1100 jernmænd indtager Aalborg

27. juni 2013
1100 jernmænd indtager Aalborg

.
Arrangørerne melder om alt udsolgt til ironmanstævnet i Aalborg søndag 7. juli. Her afholdes der DM i ½ ironman med flere lokale der vil kæmpe med om podiepladserne.

Med 1100 triatleter på plads og 200 hjælpere er Aalborg Triathlon Klub klar til at afvikle DM i ½ ironman samt et ironmanstævne på den kvarte distance.
Vandet i Kridtgraven, cykelruten omkring Nørholm og løberuten langs Limfjorden ind mod Aalborgs centrum, er klar til at modtage de mange triatleter, hvor rugbyklubben Lynets stadion er rammen om hele stævnet samt skiftzone for deltagerne.
Her vil det fra søndag morgen kl. 08.00 hvor de første svømmere kaster sig ud i bølgerne, syde af forventninger, sved og tårer.
Endvidere forventer arrangørerne op mod 3.000 publikummer.
Og der knyttes store forhåbninger til et par lokale jernmænd.

Jesper Madsen og Søren Hyldal Sørensen fra Aalborg Triathlon Klub forventes at være med når danmarksmesterskabet skal afgøres.
Umiddelbart knyttes de største forhåbninger til 37-årige Jesper Madsen.
Han kommer dog ikke til at toppe formmæssigt ved dette DM, men har valgt at satse på andre stævner i år.

– Jeg tror det bliver svært at blande sig i top 3, da jeg efter kvalifikation til VM 70.3 Las Vegas, har måttet revurdere min opbygning frem mod DM lang. Jeg har i samråd med min træner valgt at fokuserer 100% på 70.3 Worlds, og afledt af dette kommer jeg ikke til at formtoppe 100%. Men jeg giver den alt hvad der er muligt på raceday, og så må vi se hvad det bringer.

Jesper ser frem til hjemmebanen.

– Det bliver fedt at køre på hjemmebane. Der er mange triatleter fra Aalborg, samt stor opbakning fra familie & venner. Det kan godt gi lidt ekstra når der virkelig skal graves dybt på det afsluttende 1/2 maraton.

For 28-årige Søren Hyldal Sørensen derimod er DM i Aalborg, et af sæsonens vigtigste stævner.

– Da stævnet er på hjemmebane er det en selvfølge at det er et af årets vigtigste stævner. Feltet til dm er ret stærkt. Umiddelbart er der 5-7 herrer der må forventes at komme til at kæmpe om titlen. Jeg forventer at befinde mig blandt den gruppe af triatleter der kommer til at kæmpe om pladserne lige efter.

– Det er selvfølgelig en fordel at det er på hjemmebane. Især på løbet vil man kunne høre opbakningen på ruten. Derudover er ruten i kendte omgivelser, således at man kender hvert eneste sving på ruten. Svømningen foregår i kridtgraven i Vestbyen hvormed der kan forventes en svømmerute uden store bølger. Både cykelruten og løberuten er flade. Disse betingelser passer mig godt, da jeg normalt har det bedst med ruter hvor det er nemt at finde en konstant rytme.

Arrangørerne har brugt et helt år på at gøre klar til de 1100 jernmænd. Med god hjælp fra Aalborg Kommune, Aalborg Event og lokale sponsorer ikke mindst, er stævnets praktiske opgaver næsten fuldbragt.
200 hjælpere fra den arrangerende klub og lokale idrætsforeninger, hjemmeværn og politi sikrer en fornuftig afvikling af stævnet og 1250 sandwich, 1200 l. cola, samt masser af vand, energidrik og frugt står klar til at blive fortæret.

Fakta:
Søndag 7. juli arrangerer Aalborg Triathlon Klub for andet år i træk DM i ½ ironman (1950 m. svømning , 90 km. cykling og 21,125 km løb). Dette stævne starter kl. 08.00. Der arrangeres også en ¼ ironman (halv distance af ovenstående), det sættes i gang kl. 12.30
700 deltagere på ½ ironman og 400 deltagere på ¼ ironman er lig med udsolgt.
Svømmedelen foregår i kridtgraven i Aalborgs Vestby. Cykeldelen omkring Nørholm og løberuten går langs Limfjorden ind til Aalborgs centrum, med vendepunkt ud for Elbjørn. Stævneplads, herunder skiftezone er rugbyklubben Lynets område på Johannesmindevej i Aalborg.

www.aalborgtriathlon.dk er stævnets hjemmeside og her kan der læses mere.

Stævneleder og pressekontakt:
Keld Hejlskov
Aalborg Triathlon Klub
26 54 22 44