Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

’Liv i centrum’ - Debat om Aalborg Midtby 2025

aalborg
Fredag 21. april 2017 kl. 06:07

’Liv i centrum’ - Debat om Aalborg Midtby 2025

.
Alle borgere i Aalborg inviteres til at deltage i debatten om Aalborg Midtby 2025 under titlen ’Liv i centrum’. Målet med debatten er at indsamle gode idéer til den nye visions- og udviklingsstrategi for midtbyen.

Debatten om Midtbyen foregår i perioden 24. april – 27. juni 2017, hvor der vil være mulighed for at deltage i debatten ved en række forskellige arrangementer, bl.a. guidede ture til fods og på cykel, et borgermøde samt en fotokonkurrence på Instagram.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen ser frem til en forhåbentlig livlig debat om Aalborg Midtby:
- Vi vil gerne have dialog med borgerne om visionerne for udviklingen af Aalborg Midtby frem mod 2025, vi vil skabe ´Liv i centrum´. Omdannelsen af Aalborg Havnefront er et godt eksempel på en meget synlig og vellykket udvikling af midtbyen, fra industriby til videnby. Det har skabt masser af byliv og ejerskab hos borgere, ligesom det har skabt international omtale af Aalborg. Denne positive udvikling vil vi gerne fortsætte, når flere byområder og byrum sættes i spil, men der er altid mange og modsatrettede interesser, så vi skal have en fælles vision for, hvordan vi gør det. Derfor inviterer vi nu borgerne til at give deres bud på, hvad der er en god bymidte for dem, siger rådmand Hans Henrik Henriksen.

Også Direktør for Cityforeningen Flemming Thingbak ser frem til debatten:
- Detailhandlen er en vigtig attraktion for Aalborg Midtby, men den kan ikke stå alene.
I Aalborg City arbejder vi hver eneste dag hårdt på, at et besøg i midtbyen skal være en ”all inklusive” oplevelse med henvisning til, at man som fysisk detailhandler skal differentiere sig med shopping oplevelser. Vi ved, via de målinger vi laver, at kundestrømmen til midtbyen er stigende, når vi sammenligner 2016 besøgstallene i Aalborg City med 2015 kan vi tydeligt se en fremgang, nogle måneder endda i nærheden af +20 %. Derfor er det vigtigt som aldrig før, at byens rum er indbydende, pæne og rare at være i, så vi ser meget frem til en debat, hvor der sættes fokus på ’liv i centrum’.

Aktiviteter i debatperioden

En del af Arkitekturfestivalen
Debatten om midtbyen skydes i gang i forbindelse med Arkitekturfestivalens åbningsarrangement på Utzon Center den 27. april kl. 19 – 21. Festivallen løber af stablen fra den 27. – 30. april.

Udstilling på Nytorv
Fra den 29. april – 18. juni 2017 kan forbipasserende orientere sig og deltage i debatten ved udstillingen ’Liv i centrum – Aalborg Midtby 2025’, som sættes op på Nytorv foran Spar Nord Bank, Østerågade 12. Formmæssigt bygges udstillingen op som en form for stoppe- og ventested for passagerer til den kommende +BUS.

Rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen Mads Duedahl siger om udstillingen:
- Midtbyen er et vigtigt knudepunkt for den kollektive trafik og etableringen af en +BUS, en højklasset kollektiv forbindelse gennem byen, vil sammen med den øvrige kollektive trafik øge tilgængeligheden til midtbyen, ligesom den kan gøre det mere miljøvenligt og forbedre bymiljøet. Men +BUS kan også være drivkraft for byudviklingen og være med til at skabe nye interessante byrum og forbindelser, der både er gode trafikrum og velfungerende byrum. Det er derfor også spændende, at udstillingen på Nytorv, der sætter fokus på debatten om midtbyen, er vist som et fremtidigt stoppested for +BUSsen, slutter Mads Duedahl.

Udstillingen på Nytorv introduceres ved et åbent arrangement lørdag den 29. april kl. 16. Her er alle velkomne til at komme og få en snak med rådmand Hans Henrik Henriksen og stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen. Der bydes på en forfriskning.

Guidede ture
I debatperioden er der mulighed for at deltage på en række guidede ture i Aalborg Midtby. Turene foregår enten til fods eller på cykel. Programmet for turene kan ses på www.aalborg.dk/livicentrum, hvor man også skal tilmelde sig turene.

Instachallenge #MegetMereMidtby – Hvad er en attraktiv bymidte for dig?
Den 16. maj kl. 16 inviteres alle, der har tid og lyst, med til en udfordring på Instagram under hashtagget #MegetMereMidtby. Aalborg Kommune vil gerne se borgernes billeder af, hvad der er en attraktiv bymidte for dem. Vi mødes på Nytorv, hvor de fremmødte får en introduktion til 5 udfordringer, som de efterfølgende skal dække med billeder og kommentarer på Instagram i løbet af de næste 8 timer. Der er en præmie til de bedste billeder.
Mødested: Udstillingen ’Liv i Centrum’ på Nytorv (Foran Spar Nord Bank, Østerågade 12).

Borgermøde 6. juni
Alle borgere inviteres til et debatmøde om Aalborg Midtbys fremtid, og vinderen af vores Instachallenge afsløres.
Mødested: Store Sal, Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kender du Else, Birthe og Kirsten? - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Popstjerneskuddet DAYYANI gæster Aalborg - Aalborg

- Dårligt nyt for nordjyske pendlere - Aalborg

- Ny rapport afslører skræmmende nyt om børns skærmvaner - hvordan ser det ud for dine børn? - Aalborg

- Bar i Aalborg får kritik for opfordring til druk - Aalborg

- Kender du en aalborgensisk ildsjæl, der skal indstilles til Bæredygtighedsprisen 2024? - Aalborg

- Ude af huset og akut brug for toiletbesøg? Nyt kort kan blive redningen for mange - Aalborg

- Lad bilen stå hvis du er i tvivl: Straffen for spirituskørsel - Aalborg

- Nationalt udspil henter inspiration i Aalborg - Aalborg

- Borger tog sagen om parkering i egen hånd med hærværk - Aalborg

- Nordjyllands Politi søger vidner til færdselsuheld på Humlebakken - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld