Del på Facebook   Print siden  

Løbestilsanalyser forebygger løbeskader

sponsorerede artikler
Tirsdag 2. november 2021 kl. 06:00

Løbestilsanalyser forebygger løbeskader
Arkivbillede


Løbestilsanalyser forebygger løbeskader

Der er en god grund til, at mange løbere får foretaget en professionel løbestilsanalyse. En løbetest vil nemlig afsløre, hvordan din individuelle løbestil er, så du kan foretage de rette valg, når det kommer til køb af løbesko, samt valg af distance og fart på dit løb.

Løbestilsanalysen er på den måde også aldeles skadesforebyggende, fordi den afslører om du evt. laver nogle uhensigtsmæssige belastninger på kroppen, mens du løber. På den måde kan du gribe ind med løsninger inden problemet opstår.

Der kan være mange grunde til, at man vælger at få foretaget en løbestilsanalyse. Men skal du skabe de bedste betingelser for dit løb, så er det en god ide at få analyseret din løbestil. Du har mulighed for at få foretaget en gratis løbetest i Aalborg hos Runners Lab.

Vi har alle en individuel løbestil
Næste gang du går en tur, så læg mærke til alle de løbere, du ser i gadebilledet. Særligt deres måde at løbe på. Her vil det være tydeligt at se, hvor forskelligt vi alle løber.

Nogle mennesker har en tendens til at træde meget hårdt ned i underlaget, mens det ved andre nærmest ser ud som om de glider henover fortovet.
Derudover kan man overordnet sige, at der findes tre forskellige løbestile. Enten er du neutralløber, pronationsløber eller supinationsløber. Og dette er også tydeligt at se, hvis man kigger på løberne i gadebilledet. Det har noget at gøre med, hvordan man sætter sin fod ned i underlaget, når man løber, og dermed hvilket område af foden, der sættes belastning på under løbet.

Sådan foregår en løbestilsanalyse
En løbestilsanalyse foregår typisk ved, at man løber på et løbebånd, mens en fysioterapeut, med speciale i løbeteknik, kigger på. Han kigger bl.a. på, hvordan du bruger din krop, når du løber.

Typisk bliver dit løb optaget, således dine bevægelser efterfølgende kan analyseres på computeren. Fysioterapeuten kan herefter vurdere hvilken løbestil du har og give dig gode råd i forhold til, hvilke sko du skal købe og om der er ting, du skal være opmærksom på i forhold til uhensigtsmæssige belastninger. På den måde undgår du løbeskader.

Udover at give dig gode råd i forhold til hvad du skal være opmærksom på under din løbetræning, så kan en løbespecialist også hjælpe dig med at optimere dit løb ved hjælp af analysen. Det kan være, at du har et ønske om at løbe længere eller hurtigere. Analysen kortlægger nemlig også om der er steder, du bruger for meget energi.

Få lavet en professionel løbestilsanalyse i Aalborg
Du har mulighed for at få foretaget en professionel løbestilsanalyse hos Runners Lab - din løbespecialist i Aalborg.
Hos Runners Lab finder du også alt du har brug for til din løbetræning, herunder løbetøj, løbesko, samt professionel rådgivning til dit løb.

© Copyright 2022 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Øg din boligs værdi med disse forbedringer - sponsorerede artikler

- Hold din fest i Aalborg - sponsorerede artikler

- Sharepoint – bedre online samarbejde i din organisation eller virksomhed - sponsorerede artikler

- Sådan skaber du gode rammer for hjemmekontoret - sponsorerede artikler

- Er du ny bilejer? Så læs med her! - sponsorerede artikler

- Tandblegning? Få hjælp hos tandlægen - sponsorerede artikler

- Fordele og ulemper ved at investere i en el-bil - sponsorerede artikler

- Vil du have et personliggjort og flot køkken? Læs med her - sponsorerede artikler

- Find en lækker adventsgave med denne guide - sponsorerede artikler

- Kender du dine rettigheder i en tidsbegrænset ansættelse? - sponsorerede artikler

- Guide til at vælge den rette cykel - sponsorerede artikler

- Sådan går du systematisk på jagt efter din drømmebolig - sponsorerede artiklerRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld