Salaam. Skolen er en del af SOS Børnebyernes familieprogram, der skal forebygge at familier bryder sammen og at børn bliver forladt. I starten så børn og unge på skolen gymnasterne og deres redskaber lidt an, men så snart musikken begyndte og alle blev inviteret til at deltage, tog det for alvor fart. Der blev danset, sunget, leget og hoppet på airtracks, hvilket var den stensikre vinder blandt de mange hundrede børn.

Næste stop var SOS Børnebyen i Dar es Salaam, hvor holdet brugte en eftermiddag i selskab med nogle af byens børn og de mødre, der passer på dem. Det blev et langt mere intimt møde, der tillod en mere rolig og personlig interaktion med børnene gennem leg, dans og en lille opvisning fra showet IMANI. Selvom hovedstaden er Tanzanias mest udviklede by med økonomisk opsving, er slumområderne de seneste år vokset og mange børn, har brug for et trygt hjem. Det var tydeligt at se, at de havde fundet lige præcis dette i SOS Børnebyen i Dar es Salaam.

"Healthy body, healthy mind"

Sidste workshop foregik hos SOS Børnebyen på Zanzibar, der blev etableret i 1995 og er den første af sin slags i Tanzania. Mødet gennem fysisk aktivitet med først en børnehaveklasse, senere nogle af de ældre klasser og til sidst en gruppe af byens mødre, var noget helt specielt. Marie Pilely, gymnast på holdet, mener faktisk ikke, at det kan blive meget bedre. "De her børn har bare så meget god energi og vi er helt oppe at køre efter et par timer i solen med dem," forklarer hun og fortsætter: "Jeg håber, at børnene tager idéen med om, at man nogle gange kan lave rigtig mange ting, selvom man ikke har så meget. Selv på den her græsplæne havde vi både leg, dans og alt muligt. Så jeg håber, at de tager hinanden i hænderne og får nogle gode timer sammen og så håber jeg, det her har været en inspiration for dem."

Program Director for SOS Børnebyen på Zanzibar Ms. Asha Salim Ali har været meget begejstret for DGI Verdensholdets besøg. Hun ved, at der er klar sammenhæng mellem børns fysiske aktivitetsniveau og deres indlæringsevner, kreativitet og humør. Som hun udtrykker det: "Healthy body, healthy mind." Hun håber meget på, at det danske hold har mulighed for at komme tilbage og fortsætte med at inspirere og glæde de mange børn på Zanzibar, men også andre steder i Tanzania.

Det er muligt at opleve Nikolaj Kjærgaard og Michelle R. Bengtsen sammen med resten af DGI Verdensholdet, når de kommer tilbage fra rejsen jorden rundt. Holdet laver show i Arena Nord den 30. april og i Gigantium den 8. maj og billetter kan allerede nu købes på billetten.dk. Både Nikolaj og Michelle kommer fra Brønderslev og har begge været aktive gymnaster i området. De glæder sig begge til gensynet når Danmarks turnéen går i gang og det er altid noget helt specielt, at være på hjemmebane, fortæller de to gymnaster.

Af: Josias Juliussen







© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- NEU vender tilbage i morgen - Aalborg

- Ældre kvinde blev offer for kontaktbedrageri - Aalborg

- Hundetyv omkring Netto i Lindholm - Aalborg

- Kom til aftenkaffe med Pia Olsen Dyhr og Inger Støjberg - Aalborg

- Store Bededag - dengang og nu - Aalborg

- Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning - Aalborg

- AaB skuffede på udebane mod FC Fredericia - Aalborg

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld