Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Parkering uden betaling for el-biler og brintbiler?

Forslag fra Radikale Venstre
Fredag 28. april 2017 kl. 06:02

Parkering uden betaling for el-biler og brintbiler?

.
Forslag fra Radikale Venstre om parkering uden betaling for el-biler og brintbiler

Forslag:
At emissionsfri køretøjer kan parkeres uden betaling i den grønne parkeringszone.
At emissionsfri køretøjer kan få p-licenser i den røde parkeringszone, uden at betale for det, hvis de i øvrigt opfylder kravene for at få en p-licens.
At by- og landskabsforvaltningen undersøger muligheden for på et senere tidspunkt at gennemføre en 5.000 kr. årlig rabat for emissionsfri køretøjer i den røde parkeringszone

Sagsfremstilling:
El-biler og brintbiler ”emissionsfri køretøjer” udleder langt mindre CO2 end benzin- og dieselbiler. Samtidig bliver mennesker, dyr og bygninger i Aalborg skånet for en lang række øvrige skader, da emissionsfri køretøjer ikke udleder NOX, kulilte og partikelforurening mv.
Aalborg er allerede godt i gang med at omstille kommunens egen flåde fra benzin og diesel til elektriske biler. Vi ønsker, at kommunen også giver borgerne et klap på skulderen, hvis de gør os alle en tjeneste ved at køre på el eller brint.
Derfor foreslår det Radikale Venstre, at emissionsfri køretøjer kan parkeres uden betaling i den ydre del af Aalborgs nuværende parkeringszone. Den kaldes i forvejen ganske passende for ”den grønne parkeringszone”.
Forslaget vil indebære, at emissionsfri køretøjer hverken betaler for almindelig parkering eller p-licenser i den grønne zone. Ligeledes skal p-licenser ikke koste noget for emissionsfri køretøjer i den røde zone, hvis de i øvrigt opfylder kravene for at få en p-licens, (dvs.: beboere og virksomheder, som er registreret på en adresse i Aalborg midtby eller på Skomagertorvet i Nibe).
I den røde parkeringszone spærrer en bekendtgørelse fra Transportministeriets desværre for, at kommunen uden videre kan gøre alle former for parkering gratis for emissionsfri køretøjer. Derfor opfordrer vi by- og landskabsforvaltningen til at undersøge muligheden for på et senere tidspunkt at gennemføre en 5.000 kr. årlig rabat for emissionsfri køretøjer i den røde parkeringszone.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.



Flere i denne sektion:

- Parkering uden betaling for el-biler og brintbiler? - Forslag fra Radikale Venstre



Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld