Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Sådan sænker du dit digitale stressniveau

10 gode råd
Tirsdag 28. juni 2016 kl. 10:27

Sådan sænker du dit digitale stressniveau

.
Kilde: Blog.dandomain

Vi er ikke psykologer, men derfor kan vi stadig godt have en holdning til, hvordan man slapper bedst af i ferien.

Vi ved, at hårdt arbejde sætter sig i kroppen og hovedet, og det kan være virkelig tiltrængt med en tur syd på væk fra stress og jag, en tur i sommerhus, besøge familien eller noget helt fjerde. Giver du ikke dig selv tid til at samle fornyet energi, ender du med at brænde ud. Hold ferie med god samvittighed og kom tilbage som en energifyldt medarbejder eller chef, som er klar til at tage hul på en ny og begivenhedsrig periode.

Der er rigtig mange forskellige indgange til, hvordan man bedst slapper af. Derfor har vi været en tur rundt i hele huset for at høre, hvad vores medarbejdere gør for at koble af.

1. Mindst 2 ugers ferie: Sørg for at holde mindst to uger sammenhængende ferie. Der er en grund til, at Ferieloven siger, at du har ret til tre ugers sammenhængende ferie. Netop så du kommer frisk og udhvilet tilbage. Er du selvstændig, så giv dig selv det pusterum – det er virkelig godt givet ud.

2. Sæt e-mail på autosvar: Sæt autosvar på din e-mail, så folk ved, at du er gået på ferie, og de ikke skal forvente et svar fra dig før senere.

3. Slå push funktionen fra: Sørg for at slå push-funktionen fra, som er den funktion, der gør, at du modtager dine e-mails med det samme på din smartphone. Dine e-mails fra arbejdet må vente.

4. Sluk for sociale medier: Det er ikke på de sociale medier, du holder ferie. Det er sammen med din familie og venner. Du er asocial, når du har næsen begravet i medier som Facebook. Vær i stedet nærværende og 100% tilstede hos din familie.

5. Backup: Hav en backup, der køres dagligt. Sørg for (vha. tests), at du kan gendanne dine data hurtigt nok, hvis uheldet er ude. Opbevar altid en kopi af backupdata på en sekundær lokation. Har du ikke en backup-løsning, så er Remote Backup måske programmet, der kan give dig sindsro i din ferie.

6. Er du uundværlig? Hvis du vitterligt er uundværlig på jobbet, så aftal, hvornår du kan kontaktes, men kun i særlige tidsrum og intet andet. Informer din familie om det på forhånd.

7. Drop mobilen: Din smartphone er en nem og hurtig vej til alt det, du helst vil undgå, når du skal koble af. Lad derfor mobilen ligge derhjemme – den er der højest sandsynligt også, når du kommer tilbage.

8. Sov rigeligt: Sov længe… Bare en gang eller to. Det er givet så godt ud. Selvom du måske har børn, der skriger, eller venner, der vil have dig med på tur, så få rigeligt med søvn. Det er alfa og omega for, hvordan din dag udarter sig – og det er vigtigt at få genopladet batterierne.

9. Antivirus + antimalware: I takt med kommercialiseringen af hacking er det vigtigere end nogensinde før at være beskyttet mod fx phising og malware. Find derfor et godt antivirusprogram samt et mod malware. Som antivirus har det gratis program Trend Micro klaret sig særdeles godt – og inden for anti malware klarer Kaspersky og Bitdefender sig glimrende.

10. Drop ferie-opdateringen: Politiet er ude hver eneste sommer for at advare folk om, at de skal lade være med at lave en opdatering på Facebook om, at de nu tager på tre ugers ferie i udlandet. Tag på ferie og skriv om, hvor fantastisk den var, når du er kommet hjem.

Se det som inspiration. Vi har jo alle vores måder at koble af på. Det kan dog ikke anfægtes, at det gør godt at holde fri og slappe af.

Rigtig god ferie!


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Zinfandel vinder test af californiske vine - Vin fra Lodi vandt denne uges test

- Flere uddannede trænere til DcH Svenstrup - Svenstrup

- Charmerende Cabernet - Fritid

- Elgene i Lille Vildmose er et kæmpe hit - Storvorde

- Kender du Lille Vildma – mosens venlige trold? - Storvorde

- Amarone til tops - Norditaliensk sejr i denne uges test

- Sådan sænker du dit digitale stressniveau - 10 gode råd

- Cykelløb skal skaffe penge til kunstgræsbane - Storvorde/Sejlflod

- Sejr til Sangiovese - Italiensk sejr i denne uges test

- Nu kan besøgende opleve elgene i Lille Vildmose - Storvorde

- Fem prisvindere blæser i Dokkedal - Dokkedal

- Morten Bruun kommer igen til Storvorde - Storvorde

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld