Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Kirkens Korshær og Netto inviterer til påskefrokost for Aalborgs socialt udsatte

Kampen mod madspild
Lørdag 8. april 2017 kl. 05:50

Kirkens Korshær og Netto inviterer til påskefrokost for Aalborgs socialt udsatte

.
Aalborg er én blandt ni byer i Danmark, som i påsken er med til at afholde Danmarks største påskefrokost for ensomme, hjemløse og fattige børnefamilier. Netto, Kirkens Korshær, fødevareBanken og Gorm Wisweh er gået sammen om at arrangere en dejlig påskefrokost baseret på overskudsmad fra Netto, som ellers ville være gået til spilde pga. påskens mange lukkedage. I alt vil op imod 500 mennesker på tværs af Danmark deltage i frokosterne.

Skærtorsdag den 13. april fylder Netto en lastbil med friske overskudsvarer fra sine butikker i Aalborg og Nibe. Varerne vil blive fragtet til Kirkens Korshærs lokaler på Søndergade 14. Her vil Gorm Wisweh kendt fra Go' Morgen Danmark lave en påskefrokost baseret på varerne fra Netto. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. påskens mange lukkedage eller som er blevet lettere beskadiget under transporten.

I alt vil der blive afholdt påskefrokoster for socialt udsatte i ni byer i Danmark. Tilsammen bliver det Danmarks største påskefrokost, hvor næsten 500 fattige børnefamilier, ensomme og hjemløse forventes at deltage.

Butikschef hos Netto, Henrik Klujeff, siger følgende om dagligvarekædens deltagelse i Aalborg: "Vores påskefrokost med Kirkens Korshær gør mig virkelig glad. Netto gør både noget ved madspild, som er et kæmpe problem, men vi hjælper også en lang række personer i Aalborg, som ikke har det let. For mig er det vigtigt at arbejde et sted, hvor de små ting kan være med til at gøre en stor forskel".

Behov for påskefrokost til socialt udsatte
Madspild stiger i højtiderne bl.a. på grund af de mange lukkedage, som helligdagene fører med sig. En anden faktor er det øgede forbrug i forbindelse med de mange frokoster og familiesammenkomster. Men ikke alle er inviteret til store familiefrokoster. Mange socialt udsatte føler sig ensomme i højtider som påske og jul. Her bliver de mindet om længslen efter den nærmeste familie og venner, som mange ikke længere har kontakt til. Højtiderne kan også minde om anstrengte familierelationer, som burde være fyldt med kærlighed og nærvær.

"Påsken er, både for mange menneskers familieliv og i kirken, indbegrebet af fællesskabet omkring måltidet. Det er her, det inkluderende fællesskab bliver indstiftet over et stykke simpelt brød og et glas vin. Realiteten er også, at højtiderne, hvor mange andre samles til spisning med familie og venner, er hårde for de ensomme, hjemløse mennesker og fattige børnefamilier, der mangler et netværk. Derfor er vi glade for, at Netto bakker op om at støtte de svageste i samfundet", siger Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

Netto har øget fokus på madspild
Netto offentliggjorde som den første detailkæde sine madspildstal i marts 2017. Og Danmarks største detailkæde har siden 2014 reduceret sit spild med 10 %. Målet er at få den samlede reduktion af madspild op på 50 % inden 2030. Netto har søsat en lang række projekter herunder påske- og julefrokoster med Kirkens Korshær, hvor råvarerne kommer fra overskudsmad. Derudover har Netto et strategisk samarbejde med fødevareBanken, der dagligt aftager overskudsmad fra Nettos 460 butikker landet over.

Tid og sted
Kirkens Korshær afholder påskefrokost langfredag den 14. april på Søndergade 14 i Aalborg i tidsrummet 12:00 - 14:30. I følgende byer afholdes påskefrokoster:
• København
• Helsingør
• Odense
• Svendborg
• Fredericia
• Sønderborg
• Århus
• Herning
• Aalborg

Om Kirkens Korshær
Kirkens Korshær er en folkekirkelig hjælpeorganisation, som hjælper mennesker med svære vilkår i Danmark. Vi tilbyder blandt andet ly for natten, mad og kaffe, et bad og rent tøj, samvær og et sted at høre til for mennesker i nød. Organisationen har eksisteret i 104 år og har i dag varmestuer, herberger, væresteder og genbrugsbutikker i hele landet. Kirkens Korshær består af cirka 9000 frivillige og 450 lønnede medarbejdere. Læs mere om Kirkens Korshærs arbejde på www.kirkenskorshaer.dk.

Om fødevareBanken
fødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre. Læs mere på www.foedevarebanken.dk. fødevareBanken og Netto indgik et samarbejde om bekæmpelse af madspild i 2016.

Om Netto
Netto er Danmarks største dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med 462 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Dansk Supermarked Group.
Læs mere om Netto på www.netto.dk.

Som den største dagligvarekæde har Netto et ansvar for at sætte et særligt aftryk i fødevareindustrien. Det betyder bl.a., at Netto er de første i detailvarehandlen, der har introduceret en mejeriserie med fokus på dyrevelfærd. Derudover har Netto et tæt samarbejde med lokale producenter af økologiske varer.

Madspildsbekæmpelse 365 dage om året
Netto støtter kampen mod madspild. Og ikke kun i påsken. Hele året rundt sætter Netto alle sejl ind i kampen om at nedbringe madspild og få det bedste ud af den mad, der bliver smidt ud i Danmark. Siden lanceringen af app'en "Mad skal Spises" i juni 2016 har mere end 125.000 danskere hentet app'en. Her kan forbrugere dele gode tilbud og tippe om, hvor man finder billige datovarer ikke kun i Netto, men i alle landets dagligvarebutikker. Den overskudsmad, som Netto ikke kan videredistribuere, klassificeres som madaffald, og i dag genanvender Netto hele 99 % af de overskudsmadvarer, som ikke går til fødevareBanken, til biogas, der bl.a. bruges til at opvarme de danske husstande.
























© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kom med på en ægte skattejagt: Hvem finder kisten med 500.000 kroner et sted i Danmark? - Aalborg

- Onsdagens strømpris - Aalborg

- NT søger kunde- og kvalitetskonsulent - Aalborg

- 3F Tribunen melder alt udsolgt til AaB-Hobro I.K. - Aalborg

- 11 konti specifikt til konfirmandkunder med særlige fordele - Aalborg

- Aalborg Kommune sparer 200.000 kroner på springvand i 2024 - Aalborg

- Mxnkeys Agency søger kreative studerende til spændende studiejob - Aalborg

- Slagter Norlyk ApS tilbagekalder BBQ spareribs - Aalborg

- Sig godnat til dyrene i Zoo - og støt kampen mod sclerose - Aalborg

- 4xAalborg Håndbold spillere udtaget af Landstræner Nicolaj Jakobsen - Aalborg

- Søndag er grøn med Nordjyllands Trafikselskab - Aalborg

- Station Aalborg kørt til bygningsbrand på Landdybet - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld