Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Aalborgensisk fagmand: Sådan gør du træværket forårsparat

aalborg
Lørdag 8. april 2017 kl. 05:56

Aalborgensisk fagmand: Sådan gør du træværket forårsparat

.
Vinteren har været usædvanligt mild i Aalborg, og dit hus er formentlig hårdere ramt af grønne belægninger end normalt. Her giver den lokale farvehandler sine bedste råd til forebyggende behandling af hjemmet.

Vinteren har været lun, og i Aalborg var december måned 2,9 grader varmere end normalt i Danmark. Det har givet gode betingelser for alger, der pryder såvel mur- og plankeværk som fliser og terrassebrædder.

– Milde vintre er fugtige vintre, og efter en varm, våd vinter, der giver grønalger gode vækstbetingelser, oplever vi, at der er markant flere grønne belægninger. Det bør man som husejer komme til livs hvert år, men det er essentielt, hvis malerspanden eller træbeskyttelsen skal frem, siger Preben Broe, der er indehaver hos Nordsjö Idé & Design (tidligere Sadolin Farveland) i Aalborg, og som her giver sine bedste råd til, hvordan du klargør huset inden malerarbejdet.

1. Fjern grønne belægninger i god tid
– Mange kaster sig over malerarbejde og tror, at det er nok at vaske overfladen af kort inden maling. Før du begynder at male eller give træværket beskyttelse, er det dog vigtigt at fjerne alger og andre begroninger. Så hvis du ved, at din mur skal males i foråret, er det en god idé at komme i gang med husrens allerede nu, da det skal sidde i tre-fire dage. Det bare skal sprøjtes på, så klarer regnen resten, og resultatet holder i mange måneder.

2. Overfladen skal være ren
– Når de grønne belægninger er renset af, skal overfladen vaskes af med almindelig malergrundrens, inden penslen tages i brug. I modsætning til andre typer rengøringsmiddel er malergrundrens lavet til at rengøre uden at efterlade nogen hinder, og det er vigtigt for, at din maling eller træbeskyttelse hæfter ordentligt. Er du i tvivl om, hvorvidt muren er beskidt, så tænk på dine vinduer. Samme mængde snavs sætter sig på muren – den bliver bare ikke vasket.

3. Væk med vandet
– De fleste problemer opstår på grund af vand eller fugt, og hvis du kan se steder, der er ekstra hårdt angrebet af alger, så undersøg, om vandet frit kan løbe af. Ellers kan du overveje såkaldt konstruktiv træbeskyttelse, hvor du konstruerer bygningsdele, så der er hældning på fladerne og vandet ledes væk. Husk de seks v’er: vis vand væk – vand volder vanskeligheder.

4. Ikke koldt – ikke vådt
– For at opnå et godt resultat skal din overflade være tør, og du skal vente med at male udendørs, indtil døgntemperaturen holder sig over minimum fem, men helst ti grader. Ved træværk er det en god tommelfingerregel, at hvis du lægger hånden på overfladen, og det føles koldt, så er det enten, fordi det er vådt eller for koldt – i begge tilfælde: Lad være med at male!

5. Spørg!
– Forskellige huse og forskellige husejere har forskellige behov. Og er du i tvivl om, hvordan du giver dit hus den bedste behandling, så henvend dig ved den lokale farvehandler, og spørg løs.

Nordsjö Idé & Design (tidligere Sadolin Farveland) er et kædesamarbejde mellem selvstændige farvehandlere, der leverer professionel rådgivning og produkter inden for maling og træbeskyttelse, ude og inde. Den lokale farvehandler findes på Boulevarden 40. www.nordsjoidedesign.dk© Copyright 2024 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - AalborgRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld