Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Pensionist på 73 år sadler om for at blive iværksætter

Aalborg
Torsdag 25. juni 2015 kl. 18:01

Pensionist på 73 år sadler om for at blive iværksætter

.
Det er ikke alle, der læner sig tilbage for at nyde deres otium med golfbaner, bøger, børnebørn og beskæring af roser. Det er Christian Bækgaard, som er født i Overlade, et godt eksempel på. Efter mange år inden for kloak og VVS sætter han nu sine entreprenørmaskiner på Campen Auktioner og skifter branche.
Den driftige Christian har kæmpet sig vej fra en opvækst i et beskedent husmandssted i Hvorup til at blive en succesfuld erhvervsmand i Nordjylland. Allerede i sine helt unge år, medens den energiske Christian Bækgaard var i militæret, tog han parallelt en uddannelse som kloakmester. En uddannelse, der senere blev suppleret med en overbygning som VVS’er. Han arbejder hårdt og klarer sig godt.

Som selvstændig er Christian vant til at klare det meste egenhændigt. Den imponerende privatbolig, som Christian og hustruen Ruth bor i, er forholdsvis nyopført, selvom den fremtoner i nostalgisk landsbystil. Den store bolig har Christian også selv fået bygget ved gadekæret i den idylliske landsby Øster Uttrup, som er placeret ca. 5 km fra Aalborg.

Flere gange under besøget hos Christian ringede hans telefon, alle opkald som straks blev besvaret af direktøren selv, både på dansk og engelsk. Ikke noget med tast-selv eller automatiske viderestillinger her. Man fornemmer straks, at den personlige betjening er i højsædet, og at forretningsrelationerne aldrig bare bliver et nummer i en lang kø.

Samtidig henover kaffen beretter Christian, at han har besluttet, at det hårde fysiske arbejde med VVS og kloakker skal stoppe, da han pga. sin alder, trods alt, har behov for at drosle lidt ned.

Det gør han så med sin vanligt praktiske tilgang ved at kaste sig over nye eventyr, hvor han tilbyder sin service som bygherre for en serie med dobbelthuse i landsbymiljøet ved Overvejen, inden for boligudlejning, møbelopbevaring, flytning samt udlejning af opbevaringsbokse. Og ja, det hele styres af ham selv fra eget domicil og egne lokaliteter.

Christian sidder ikke meget på kontoret ved hovedindgangen, fortæller hustruen Ruth med et let suk. Han er mest placeret med alle opgaverne spredt over hele spisebordet, hvor han fra en fin plads ved hjørnevinduet har god udsigt til at holde et vågent øje med alle de nye projekter. Ordet pension blev aldrig nævnt under samtalen. Det eneste afbræk fra arbejdslivet lød til at blive en kort rejse til Orlando med Ruth og nære venner.

Selvom Christian nu primært beskæftiger sig med opbevaring, betyder brancheskiftet fra kloak og VVS til opmagasinering ikke, at Christian selv har tænkt sig fortsat at huse sine mange store entreprenørmaskiner som fx teleskoplift, containere, gravemaskine, trailere, maskintrailer, skurvogne, værktøj, vvs-udstyr og mange andre gode effekter.

Disse ting mener han usentimentalt, at andre i byggebranchen kan få mere glæde af. Så derfor er det hele budt til ophørssalg via Campen Auktioner nr. 334.

Se video her
















































·






































































© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Nye tal: Aarhus topper listen over skybrudsskader i 2023 - Aalborg havde 293 - Aalborg

- Fredagens strømpris - Aalborg

- Nordjyllands Politi forlænger lukningen af rockerklubhus i Nørresundby - Aalborg

- El-løbehjul i trafikken: Har du styr på de skjulte do's and don'ts? - Aalborg

- Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby - Aalborg

- Mekoprint anerkendes for cirkulær tilgang til affald som en ressource - Aalborg

- Fylder onkel Bjarne rundt eller skal din trofaste medarbejder Ib hyldes for sit jubilæum? - Aalborg

- Uanset vind og vejr så står aalborgensiske børn der: 9000 helte hyldes i Tivoli og i LEGOLAND - Aalborg

- Knivstikkeri i Nørresundby: Politiet mistænker narkohandel - Aalborg

- Vis det særlige af Aalborg frem med puljen 'Samlingskraft - sammen om steder vi holder af'' - Aalborg

- Drømmer du om ponygalop? - Aalborg

- Tabt gods og uheld skaber problemer og kø på E45 Nordjyske Motorvej - Aalborg