Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Folkebevægelse vil ensomhed til livs

50.000 SPISER SAMMEN I APRIL
Torsdag 9. marts 2017 kl. 12:18

Folkebevægelse vil ensomhed til livs

.
Måltider bringer mennesker sammen og skaber nye fællesskaber, som er den bedste kur mod ensomhed. Derfor gentager Folkebevægelsen mod Ensomhed nu sidste års succes, Danmark Spiser Sammen, og arrangerer i samarbejde med over 70 medlemsorganisationer hundredvis af spisearrangementer i hele landet. Initiativet skydes i gang med fem store fællesspisninger i uge 17. Målet er i år at få over 50.000 danskere til at spise sammen – og i sidste ende komme ensomheden til livs.

Flere end 210.000 danskere føler sig ofte ensomme. Det er et voldsomt tal, og det har fået over 70 organisationer, foreninger, virksomheder, kommuner og skoler til at gå sammen i Folkebevægelsen mod Ensomhed, der med indsatsen Danmark Spiser Sammen sætter spot på nye fællesskaber og det sociale omkring et måltid.

Kampen mod ensomhed skydes i gang i uge 17 – den sidste uge af april – med fem store fællesspisninger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København og Nyborg. Hvert arrangement har plads til mellem 250-500 spisende gæster, og alle gæster opfordres til at tage fx en nabo, kollega, studiekammerat eller et familiemedlem med under armen. Det er nemlig både nemmere at komme ud ad døren og at træde ind i et nyt fællesskab, når man følges ad.

”Sidste år havde vi over 500 arrangementer og oplevede, hvordan det fælles måltid bragte danskerne tættere sammen og skabte nye venskaber og fællesskaber. Alt fra ugentlige kaffeaftaler til nye madklubber og meningsfuldt engagement i frivilligt arbejde. Det er et fantastisk resultat og meget motiverende. Derfor håber vi i år på at skabe op mod 1.000 fællesspisninger i hele landet og arbejder for at få over 50.000 danskere til at sætte sig sammen omkring et måltid, spise sammen og danne nye relationer på tværs af generationer, kulturer og samfundslag,” siger Marie Asserhøj, projektleder hos Folkebevægelsen mod Ensomhed, som fortsætter:

”Ensomhed har ingen alder, og for mange kan det være svært eller et tabu at gå alene til en fællesspisning og møde nye mennesker. Derfor sætter vi i år fokus på følgeskab. Det betyder, at vi opfordrer alle til at invitere en ven, bekendt eller nabo med til en af de mange fællesspisninger – eller hjem til ens eget spisebord - og ind i fællesskabet, så vi sammen kan komme ensomheden til livs,” siger Marie Asserhøj.

Vil halvere antallet af ensomme
Folkebevægelsens vision er at sætte ensomhed på dagsordenen og hjælpe folk med at mødes, så antallet af ensomme kan halveres inden 2020. For at realisere kampen mod ensomhed støtter Nordea-fonden gennem tre år Danmark Spiser Sammen med i alt 9,6 mio. kr.

”Måltidet knytter bånd og er en oplagt ramme for mødet mellem mennesker. Vi håber, at rigtig mange griber muligheden og oplever stærke fællesskaber,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Om fællesspisningerne, tirsdag den 25. april:
• Aalborg, Agri Nord Idrætscenter, kl. 17 – 21.
• Aarhus, Danmarks Japanske Have, Kl. 17 - 20.
• Esbjerg, Veldtofte Idrætspark, kl. 17.30 – 20.30.
• København, DGI-Byen, Kl. 18.00- 21.00.
• Nyborg, Hotel Nyborg Strand, kl. 18.00 – 21.30.

Billetter kan købes på Billetto.dk. Billet koster 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn

De fem store fællesspisninger er allerede lagt op på danmarkspisersammen.dk, og frem mod uge 17 vil der løbende blive oprettet nye arrangementer og fællesspisninger over hele landet.


























Alzheimerforeningen | BL – Danmarks Almene Boliger | Boblberg.dk | BRFkredit | Center for Sund Aldring KU | Danmission | Dansk
© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Falsk tusindkroneseddel opdaget - Aalborg

- Aalborg Universitet har skabt vækst og udvikling i 50 år - Aalborg

- AaB jagter endnu et afgørende skridt i oprykningsspillet søndag - Aalborg

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

- Nu er turen kommet til Aalborg: Slår dørene op den 10. maj - Aalborg

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

- Mekoprint anerkendes for cirkulær tilgang til affald som en ressource - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld