180 til foredrag om Øjenkirurgi

20. marts 2014
180 til foredrag om Øjenkirurgi

.
Pressemeddelelse!

180 til temaaften om synskirurgi:
Nordjyderne vil have nye øjenlinser
180 nordjyder var mødt op, da EuroEyes for nylig holdt informationsaften om øjenoperationer i Aalborg Kongres & Kultur Center. Aftenens hovedtema var eliminering af alderssyn med indlæg af øjenkirurg Jannik Boberg-Ans.

Der var stor interesse for EuroEyes netop afholdte informationsaften i Aalborg. Med 180 deltagere var der simpelthen ikke plads på EuroEyes klinik hos Aleris-Hamlet Hospitaler på Sofiendalsvej, og arrangementet måtte derfor flyttes til Aalborg Kongres & Kultur Center.
Aftenens vært var Jannik Boberg-Ans, der med mere end 15.000 operationer bag sig er en af landets allermest erfarne synskirurger. Samtidig er han anerkendt over hele Skandinavien for sin ekspertise og cheflæge hos EuroEyes, som er blandt Europas største kæder af øjenklinikker. Arrangementet fokuserede på nye muligheder for at eliminere alderssyn, og det modne publikum vidnede om, at de fremmødte i høj grad var læsebrillebrugere. Der er sket store teknologiske landvindinger i de seneste år. Man kan tale om en sand revolution for dem, der gerne vil af med læsebrillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans.

Mange overvejer operation
I løbet af infoaftenen blev nordjyderne klogere på synskirurgi, og mange har taget imod tilbuddet om en uforpligtende forundersøgelse. Jannik Boberg-Ans vurderer, at det ikke mindst skyldes aftenens anden oplægsholder, politiker og erhvervskvinde Vibeke Haaning fra Hjørring, som for nylig er sluppet af med brillerne efter en operation hos EuroEyes.
De fremmødte syntes, det var rigtig interessant at lytte til en lokal persons oplevelser med at gennemgå en øjenoperation og smide brillerne. Publikum havde rigtig mange spørgsmål, herunder om synets tilvænning til nye øjenlinser. Folk, der selv har gennemgået en linseudskiftning, er rigtig gode ambassadører, siger øjenkirurgen.
Blandt de mange fordele ved de nye øjenlinser pegede Vibeke Haaning eksempelvis på muligheden for at læse i mange timer uden at blive træt og dyrke mange timers sport uden problemer.

Nye øjenlinser gør nordjysk politiker knivskarp
I årevis brugte Vibeke Haaning besværlige kontaktlinser og irriterende briller. I dag ser hun knivskarpt takket være sine nye øjenlinser, og det gavner både Haanings liv som erhvervskvinde, politiker og triatlet.

Det eneste, jeg fortryder, er, at jeg ikke fik foretaget den operation for 10 år siden. Ordene kommer fra den 47-årige erhvervskvinde, politiker og triatlet Vibeke Haaning. Hun fik for kort tid siden foretaget en øjenoperation en såkaldt linseudskiftning hos EuroEyes, Nordeuropas største kæde af øjenklinikker. Det har gjort en verden til forskel for mig. Pludselig kan jeg se alt, læse alt og se de mennesker i øjnene, jeg taler med. Det er ubeskriveligt dejligt, siger Vibeke Haaning, der havde en bygningsfejl med +3,0 og -1,75 på det ene øje og +2,0 på det andet. 

Hun har i mange år brugt briller og kontaktlinser med flere problemer til følge. Linserne irriterede, og brillerne har aldrig givet hende et godt syn. Jeg har prøvet alverdens linser, men der er ikke nogle af dem, der har fungeret for mig. De skulle være i en hel uge ad gangen, men det var kun cirka hver femte uge, at jeg rent faktisk ikke var irriteret af dem. Brillerne kunne ikke give mig et optimalt syn, så det var aldrig en permanent mulighed for mig, siger Vibeke Haaning, der brugte brillerne i nødssituationer.
Nu har hun smidt både briller og kontaktlinser ud, og det nye supersyn har gjort Vibeke Haanings travle hverdag markant lettere.

EuroEyes består af 23 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne har behandlet over 300.000 patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller. www.euroeyes.dk