Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Jonas Lynge tager årets første sejr

Aalborg
Mandag 15. maj 2017 kl. 06:35

Jonas Lynge tager årets første sejr
Jonas Lynge står for første gang i 2017 øverst på podiet.


.
Intet var afgjort før de sidste meter af søndagens finale i DS3 Cup på Vålerbanen, hvor Jonas Lynge efter en lang og sej kamp kunne tage sæsonens første heatsejr.

Nordjyden startede ellers nede i rækkerne som nummer fem i kraft af andenpladsen, han tog i lørdagens finale. Med de seks bedste vendt rundt startede norske Heidi Frydenhaug fra pole position foran Kenn Bach. Jørgen Worthmann og Filip Sandström startede i anden række, mens Jonas Lynge og Morten Jespersen rundede top seks af på gridden.
Kenn Bach og Jørgen Worthmann kom atter godt fra start, mens Heidi Frydenhaug tabte afgørende meter op mod første sving. Her fik Kenn Bach følgeskab af Worthmann, og i løbets indledende fase trak de to fra resten af feltet. Heidi Frydenhaug kom fra start med tredjepladsen i behold, men det varede ikke længe, inden forfølgerne satte ind. Her fandt Morten Jespersen hurtigt vej fra sjette- til fjerdepladsen, men efter første omgang blev løbet afbrudt af et sammenstød mellem Jes Knudsen og Jesper Thorsø, der kostede en længere safetycarperiode.

Ved genstarten trak Kenn Bach og Jørgen Worthmann atter fra, og Heidi Frydenhaug lå sikkert på tredjepladsen. Lige bag trioen opstod der straks en vild duel om fjerdepladsen, som blandt andet betød, at Jonas Lynge, Morten Jespersen og Filip Sandström gik tre biler side om side i indbremsningen for enden af langsiden. Ikke et sted, der normalt har plads til så ambitiøs kørsel, men på en eller anden måde nåede alle tre biler igennem.

Jonas Lynge fik umiddelbart mest ud af det og satte sig på fjerdepladsen. Han kunne dog ikke slippe væk fra Morten Jespersen, men de to indhentede hurtigt Heidi Frydenhaug på tredjepladsen. Kort efter, mod løbets slutning, kunne Kenn Bach og Jørgen Worthmanns forspring heller ikke holde, og Lynge og Jespersen fandt vejen forbi efter et par solide dueller.

I sidste sving nåede Filip Sandström også forbi Kenn Bach og kunne tage weekendens anden tredjeplads, mens Bach sikrede sig fjerdepladsen med et mulehår. Blot 0,004 sekund adskilte nordjyden fra Jørgen Worthmann. Ude foran nåede Morten Jespersen aldrig at få det afgørende angreb sat ind, og dermed tog Jonas Lynge sin første sæsonsejr.

Det sagde de efter løbet:

Jonas Lynge, vinder:
- Det her var et fantastisk løb. Jeg havde en god bil, og kunne hele tiden være med på især indbremsningerne. Kampen med Morten Jespersen hen mod løbets slutning var virkelig fin. Vi havde mange gode dueller, og det var hele tiden fair. Sådan skal racing være!

Morten Jespersen, P2:
- Starten var rimeligt spændende set fra mit synspunkt. Jeg fik et stort hug i bilens bagende, så jeg skulle lige finde finde mig til rette igen. Duellerne var godt nok hårde derude i dag - ingen gav sig overhovedet.

Filip Sandström, P3:
- At få endnu en podieplads denne weekend er en stor succes for mig. Jeg ved, at farten er der, og jeg føler, at jeg efterhånden har fået slået mig fast i serien. Det er meget positivt. Nu ser vi frem mod Ring Djursland - endnu en bane, jeg aldrig har været på, men jeg satser på, at vi igen kan kæmpe med om podiepladserne derovre.

Kenn Bach, P4:
- Det var en svær opgave for mig at forsvare min position på banen, for jeg manglede lidt fart. Starten gik igen perfekt, og jeg håbede, at jeg kunne holde fast i en podieplads. Metallet glippede desværre igen for mig, men jeg fik vigtige point til tabellen - og det skal man ikke underkende vigtigheden af.

Jørgen Worthmann, P5:
- Løbet i dag var endnu engang et fedt og tæt race. Jeg kæmpede længe med Kenn Bach, men han var svær at komme forbi. I sidste sving før målstregen gik han på ydersiden, så jeg forsøgte indenom, men vores biler ramte hinanden på vejen, så jeg manglede lige de sidste tusindedele for at blive firer.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

- Mekoprint anerkendes for cirkulær tilgang til affald som en ressource - Aalborg

- Fylder onkel Bjarne rundt eller skal din trofaste medarbejder Ib hyldes for sit jubilæum? - Aalborg

- Uanset vind og vejr så står aalborgensiske børn der: 9000 helte hyldes i Tivoli og i LEGOLAND - Aalborg

- Knivstikkeri i Nørresundby: Politiet mistænker narkohandel - Aalborg

- Vis det særlige af Aalborg frem med puljen 'Samlingskraft - sammen om steder vi holder af'' - Aalborg

- Drømmer du om ponygalop? - Aalborg

- Tabt gods og uheld skaber problemer og kø på E45 Nordjyske Motorvej - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld