Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Elever kræver handling efter nye AI-anbefalinger

Danmark
Torsdag 25. april 2024 kl. 17:00

Elever kræver handling efter nye AI-anbefalinger

Kunstig intelligens skal være en del af gymnasiet på lige fod med andre redskaber, og det kræver, at der bliver handlet nu. Så klar er meldingen fra gymnasieeleverne, samme dag som ekspertgruppen om ChatGPT anbefaler, at der indføres nye prøveformer.

I går klokken 9 landede de længe ventede anbefalinger fra ekspertgruppen om ChatGPT og prøver. Ekspertgruppen anbefaler, at der indføres nye prøveformer, hvor kunstig intelligens indgår som en del af prøverne. Det møder opbakning fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning:

- Vi er rigtig glade for de anbefalinger, der er landet i dag. Kunstig intelligens er en del af samfundet, så selvfølgelig skal vi lære om det. Lige nu bliver vi sendt ud på den digitale motorvej uden et kørekort, og det skal der gøres noget ved. Jo længere vi venter, jo flere årgange går ud af gymnasiet uden de rigtige kompetencer, udtaler Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Selvom det er forbudt, oplever elevorganisationen at kunstig intelligens allerede i dag er noget, der bliver brugt af eleverne. Gymnasieeleverne er dog ikke klædt på til at bruge det konstruktivt og kritisk, og det mener eleverne er et problem:

- Lige nu står vi i worst case-scenariet. Alle bruger kunstig intelligens, men ingen lærer, hvordan man bruger det ordentligt. Det er et kæmpestort problem, som skal løses politisk. Vi kan ikke længere stikke hovedet i busken. Vi skal have det ind i undervisningen, og det kræver, at vi får nye eksamener, siger Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Ekspertgruppen anbefaler blandt andet, at prøver, hvor der indgår kunstig intelligens, skal være en obligatorisk del af at afslutte gymnasiet. Det bakker Danske Gymnasieelevers Sammenslutning op omkring, men mener også, at anbefalingerne rejser flere ubesvarede spørgsmål omkring antallet af eksamener og behovet for efteruddannelse:

Selvom elevorganisationen bakker op omkring ekspertgruppens anbefalinger, mener de også at anbefalinger rejser flere ubesvarede spørgsmål omkring antallet af eksamener og behovet for efteruddannelse:

- Hvis vi får mere tidskrævende eksamensformer, skal det ikke betyde mindre tid til undervisning. Derfor bliver vi nødt til at se på, om der skal være færre eksamener. Samtidig skal vores lærere vide langt mere om kunstig intelligens, end de gør i dag, og det kræver midler til efteruddannelse, siger Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

De samlede anbefalinger fra ekspertgruppen om ChatGPT og prøver kan læses på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside her.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kan sommerhuset altid sælges skattefrit? - Danmark

- Sorg udfordrer danskerne - Danmark

- Ny undersøgelse: Foreningerne holder liv i lokalsamfundene - Danmark

- Her er boligdrømmen for folk over 50 år - Danmark

- Trods stor interesse: Derfor dropper mange danskere solceller - Danmark

- OK-kunder støtter kampen mod sklerose - Danmark

- 40 år med vindkraft: Fra 200 små møller til knap 5.000 kæmper - Danmark

- Kvinder uden børn er markant mere fysisk aktive end mødre - Danmark

- Leder du efter din eneste ene? Vores kæledyr er matchmakere - Danmark

- Sluger din mobil også enormt meget strøm? Top-10 over strømslugende apps - Danmark

- Lidl indgår nyt partnerskab med Red Barnet og DGI - Danmark

- Ny millionbevilling til Lær for Livet giver ekstra støtte til mentorordning for udsatte børn - Danmark

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld