Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Navere indtager Sejlflod Hotel

Sejlflod
Mandag 20. marts 2017 kl. 12:10

Navere indtager Sejlflod Hotel

.
Hør om navertraditionen. "Naverne Aalborg" besøger Sejlflod Hotel kl. 13.30 torsdag 6. april. Arrangør: Storvorde-Sejlflod Seniorklub
-
Tekst: Bruno Larsen
-
Naver er en forkortelse for skandinaver, som bruges om håndværkere fra Skandinavien, der drager på valsen. En naver drager rundt i Europa og laver forefaldende arbejde inden for sit fag. Især i 1800-tallet og 1900-tallet rejste håndværkersvende ud for at dygtiggøre sig.
-
Traditionelt var mestre inden for faget i andre lande forpligtet til at tilbyde arbejde eller et måltid mad til naveren. Der findes regler og traditioner for navere på valsen, blandt andet må en naver kun opholde sig samme sted i seks måneder. Navertraditionen findes stadig, især inden for tømrerfaget i Tyskland og Schweiz.
-
"Naverne Aalborg" holder til i ”Hulen” i Håndværkerhuset, Kattesundet 20, og kan byde på en masse spændende ting, såsom foredrag, besøg i hulen med rundvisning, samt vejledning til unge der vil ud at rejse med deres håndværk.
"Naverne Aalborg" holder også kontakt med de unge der er ude at rejse, og som ønsker optagelse i naverne efter endt rejsetid.
"Naverne Aalborg" fortæller om deres målsætning:
- Vi tilstræber at samle håndværkere der har været ude at rejse med deres fag. Vi prøver at fastholde de gamle håndværkstraditioner, - beklædning, ritualer og kammeratskab. Vi ansporer unge håndværkere til at rejse ud, og dygtiggøre sig så de kan opnå det fulde udbytte af deres håndværk. Vi holder foredrag i foreninger og på skoler.
- Vi informerer og støtter de unge der vil ud og rejse, - er dem behjælpelig med at skabe kontakt i udlandet. På baggrund af foreningens medlemmers erfaringer, og kontakter i udlandet er det muligt for os, at give dem støtte og vejledning inden de drager ud.
-
Adgang til Storvorde-Sejlflod Seniorklubs arrangementer kræver medlemskab. Kontingentsatsen er KUN 75 KR. pr. person. Du kan tilmelde dig på tlf. 98 32 61 93 eller 42 43 49 53 eller via e-mail-adressen: anna.martin@stofanet.dk


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- Falsk tusindkroneseddel opdaget - Aalborg

- Aalborg Universitet har skabt vækst og udvikling i 50 år - Aalborg

- AaB jagter endnu et afgørende skridt i oprykningsspillet søndag - Aalborg

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

- Nu er turen kommet til Aalborg: Slår dørene op den 10. maj - Aalborg

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld