Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Fælles indsats for mere nordjysk fauna

nordjylland
Lørdag 8. april 2017 kl. 05:41

Fælles indsats for mere nordjysk fauna
Faunastribeholdet


.
I Nordjylland er der startet et nyt samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og LandboNord, hvor vi tilbyder etablering af faunastriber på markerne.

Striberne etableres med en pollen- og nektarblanding, der skal give bedre betingelser for flora og fauna, øger biodiversiteten, skabe øget naturværdi og naturligvis gøre det danske landskab smukkere.

- Forventningen er, at etableringen af faunastriberne vil øge biodiversiteten i det dyrkede land, som vil være til glæde for insekter, bier, vildt og fugle. Det er ønsket, at vi på sigt etablerer helt op til 100 km faunastriber hver sæson, som vil give nordjyderne et smukt skue i landskabet, siger biolog og miljørådgiver i LandboNord, Camilla Lerbjerg Thomsen.

For at det kan lade sig gøre at etablere de mange kilometer, er ordningen blevet lavet enkelt, således at det eneste lodsejeren skal gøre for at få etableret en faunastribe, er at indtegne striberne på et kort og give LandboNord besked. Striberne skal gøres såklar ved at pløje eller fræse arealet, hvorefter en maskinstation kommer og tilsår striberne.

- Som udgangspunkt er der ingen grænser for, hvor striberne kan etableres. De kan ligge langs vej/skel/hegn/skov til glæde for de omkringværende eller de kan etableres i en kile af marken, siger Camilla Lerbjerg Thomsen.

Striben må dog max være 10 meter bred, og etableres med en 3-meter maskine. Blandingen består af både en- og flerårige planter, så det er muligt at få glæde af striberne flere år i træk.

Nye tiltag på markarealer kan ofte føre til bekymringer hos lodsejer i forhold til grundtilskuddet, men med faunastriber er der ingen konflikter, da vildtvenlige tiltag er tilskudsberettigede.

- Med tilbuddet om etablering af en vildtstribe er det forsøgt at fjerne alle problemstillinger omkring reduceret harmoniareal, ekstra omkostninger, arbejde med udsåning, kampen mod ukrudt, papirmæssigt bøvl eller at reglerne brydes. Det eneste som der mistet ved etablering at striben er gødningskvoten på det pågældende sted, siger Camilla Lerbjerg Thomsen.

Er man interesseret i at få faunastriber på sin jord, så kan man nå at melde sig til endnu hos LandboNord. Her har man mulighed for at vælge mellem en stribe på 400 og 800 meter.

Foto: Holdet bag faunastriberne er fra venstre: Anders Lykke Karlsen (ALK Maskinservice), Øverste række Jens Sproegel (Danmarks Biavlerforening), Grethe Jakobsen (Danmarks Jægerforbund), Mikael Overgaard (LandboNords Deltidsudvalg), Børge Søndergård (DOF), Nederste række: Niels Pedersen Qvist (LandboNords LandboUdvalg), Eske Harboe Høj Laursen (LandboNords PlanteRådgivning) og Camilla Lerbjerg Thomsen (LandboNords MiljøRådgivning)


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Konfirmationsfesten stikker af i pris - forældre tror ofte, at prisen kun bliver det halve - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Oplev Jada på Grøn 2024 i Aalborg - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris i Aalborg - Aalborg

- Familieforestillinger hitter hos Aalborgenserne - Aalborg

- Ny park skal danne ramme om mere fællesskab på Aalborg Universitet - Aalborg

- Aalborg Pirates: Direktør frataget beføjelser og hjemsendt - Aalborg

- TrygFonden støtter brobygningskoncept i Aalborg - Aalborg

- S!RENEN og varslingssirenerne testes onsdag 1. maj - Aalborg

- Bilist taget for at køre narkokørsel - igen - Aalborg

- Vigtigt at være opmærksom på: Nu kan flåtbid føre til gigt hos mennesker - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld