Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Fem prisvindere blæser i Dokkedal

Dokkedal
Mandag 20. juni 2016 kl. 13:49

Fem prisvindere blæser i Dokkedal
Blæserkvintetten Carion består af Dóra Seres (fløjte), Egils Upatnieks (obo), Egils Sefers (klarinet), David Palmquist (horn) og Niels Anders Ved


.
Af Bruno Larsen, Limfjordsnyt/Vort eget blad
-
Det prisbelønnede danske ensemble Carion blev dannet i 2002 af fem virtuose træblæsere med en fælles vision om at udvikle kammermusikken. I dag, 14 år senere, er Carion en af de førende og mest eftertragtede træblæser-kvintetter i verden. Kl. 16 søndag 26. juni optræder de fem ved den tredje af sommerens seks koncerter i Musikhuset på Kystvej 224 ved Dokkedal
Carion har udviklet en unik stil af ydeevne ved at indarbejde elementer af drama, bevægelse og koreografi til at understrege de musikalske idéer. Kvintetten synliggør arkitektur af både klassiske og moderne kompositioner gennem deres engagerede musiceren. Ensemblet opnår dette ved at kommunikere med hinanden og med publikum. Nogle gange kan en bestemt ansigtsudtryk eller gestus være nok til at udvikle de fem blæseres indbyrdessamspil og kontakten med ”lytterne”.

Spiller uden noder
For at opnå dette har Carion udviklet en en usædvanlig koncertform, hvor de spiller alt uden noder. Fraværet af nodestativer giver musikerne stor frihed til at kommunikere med hinanden og med publikum. Dette tillader også en koreografi, der følger musikken, og som afslører musikkens indre struktur. Dette tilfører en ekstra dimension til koncertoplevelsen, som gør den mere avantgardeprægede del af repertoiret lettere tilgængeligt for forskellige slags publikum.

Fem prisvindere
På relativt kort tid har Carion arbejdet sig op på et meget højt niveau og fået succes både herhjemme og i udlandet. Carion har vundet priser ved flere forskellige kammermusik-konkurrencer, bl.a. ved P2's Kammermusikkonkurrence i 2004. De vandt førsteprisen ved Fiorino International Chamber Music Competition i i Italien i 2006, og i maj 2011 vandt ensemblet en bronzemedalje ved Osaka International Chamber music Competition and Festa i Japan.
Repertoiret er spændende og bredt - fra den nyeste, elektroniske musik i samarbejde med Bjørn Svin, over
György Ligeti, til Carl Nielsen. Ved søndagskoncerten i Dokkedal spiller Carion værker af Ibert, Montague, Bartok, Farkas, Liszt og Carl Nielsen.

Foto:
Blæserkvintetten Carion består af Dóra Seres (fløjte), Egils Upatnieks (obo), Egils Sefers (klarinet), David

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Zinfandel vinder test af californiske vine - Vin fra Lodi vandt denne uges test

- Flere uddannede trænere til DcH Svenstrup - Svenstrup

- Charmerende Cabernet - Fritid

- Elgene i Lille Vildmose er et kæmpe hit - Storvorde

- Kender du Lille Vildma – mosens venlige trold? - Storvorde

- Amarone til tops - Norditaliensk sejr i denne uges test

- Sådan sænker du dit digitale stressniveau - 10 gode råd

- Cykelløb skal skaffe penge til kunstgræsbane - Storvorde/Sejlflod

- Sejr til Sangiovese - Italiensk sejr i denne uges test

- Nu kan besøgende opleve elgene i Lille Vildmose - Storvorde

- Fem prisvindere blæser i Dokkedal - Dokkedal

- Morten Bruun kommer igen til Storvorde - Storvorde

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld