Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Elgkalve i Lille Vildmose

Storvorde
Onsdag 24. maj 2017 kl. 12:45

Elgkalve i Lille Vildmose
Foto: Dorte og Flemming Sørensen


.
En af de fem elge, som er udsat i Lille Vildmose i juni sidste år, er nu set med en kalv.

De folk, som holder opsyn med området, havde observeret, at en elgko opholdt sig på det samme sted i tre dage, hvilket er usædvanligt. De nærmede sig derfor stedet og så koen med den nyfødte kalv. De har forventninger om, at en af de andre elgkøer også har fået en kalv, fordi den også har opført sig på samme måde i flere dage.

- Det er meget glædeligt, at elgene allerede formerer sig. Det er et klart tegn på, at de trives og finder den føde, de skal bruge for at leve i Lille Vildmose, siger driftsleder Jacob Skriver fra Aage V. Jensen Naturfond. Og han fortsætter:
- Når en elgko har kælvet, vil hun gemme sig og beskytte sin kalv. Derfor er det med største forsigtighed, at vores opsynsfolk undersøger, om der er kommet elgkalve i mosen.
Der vil sandsynligvis gå nogen tid, før det vil være muligt for besøgende at se elgkalvene i mosen. Men på et tidspunkt vil de også dukke op og begejstre de folk, som tilfældigvis er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Jacob Skriver understreger, at det er vigtigt at holde respektfuld afstand til både elge og kalve, hvis publikum skulle få øje på en kalv, så de kan få ro til at leve naturligt. Vær opmærksom på, at elgkoen er meget beskyttende over for kalven.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen glæder sig over familieforøgelsen i Lille Vildmose:
- Jeg er rigtig stolt over, at det, som vi har været med til at skabe rammerne for i Lille Vildmose, er lykkedes. Tænk, at vi allerede nu her 1½ år efter elgenes ankomst til mosen, kan glæde os over en familieforøgelse. Jeg er sikker på, at det blot vil gøre attraktionsværdien i mosen endnu højere, og få endnu flere besøgende til at lægge vejen forbi den naturperle, som Lille Vildmose i sandhed er, slutter Hans Henrik Henriksen.

Ud over de fem elge, som blev udsat i Mellemområdet i juni 2016, ankom der yderligere fem elge i januar i år. De trives godt og har indtil videre gået i et mindre hegn. De er lige blevet sundhedstjekket og fået GPS-sendere på. De er under fortsat tilvænning til mosen og forventes at kunne blive lukket ud i Mellemområdet på et tidspunkt i juni.© Copyright 2018 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg

- En keto inspireret påskefrokost – 3 gode råd - Sponseret artikel

- Sådan vælger man den rigtige bonuskode - Sponseret artikel

- Gode råd om leasing af bil - Aalborg

- Gode tips til bonuskoder, hvis du oddser - Sponseret artikelRubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld