Del på Facebook   Print siden  

Kom på safari i Sydafrika

ANNONCE
Torsdag 27. juli 2017 kl. 16:12

Kom på safari i Sydafrika
Arkivbillede


Sydafrika er cirka 28 gange større end Danmark og landet er et rent overflødighedshorn af oplevelser...
.
AF Klaus Hansen

Turister fra hele verden rejser hertil for at opleve både den varierede natur og de smukke byer, som landet er blevet så kendt for, bl.a. Cape Town, som er kåret til én af verdens smukkeste. For de fleste, er et besøg i Sydafrika dog først og fremmest med intentionen om at komme på safari og se de mange fantastiske og smukke dyr, som kan opleves i den lange række af nationalparker og naturreservater som landet er beriget med. Få inspiration til safari i Sydafrika her.

Når der tales om safarioplevelser i Sydafrika, kan man næsten ikke komme uden om Kruger National Park. Det er landets største (ca. 2/3 dele størrelsen af Jylland) og parken er hjemsted for millioner af dyr!
På safari i Kruger National Park, er du på udkig efter alle de kendte safaridyr – giraffen, zebraen, de mange forskellige arter af antiloper, flodhesten, krokodillen og ikke mindst de famøse Big 5, som består af elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden.

Begrebet ”Big 5”, blev oprindeligt anvendt af storvildtjægere og betegnede de 5 dyr, som er farligst at jage. I dag bruges det mest som et safaribegreb, og betegnes i stedet mere som de 5 dyr, der skal jages med kameraet. Hvis du har flere dage på safari i Kruger, er der stor chance for at se dem alle 5, så guiderne i Sydafrika har gennem årene bygget videre på flere begreber, som nu også jævnligt bruges af safarigæster. Hvis du er heldig, kan du f.eks. få lov at opleve The Magnificent 7, på dansk oversat til De storslåede 7. Disse består af Big 5 + geparden og den Afrikanske vildhund. Eller hvis du kombinerer din safarirejse med nogle dage i Cape Town kan du se Big 7. Dette er i stedet Big 5 + hvidhajen og hvalen.

Er du på en bushwalk, er det meget naturligt også at se efter de mindre dyr i den afrikanske bush, og her findes Small 5 – Elefant-spidsmusen, næsehorns-billen, bøffel-væverfuglen, løve-myren og leopard-skildpadden. Uanset begrebet, er der masser af både store, små, sjove, smukke og enestående dyr af finde i Kruger og man er garanteret fantastiske oplevelser!

Under sin safari i Kruger, er det oplagt at overnatte i én eller flere af de mange camps og lodges, som både findes i og uden for parken. Og der findes både store og små camps, så der er indkvateringsmuligheder for en hver smag.

Er man til luksus, findes f.eks. lodgene Ezulwini River lodge og Ezulwini Billy´s Lodge, beliggende i Balule Natur Reservat, som er en del af det der kaldes Greater Kruger Park. Her er der tale om et privat reservat, der grænser op til selve Kruger National Park. Det er kun reservatets egne safaribiler der må køre i området, og til forskel for selve parken, må der køres off-road, så der er rig mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Desuden er der ingen hegn mellem Balule og nationalparken, så dyrene kan frit krydse grænserne mellem de to, lige som det passer dem.
På disse lodges indkvarteres du i fine hytter, kaldet rondavels, i ægte afrikansk stil. Der køres safari både om morgenen og eftermiddagen, så der er mulighed for at se dyrene de tider af dagen, hvor de er mest aktive. Det kan nemt blive over 30 grader midt på dagen, så dyrene, der i sidste ende minder om os selv, foretrækker at slappe af i skyggen under et træ, gemt væk fra den varme afrikanske sol.

Ønsker man alle de store dyreoplevelser, men feriebudgettet rækker måske ikke til luksusindkvarteringerne, er der også mulighed for at bo på lidt simplere lodges eller camps, men som stadig ligger der, hvor dyrene er. Her er Nkambeni Safari Camp et godt valg. På denne camp, indkvarteres man i permanente telte, med både seng, toilet og bad.

Campen har udsigt over Kruger National Park, så der er oplagt mulighed for at nyde den afrikanske bush og dyrene herfra. Desuden tilbyder campen både morgen, eftermiddags- og heldagssafari inde i parken, samt bushwalks så du kan få fornøjelsen af, at møde dyrene i øjenhøjde.

Efter en begivenhedsrig dag på safari, sluttes dagen typisk af med en traditionel sydafrikansk braai – et fantastisk måltid tilberedt ude i den afrikanske bush direkte over bålet.© Copyright 2018 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg

- En keto inspireret påskefrokost – 3 gode råd - Sponseret artikel

- Sådan vælger man den rigtige bonuskode - Sponseret artikel

- Gode råd om leasing af bil - Aalborg

- Gode tips til bonuskoder, hvis du oddser - Sponseret artikelRubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld