Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Aalborg Kommune markerer via Aalborg Diversitetsuge i uge 20, at der skal være plads til alle

Aalborg
Onsdag 8. maj 2024 kl. 10:00

Aalborg Kommune markerer via Aalborg Diversitetsuge i uge 20, at der skal være plads til alle

Aalborg Kommune fejrer i år, for 3. år i træk, Aalborg Diversitetsuge i hele uge 20.

Målgruppen er børn i dagplejen, daginstitutioner, børnehaveklasserne samt børn og unge i fritidscentrene. Der er udviklet et helt nyt læringsmateriale til de mindste børn. Materialet sætter fokus på artikel 2 i FN's Børnekonvention: Retten til at være den, man er, uden at blive diskrimineret. Børnene kan eksempelvis designe deres egen blomst til en samlet blomstereng, som et symbol på mangfoldighed og forskellighed. Der er også udviklet samtalekort om familieformer, den gode ven og meget, meget mere.

Skole fejrer blomster i fællesskab
På Kærbyskolen markeres ugen i stor stil. De omkringliggende børnehaver er inviteret til at tegne blomster i fællesskab mandag d. 13. maj. Fokus er på samtalen om emnet og sammen designe en blomstereng lavet af mange forskellige hænder. Det er med til at bygge bro mellem børnehave og skole.

Fritidscentrene laver kunstværk i fællesskab
Fritidscentrene holder fernisering på et fælles kunstværk i Kennedyarkaden, og de har stand-up og sang på programmet hele ugen - selvfølgelig med fokus på emnet. Unge fra fritidscentrene producerer også podcasts om det, der er vigtigt for dem i forhold til at kunne være den man er, sammen med de andre.

Aalborg Bibliotekerne læser højt
Aalborg Bibliotekerne har sørget for en stor litteraturbase om mangfoldighed og diversitet i børnehøjde. På flere af Aalborg Bibliotekerne er der højtlæsning for dagpleje og børnehaver.

Fundamentet er Artikel 2 fra FN's Børnekonvention
Det er 3. gang, der er diversitetsarrangement i Aalborg Kommune. Fundamentet er Børnekonventionens Artikel 2: "Man må ikke diskriminere".

FN's Børnekonvention omhandler barnets ret til overlevelse, udvikling, beskyttelse og medbestemmelse. Generelt mener UNICEF og verdenssamfundet, at alle artikler er lige nødvendige og afhængige af hinanden for at opfylde kriterierne for et godt og optimalt børneliv. Dog peger de på netop artikel 2, som en kerneartikel i konventionen.

Det er et essentielt element, som UNICEF Børnevenlig Kommune sørger for ved inddragelse af børn og unge, samt at arbejde for nedbringelse af diskrimination.

Fakta:
Det var Aalborg Fælleselevråd, som fik idéen til Aalborg Diversitetsdag. Fælleselvrådet blev hørt, og det er nu 3. gang, vi sætter spot på diversitet og mangfoldighed. Denne gang ikke kun en dag, men konceptet er udvidet med en uge. Aalborg Diversitetsuge 2024 sætter spot på retten til at være den, man er.

Aalborg Diversitetsuge er et samarbejde mellem Job og Velfærd, Sundhed og Kultur og Børn og Unge, med aktiviteter, læringsforløb og arrangementer.

• 2022 - Aalborg Fælleselevråd arrangerede den første Diversitetsdag med fokus på kønsnormer og retten til at være den, man er. Fælleselevrådet, biblioteket og fritidscentrene samarbejdede om den fedeste dag.
• 2023 - Succesen gentog sig med fokus på at være præcis den, man er. Nu med fokus på fællesskabet, blandt andet via dialogisk teater for de mindste.
• 2024 - I år har Aalborg Diversitetsdag udviklet sig til en hel uge med fokus på diversitet og mangfoldighed. Elementer indgår ved Aalborg Børnekarneval i Kildeparken, hvor Aalborg Kommune har et Børnevenlig Kommune telt med fokus på børns rettigheder.

Følgende aktiviteter i uge 20 - Aalborg Diversitetsuge 2024:

Mandag 13.05.2024 kl. 16.00

Fernisering af kunstværker produceret af børn og unge fra alle fritidscentre i Aalborg Kommune

Kennedy Arkaden - Nordjyllands Trafikselskab

Mandag 13.05.2024 kl. 9.30

PLANT EN BLOMST - børnehaveklassen på Kærbyskolen og kommende skolebørn fra Børnehaven Kærgården, Børnehaven Provstejorden og Børnehaven Gartnergården

Kærbyskolen

Lørdag 18.05.2024 kl. 10

Aalborg Børnekarneval i Kildeparken. Vi er til stede i Aalborg Kommunes Børnevenlig Kommune telt

Fritidsklubberne har i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne lavet en podcast, som hedder:

Kom! Vi har noget at sige... Om Racisme!

I kan fange den her: https://kom.podigee.io

Eller på Spotify:

https://open.spotify.com/show/2kcDNez2fkfJr23mM0VWps


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Mandagens strømpris - Aalborg

- Har du brug for hjælp til matematik? Så kom på Aalborg Hovedbibliotek - Aalborg

- Fald i unges søgning til erhvervs-uddannelser vækker bekymring - Aalborg

- Danmarks sjoveste farvefest kommer igen til Aalborg - Aalborg

- KLs forebyggelsespris 2024 blev uddelt til årets Social- og Sundhedspolitisk Forum i Aalborg - Aalborg

- Aalborgensiske paramedicinere og en ambulancebehandler - Aalborg

- Advarsel fra danske beredskaber: Pas på brandfaren i pinsen - Aalborg

- Skal du ud og skyde Bambi? - så husk at få fornyet dit jagttegn, opfordrer Politiet - Aalborg

- Brand i lejlighed på Teglværks Alle - Aalborg

- AaB mod FC Fredericia i aften - Aalborg

- UNMACK drager på soloturne i efteråret 2024 og lægger vejen forbi Aalborg - Aalborg

- Politiet melder klar til karneval - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld