Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Lokale elever kommer helt til tops i Aalborg

Aalborg
Søndag 15. januar 2017 kl. 06:23

Lokale elever kommer helt til tops i Aalborg
Skolernes Klatredag udfordrer elever fra 4. - 10. klasse på styrke, mod og overblik. (Foto: Carsten Lau Isaksen)


.
Det kræver styrke og udholdenhed kombineret med et køligt overblik at klatre helt til tops, når Aalborg Klatreklub mandag sender børn fra 4. - 10. klasse på skoler i lokalområdet op af væggene på Skolernes Klatredag.
Dagen kommer til at byde på masser af klatring, så børnene gennem sjov og bevægelse får en forsmag på alt det gode, klatring kan tilbyde som fritidsaktivitet.
- Klatring er en bevægelsessport, som kan dyrkes i gode klatrehaller i flade Danmark. Som klatrer bruger du hele kroppen, og det er en individuel sport, som du kan dyrke sammen med andre. Vi vil gerne vise børnene, hvad moderne klatring går ud på, fortæller Rune Windfeld fra Dansk Klatreforbund, som er med til at arrangere eventen.
"Skolernes Klatredag" er en del af Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt, som er økonomisk støttet af Nordea-fonden. Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund.

Flere aktive børn
Gode og sunde vaner grundlægger vi nemlig i barndommen, så filosofien er, at "Skolernes Klatredag" sammen med projektets mange andre "idrætsdage" kan give lyst til mere.
- Vi vil gerne vise alle de muligheder, der er for at dyrke sport i Danmark. Der er ikke kun håndbold og fodbold, men også kajak, dans, brydning og meget andet, som vi også laver arrangementer på hen over året. Målet er, at der kommer flere børn i idrætsforeningerne, så børnene får varige sunde vaner, siger lektor ved Videncenter for Sundhedsfremme, Anders Flaskager, der også er projektleder for Aktiv
Året Rundt.
I år deltog 375.900 børn fra hele landet i Aktiv Året Rundts største event Sundhedsugerne i de tre uger før efterårsferien. Det svarer til to tredjedele af alle Danmarks skolebørn. Projektet har rod i UC SYDs nationale videncenter KOSMOS (KOst, MOtion og Sundhed), som hører til på UC SYDs campus i Haderslev.

FAKTA OM AKTIV ÅRET RUNDT
Arrangør: UC SYD
Støttet af: Nordea-fonden
Nationale initiativer: Sundhedsugerne, Naturløbet, Skolerne Danser, Skolernes Find Vej Dag, Skolebrydedag, Skolebordtennis, Skolernes Floorballdag, Skolernes Klatredag, Skole Rugby Hjemmeside: www.aktivaaretrundt.dk
Antal skolebørn:375.900
Mød os også på Facebook

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kom med på en ægte skattejagt: Hvem finder kisten med 500.000 kroner et sted i Danmark? - Aalborg

- Onsdagens strømpris - Aalborg

- NT søger kunde- og kvalitetskonsulent - Aalborg

- 3F Tribunen melder alt udsolgt til AaB-Hobro I.K. - Aalborg

- 11 konti specifikt til konfirmandkunder med særlige fordele - Aalborg

- Aalborg Kommune sparer 200.000 kroner på springvand i 2024 - Aalborg

- Mxnkeys Agency søger kreative studerende til spændende studiejob - Aalborg

- Slagter Norlyk ApS tilbagekalder BBQ spareribs - Aalborg

- Sig godnat til dyrene i Zoo - og støt kampen mod sclerose - Aalborg

- 4xAalborg Håndbold spillere udtaget af Landstræner Nicolaj Jakobsen - Aalborg

- Søndag er grøn med Nordjyllands Trafikselskab - Aalborg

- Station Aalborg kørt til bygningsbrand på Landdybet - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld