Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

DGI Verdensholdet og to lokale gymnaster indtager Nordjylland

aalborg
Fredag 21. april 2017 kl. 06:36

DGI Verdensholdet og to lokale gymnaster indtager Nordjylland

.
Efter en seks måneder lang verdensturné vender verdensholdsgymnasterne hjem til den store Danmarksturné. Oplev DGI Verdensholdet med showet IMANI når holdet kommer til Frederikshavn den 30. april og Aalborg den 8. maj med et brag af et show.

5 kontinenter, 200 workshops og 100 shows på seks måneder. Det er hovedingredienserne i den opskrift, der udgør en verdensturné med DGI Verdensholdet. Nordjyderne Nikolaj Kjærgaard og Michelle R. Bengtsen er sammen med deres 26 holdkammerater landet igen i Danmark. De næste to måneder står den på turné i Danmark, hvor haller, arenaer og Operahuset lægger gulv til det storslåede show IMANI, der allerede har begejstret mere end 100.000 børn, unge og voksne i hele verden.

"Publikum skal glæde sig til at se et rigtig godt show, hvor vi både dyrker individerne og fællesskabet. Det er et show, der er anderledes, end det førhen har været, hvor vi alle, både drenge og piger, er fælles om rigtig mange ting," fortæller Nikolaj Kjærgaard som er en af de 2 gymnaster fra Nordjylland.

Publikum kan glæde sig til en unik kombination af rytmisk gymnastik, spektakulære spring og dans med Danmarks dygtigste gymnaster, der afslutter sit verdensholdsår med manér foran et forventningsfuldt dansk publikum. For Nikolaj kan sommerfuglene og de mange forventninger til igen at optræde på hjemmebane godt mærkes:

"Det bliver sindssygt fedt. Jeg glæder mig rigtig meget til at stå foran et dansk publikum og vise, hvad det er, vi har lavet det her halve år, hvor vi ikke har været hjemme." fortæller Nikolaj.

Minder for livet
Udover at betage publikum med gymnastikken så forskellige steder som strande på Zanzibar, rundkørsler i Mexico, propfyldte arenaer i Kina og en gammel gymnastikhal i den australske outback, har gymnasterne også bevæget verden i form af mere end 200 workshops. Her har rundt regnet 40.000 mennesker været fysisk aktive med de danske gymnaster. En workshop består for det meste af forskellige lege, gymnastik og dans med det mål at give deltagerne sved på panden og en god oplevelse. På denne verdensturné har et nyt element rejst med holdet rundt nemlig We Move the World-dansen, der er en dans og sang specielt lavet til og af DGI Verdensholdets gymnaster. Dansen er blevet danset med stor entusiasme af børn og unge over hele verden.

DGI Verdensholdet startede turnéen i Tanzania og Zanzibar, hvor et samarbejde med en række SOS Børnebyer, var et stort højdepunkt. Herefter rejste holdet til Australien, så Indonesien, fejrede jul og nytår i Kina, krydsede datolinjen, da de fløj til Mexico og efter fem uger i de sydøstlige stater i USA, sluttede gymnaster og lederteam af med træningslejr på Gran Canaria.

Det har været et tætpakket program, der dog også har bragt uforglemmelige oplevelser med hjem i rygsækken. Blandt de mest mindeværdige kan nævnes safari i Tanzania, surfing på Zanzibar, Operahuset i Sydney og kænguruer i outbacken, verdens største buddhistiske tempel i Indonesien, den kinesiske mur, maya-templer i Mexico, luftbådstur i sumpområderne omkring Florida og sightseeing i den amerikanske hovedstad, Washington D.C.

DGI Verdensholdet laver hele 20 shows i Danmark heriblandt et i Arena Nord, Frederikshavn den 30. april og et i Gigantium den 8. maj. Derefter venter en Europaturné og så Landsstævnet d. 29. juni til 2. juli i Aalborg. Billetter købes på verdensholdet.billetten.dk









© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Torsdagens strømpris - Aalborg

- Nationalt udspil henter inspiration i Aalborg - Aalborg

- Borger tog sagen om parkering i egen hånd med hærværk - Aalborg

- Nordjyllands Politi søger vidner til færdselsuheld på Humlebakken - Aalborg

- Annika Aakjær og band annoncerer efterårsturne og kommer til Aalborg - Aalborg

- Foreninger på tværs af Aalborg og Jammerbugt skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark - Aalborg

- Mange overlever hjertestop, hvis de klarer de første 30 dage - Aalborg

- Politiet opfordrer: Vær opmærksom særligt op til festivalsæsonen - Aalborg

- Region Nordjylland styrker fertilitetsbehandling: 3 forsøg mere til barnløse - Aalborg

- Professionshøjskolen UCN og Erhverv Norddanmark samler Nordjylland til EU-topmøde - Aalborg

- Den tredje Limfjordsforbindelse er vedtaget - Aalborg

- Aalborg har besøg af sin ukrainske venskabsby - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld