Del på Facebook   Print siden  

Kender du dine rettigheder i en tidsbegrænset ansættelse?

sponsorerede artikler
Fredag 3. december 2021 kl. 06:00

Kender du dine rettigheder i en tidsbegrænset ansættelse?
Arkivbillede


Kender du dine rettigheder i en tidsbegrænset ansættelse?

Der ses en større og større tendens til, at en arbejdsgiver hiver arbejdskraft ind for en begrænset tidsperiode, f.eks. projektansættelser. Det er derfor vigtigt, at man som ansat er klar over, hvilke rettigheder man har, selvom man ikke er ansat på helt samme betingelser som de øvrige ansatte i virksomheden.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Advokatgruppen.dk

Den store forskel på en fastansættelse og en tidsbegrænset ansættelse er, at tidsbegrænset ansættelse ophører, enten når den aftalte ophørsdato indtræffer eller ved løsningen af nærmere aftalt opgave. Den tidsbegrænset ansættelse er f.eks. en belejlig måde, hvorpå en arbejdsgiver kan antage en barselsvikar.

Selvom du er ansat i en tidsbegrænset ansættelse, er du fortsat omfattet af de almindelige løn- og ansættelsesvilkår, der gælder for de øvrige medarbejdere, herunder ferie, barsel osv. Ligeledes har du krav på en ansættelseskontrakt, hvis du arbejder mere end 8 timer om ugen og er ansat til længere tid end en måned.

Du må ikke blive forskelsbehandlet
Din arbejdsgiver skal sørge for, at ansættelsesvilkårene ikke er dårligere end de ansættelsesvilkår, som gælder for de fastansatte i samme virksomhed, også selvom du er ansat for en tidsbegrænset periode. Det betyder, at du ikke må opleve forskelsbehandling begrundet i ansættelsesforholdets tidsbegrænsning.

Er du ansat ved et vikarbureau?
Hvis du er vikar og ansat ved et vikarbureau, bør du være opmærksom på, at du er ansat under vikarbureauet. Det betyder også, at dit ansættelsesforhold er omfattet af vikarlovens regler.

Dine muligheder for forlængelse
Du kan sammen med din arbejdsgiver aftale at tidsforlænge ansættelsesaftalen, hvis forlængelsen skyldes objektive grunde. F.eks. hvis du er ansat som barselsvikar, og der sker en forlængelse af barselsorloven, kan du blive forlænget. Også hvis forlængelsen er nødvendig i forhold til løsningen af en bestemt arbejdsopgave af midlertidig karakter, kan din tidsbegrænset ansættelse forlænges.

Hvis der ikke er en objektiv grund til forlængelse, risikerer din arbejdsgiver, at én eller flere forlængelser medfører, at ansættelsesforholdet anses som et fortløbende ansættelsesforhold, hvilket kun kan afsluttes ved de almindelige regler for opsigelse af medarbejdere.

Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.

© Copyright 2022 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Øg din boligs værdi med disse forbedringer - sponsorerede artikler

- Hold din fest i Aalborg - sponsorerede artikler

- Sharepoint – bedre online samarbejde i din organisation eller virksomhed - sponsorerede artikler

- Sådan skaber du gode rammer for hjemmekontoret - sponsorerede artikler

- Er du ny bilejer? Så læs med her! - sponsorerede artikler

- Tandblegning? Få hjælp hos tandlægen - sponsorerede artikler

- Fordele og ulemper ved at investere i en el-bil - sponsorerede artikler

- Vil du have et personliggjort og flot køkken? Læs med her - sponsorerede artikler

- Find en lækker adventsgave med denne guide - sponsorerede artikler

- Kender du dine rettigheder i en tidsbegrænset ansættelse? - sponsorerede artikler

- Guide til at vælge den rette cykel - sponsorerede artikler

- Sådan går du systematisk på jagt efter din drømmebolig - sponsorerede artiklerRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld