1.700 kvadratmeter gulv leveret til nye almene boliger i hjertet af Aars

20. maj 2024
1.700 kvadratmeter gulv leveret til nye almene boliger i hjertet af Aars

På matriklen, hvor det tidligere Hotel Himmerland var beliggende i Aars, tager et helt nyt alment boligbyggeri lige nu form. I den forbindelse har gulvvirksomheden Timberman leveret 1.700 kvadratmeter gulv til de 30 lejligheder, hvoraf de første boliger i den femetagers høje bygning snart er klar til indflytning.

I centrum af Aars på matriklen, der tidligere lagde grund til Hotel Himmerland, er 30 nye lejeboliger ved at blive færdiggjort. Det nye femetagers boligbyggeri får lyse og indbydende lejligheder med 2 til 3 værelser og størrelser fra 75 til 91 kvadratmeter.

Byggeriet nærmer sig sin afslutning, og i den forbindelse har gulvvirksomheden Timberman i Hadsund leveret 1.700 kvadratmeter vinylgulve til boligerne, som netop er færdigmonteret.

– Vi havde fra start en dialog om materialevalg med bygherre, som ønskede at benytte materialer i lyse nuancer. Samtidig skal materialerne til et alment boligbyggeri gerne være slidstærke og nemme at skifte ved behov. Da vi har en god kontakt hos Timberman, og de forhandler gulve, der både lever op til kravene til funktionalitet og til udseende, var det derfor oplagt at kigge i deres retning, fortæller Bjørn Vestergaard, projektchef hos Arne Andersen Vrå, der er totalentreprenør på byggeriet.

Hos Timberman oplever man, at valget oftere og oftere falder på vinylgulve til almene boligprojekter og udlejningsboliger, da der stilles højere krav til slidstyrke, ligesom materialerne skal være nemme at skifte ud, hvis der bliver behov for det efter en udlejningsperiode.

– Vi har lige nu flere større boligprojekter, hvor valget er faldet på Novego-vinylgulve efter fremvisning af flere forskellige muligheder, og her er boligerne på Himmerlandsgade et af dem. Vinylgulvene er særdeles slidstærke og kræver minimalt vedligehold i hverdagen, hvilket gør dem særligt velegnet til boliger, hvor der er hyppigere skift af beboere, siger projektkonsulent hos Timberman Alex B. Jørgensen, og han tilføjer:

– Når der er behov for det, er et vinylgulv, som er lagt svømmende, også nemt at skifte ud sammenholdt med eksempelvis massive trægulve, og det er i mange tilfælde et vigtigt kriterie for bygherre, når det drejer sig om boliger til udlejning. Hvis en planke skulle få et hak, er det nemt at klikke gulvet op og skifte den ene planke uden at få farveforskelle.

Der har været afholdt Åbent Hus i boligerne, og de første beboere forventes at kunne flytte ind 1. juli i år.