Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Charmerende Côtes du Rhône

Fransk sejr i denne uges test
Mandag 16. januar 2017 kl. 06:58

Charmerende Côtes du Rhône

.
Af Claus Fledelius, finansbureauet.dk

Det var en Côtes du Rhône, som strøg til tops i denne uges test hos FinansBureauet. Château des Coccinelles Côtes du Rhône 2015 hedder vinen, som forhandles af Kvicky og SuperBrugsen til en pris af beskedne 60 kr. For det er faktisk ret beskedent i forhold til, hvad den byder på. Château des Coccinelles er ganske vist ikke at finde på nogen liste over mest berømte Côtes du Rhône producenter. Men når årgangen hedder 2015 kan det ordinære ophøjes til det exceptionelle. I alle i tilfælde i Rhône, hvor årgang 2015 i stadig stigende grad tyder på at blive legendarisk.

Vindervinen byder på rigtig meget Côtes du Rhône sjæl og charme. Og vel at mærke til en pris som passer fortrinligt til et underdrejet januar budget. Flot mørk Syrah domineret sag med indsmigrende duft af læder og tobak, voluminøs mund med pæne mængder lakrids, mokka, trøffel og peber og meget lang eftersmag med delikat fadpræg - alt sammen i perfekt balance. Seks meget sikre stjerner.

Testvinder
Château des Coccinelles Côtes du Rhône 2015
******
Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen
Pris: 60 kr.

Andre anbefalede vine:

Wente Riva Ranch Chardonnay 2014
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 169,75 kr.
Kommentar: Fedmefuld og cremet californisk Chardonnay med masser af tyngde og fylde. Smør og citrus i næsen og toast, vanilje og eksotisk frugt i munden. Mere oversøisk og mindre mineralsk i stilen end forrige år.

Ciconia Syrah/Aragonez 2014
*****
Forhandler: Aldi
Pris: 45,95 kr.
Kommentar: Varm og rustik portugisisk sag i pleaser stil med blød næse med dominans af julekrydderier og fyldig mund med pæn længde og noter af mørke kirsebær, tobak og kakao. Godt køb til prisen.

Château des Coccinelles Côtes du Rhône Villages Signargues 2014
*****
Forhandler: Kvickly og SuperBrugsen
Pris: 99,95 kr.
Kommentar: Fin Côtes du Rhône Villages i klassisk stil med let støvet næse med strejf af røget kød, fyldig mund med noter af grøn peber, mokka og lakrids og pæn lang intensiv eftersmag med mineralsk strejf. Lækker vin.

Viladellops Garnatxa 2014
*****
Forhandler: d-wine.dk
Pris: 70 kr. ved 6 stk
Kommentar: Varm og fyldig spansk sag med indbydende næse med noter af tobak, læder og enebær og opulent mund med lang finish og præg af lakrids, mørke frugter og peber. Godt køb til prisen.

Massimago Profasio 2013
*****
Forhandler: Propperiet
Pris: 269,10 kr. ved 3 stk
Kommentar: På ganske kort tid er Massimago gået hen og er blevet en af undertegnedes favoritproducenter. Foretagendet styres af Camilla Rossi Chauvenet, som i 2003, i en alder af bare 20 år, overtog familiens slægtsgård, som nu danner rammen om disse vine i verdensklasse. Vine hvor elegancen går hånd i hånd med råstyrken. Profasio vinene er et klon imellem en Valpolicella og Amarone, hvor 50 procent af druerne lægges til tørring for efterfølgende at blive blandet med saften fra andre 50 procent koldfermenterede druer. Resultatet er en utrolig lækker vin, som i årgang 2013 måske har mindre tyngde end forrige årgange, men stadig sprudler med indbydende kirsebærnæse tilsat noter af våd kælder og skovbund og blød og opulent silkemund med rosinsødme og mørk frugt i righoldige mængder

Cantine de Falco Artiglio Salento 2009
******
Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin
Pris: 99 kr. ved 6 stk
Kommentar: Forrygende syditaliensk Primitivo og Merlot (mest Primitivo) i opulent stil med varm pebernæse tilsat noter af estragon og timian og flamboyant og indsmigrende mund med pænt peberattak og let sødmefulde noter af overmodne brombær omfavnet af bløde tanniner. En italiensk pleaser på højt niveau.

Rutini Bi Varietales Cabernet – Malbec 2013
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 139,75 kr.
Kommentar: Lækker argentinsk Cabernet Malbec blanding med righoldige mængder af solbær og peber i både næse og mund tilsat tilpas underspillede mængder vanilje og røg fra fadet. Godt køb til prisen.


Bellingham Big Oak Red Shiraz Cabernet Sauvignon 2014
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 60 kr. ved 2 stk
Kommentar: Sydafrikansk Cabernet Sauvignon med indsmigrende næse med noter af kirsebær og et strejf af hospitalsgang, krydret mund med let marmeladepræg tilsat toner af lakrids og lys chokolade og markant solbærtouch i den lange opulente eftersmag.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.


Læs flere nyheder fra FinansBureauet her



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

- Ny park skal danne ramme om mere fællesskab på Aalborg Universitet - Aalborg

- Aalborg Pirates: Direktør frataget beføjelser og hjemsendt - Aalborg

- TrygFonden støtter brobygningskoncept i Aalborg - Aalborg

- S!RENEN og varslingssirenerne testes onsdag 1. maj - Aalborg

- Bilist taget for at køre narkokørsel - igen - Aalborg

- Vigtigt at være opmærksom på: Nu kan flåtbid føre til gigt hos mennesker - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld