Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Amarone til tops

Norditaliensk sejr i denne uges test
Onsdag 6. juli 2016 kl. 06:05

Amarone til tops

.
Af Claus Forrai, finansbureauet.dk


Mere end 50 vine var til test i denne uge, hvoraf adskillige markerede sig som gode køb til prisen, og der var hård kamp om titlen som testvinder. Sejren gik til det nordlige Italien i form af en utrolig lækker og indbydende Amarone i klassisk fortolkning. Agricola Cottini Amarone della Valpolicella 2011 hedder vindervinen, som formentlig vil være ukendt af de fleste. Men det bør den ikke blive ved med at være, da den byder på utrolig meget kvalitet til prisen. For godt 200 kr. får man således en fuldblods Amarone, som snildt kan konkurrere med langt dyrere kollegaer. Et brag af en næse med næsten Amaretto agtige noter og særdeles opulent og fyldig rosinintensiv mund med kirsebærsødme, trøffel og marcipan i store mængder. Den bedste Amarone i tohundredekroners klassen smagt i umindelige tider.

Testvinder
Agricola Cottini Amarone della Valpolicella 2011
******
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 209 kr. ved 6 stk

Andre anbefalede vine:

Domaine L`Eouvière Vin de Pays du Var Rosè 2015
******
Forhandler: philipsonwine.com
Pris: 49,95 kr. ved 12 stk
Kommentar: Helt eminent sydfransk rosévin til prisen. En superlækker tæt sag, med skovjordbær i næsen, krydret mund med toner af hvid peber, fersken og Herbes de Provence og en lang intens finish med et strejf af mineralitet. Årets bedste rosévin til prisen.

Errazuriz Estate Series Sauvignon Blanc 2015
*****
Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten
Pris: 60 kr.
Kommentar: Lækker frisk og imødekommende Sauvignon Blanc med floral næse med strejf af lime og sprød og pirrende mund med sarte hyld- og honningnoter tilsat forfriskende citrus toter i den lange eftersmag.

Barone Ricasoli Brolio 2015
*****
Forhandler: Gallovini
Pris: 109 kr. ved 6 stk
Kommentar: Insdbydende hvidvin fra Toscana lavet på Sauvignon Blanc og Chardonnay med lidt fadlagring til Chardonnay delen. Smørnæse med snert af hyben og cremet mund med friske noter af hasselnødder, modne pærer, lynghonning og lette vaniljenoter i skøn forening. Godt køb.

Rodney Strong Chardonnay Sonoma County 2013
******
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 139,75 kr.
Kommentar: Helt fantastisk californisk Chardonnay fra altid træfsikre Rodney Strong. Pompøs citrus- og smørnæse og cremet mund med noter af toast, fersken og vanilje pakket ind i let røgslør. Chardonnay i ren verdensklasse.

Villa Mattielli Soave Classico 2014
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Charmerende norditaliensk hvidvin med citrus og fersken i næsen og olieret mund med intensive noter af overmodne pærer indhyllet i fine røgnoter. Lækker sag.

La Fortezza Taburno Falanghina del Sannio 2015
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Let drikkelig sommeragtig italiensk hvidvin med pærer og citrus i næsen og forfriskende mund i læskende stil med afdæmpet syre, underliggende sødme og toner af æbler og pærer. Godt køb.

Passo del Sud Appassimento 2015
******
Forhandler: Gallovino
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Helt fantastisk lækker syditaliensk ”Appassimento” med masser af sol og sødme. Super lækker næse med snert af kaffe og vanilje, tæt kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder mørk chokolade, rosiner og solbærrom og et delikat touch af vanilje i eftersmagen. Seks sikre stjerner.

Villa Puccini Toscana 2011
*****
Forhandler: Meny og Spar
Pris: 85,95 kr.
Kommentar: Lækker italiensk sag med jernholdig næse og let støvet mund med peberpræg og let sødmefuld mund med faste tanniner og noter af mandel, lakrids og kirsebærsten. Godt køb til prisen

Corte Medicea Aros Toscana 2015
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 69 kr. ved 6 stk
Kommentar: Sprælsk Cabernet Sauvignon/Sangiovese italiener med noter af kirsebær og tobak i både næse og mund tilsat tilpasse mængder sødmefulde rosinnoter og en snert af vanilje i den lange eftersmag. Godt køb til prisen.

Rocca Amornero Salento 2014
*****
Forhandler: Meny og SPAR
Pris: 64,95 kr.
Kommentar: Superlækker solmoden italiensk sag med floral næse, sødmefuld mund med bløde tanniner og herbale noter og lang eftersmag med et strejf af peber. Super vin til prisen

Sartori Amarone della Valpolicella 2012
*****
Forhandler: 165,85 kr.
Pris: Meny og SPAR
Kommentar: Stilfuld Amarone i afdæmpet stil med peberkrydret næse med snert af marcipan og frugtintensiv mund med toner af blommer, kirsebær, mandler og mørk chokolade pakket ind i let røgslør. Fin vin til prisen.

Rocca Grande Passolo 2014
******
Forhandler: Meny og SPAR
Pris: 79,95 kr.
Kommentar: Forrygende flot sag med syditaliensk charme og solmodne druer. Flot krydret næse og fedmefuld mund med eksplosivt præg af sød lakrids, friskbrygget mokka, hvid peber, modne brombær og mørk chokolade.

Inspiración Valdemar Selecciòn Rioja 2011
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 99 kr. ved 6 stk
Kommentar: Markant Rioja med duft af ristede nødder og friskkværnet peber i næsen og let sødlig mund med faste tanniner og toner af brombær, kirsebær og vanilje. Fin vin til prisen

Noster Inicial Priorat 2013
*****
Forhandler: d-wine.dk
Pris: 85 kr.
Kommentar: Flot Priorat med imødekommende næse med et strejf af hvid peber, fyldig og voluminøs mund med præg af moden frugt pakket ind i bløde tanniner og en lang eftersmag med noter af peber og vanilje. Godt køb til prisen

Conde San Juan Tempranillo 2015
******
Forhandler: d-wine.dk
Pris: 44,95 kr. ved 6 stk
Kommentar: Tempranillo pleaser med varm blød næse med peberkrydrede noter og fyldig mund med opulente toner af marcipan, kakao og masala. Ganske imponerende vin til prisen.

The Capeman Shiraz 2014
******
Forhandler: Meny og SPAR
Pris: 69,95 kr.
Kommentar: Ukompliceret og ligetil sydafrikansk Shiraz med blød næse med noter af kirsebær og en snert af røg og mellemfyldig elegant mund med lette noter af peber, lakrids og tobak. Rigtig godt køb til prisen.

RealZin Salento Zinfandel 2015
******
Forhandler: Meny og SPAR
Pris: 61,95 kr.
Kommentar: Lidt af en syditaliensk Primitivo storcharmør med fuldmoden og intens næse med noter af kaffe, brombær og kirsebær og sødmefuld voluminøs mund med generøse mængder blåbær, brombær, peber og vanilje pakket pænt ind superbløde tanniner. Fantastisk køb til prisen.

Domaine de Lambisque Les Vignes Sauvages Côtes du Rhône 2014
*****
Forhandler: Propperiet
Pris: 95,20 kr. ved 6 stk
Kommentar: Stilren og elegant Côtes du Rhône med flamboyant næse med noter af lædersaddel og mellemfyldig mund med bløde tanniner som omfavner vinens noter af lys chokolade, ristede nødder og engelsk lakrids. Tæt på seks stjerner

Guigal Côtes du Rhône 2012
*****
Forhandler: philipsonwine.com
Pris: 79,95 kr.
Kommentar: Saftig og lækker Côtes du Rhône med fint tanninbid. Mørke kirsebær i næsen og righoldige mængder mørk frugt i munden akkompagneret af underspillede noter af tobak og lakrids. Flot vin.

Novellum Chardonnay 2015
*****
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Let og elegant fransk Chardonnay med vægten lagt på frugt snarere end fad. Floral næse og blød mund med toner af citrus, pære og fersken.

Château Castigno Rouge 2010
*****
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 149 kr. ved 6 stk
Kommentar: Lækker fyldig og blød italiensk sag med brombær og peber i næsen og tæt mund med noter af tobak, vanilje og sød lakrids. Godt køb til prisen.

Nativ Blu Onice Irpina 2013
******
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 129 kr. ved 6 stk
Kommentar: En flot og indsmigrende vin med både fylde og elegance, som med sine bløde tanniner og krydrede indslag afslører sit syditalienske ophav. Mørke kirsebær og læder i næsen, tobak, oregano og peber i munden og lang silkeblød eftersmag med svage toner af vanilje. Et superkøb til prisen.

La Bollina Tinetta Rosé 2015
******
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Delikat og forfriskende italiensk rosé med stor elegance. Røde bær i næsen, sprød mund med noter af ristede svampe og skovhindbær og en snert af mineralitet i eftersmagen. Super lækker sag.

Ledson Redwood Valley Estate Old Vine Zinfandel 2013
*****
Forhandler: Nordic Wine
Pris: 115 kr. ved 12 stk
Kommentar: Lækker Zinfandel med overraskende elegance og kompleksitet. Intensiv blåbær næse og krydret mund med underspillet sødme og toner af blommer, kirsebær, mælkechokolade og hvid peber. Godt køb.

NaSHWAUK Shiraz McLaren Vale 2011
*****
Forhandler: A Vinstouw
Pris: 149 kr. ved 6 stk
Kommentar: Tæt og opulent australsk Shiraz med stor volumen og bløde tanniner. Peberrig næse i næsten Côtes Rôtie agtig stil, intensiv mund med toner af svedsker, brombær og chokolade og lang eftersmag med præg af røg. Godt køb

Atteca 2014
******
Forhandler: A Vinstouw
Pris: 139 kr. ved 6 stk
Kommentar: Et brag af en svedig spansk vin med fadpræget næse med noter af peber og balsamico og opulent mund med høj densitet og righoldige mængder peber, lakrids og tobak tilsat et skvæt sherry. Rå muskelkraft på flaske.

Rinomata Cantina Tombacco Aglianico del Beneventano 2013
*****
Forhandler: Nordic Wine
Pris: 66 kr. ved 12 stk
Kommentar: Sødmefuld og generøs italiener sag med markant næse med intensive kirsebær og solbær toner, fyldig mund med pæne mængder moden frugt og lang eftersmag med toner af rosiner og solbær. Godt køb til prisen

Laya 2014
*****
Forhandler: A Vinstouw 2014
Pris: 59 kr. ved 6 stk
Kommentar: Spansk pleaser med sødmefuldt præg og noter af basilikum, blåbær og hvid peber pakket ind i silkebløde tanniner. Godt køb til prisen

Lindon Reserva Ribera del Duero 2010
*****
Forhandler: Nordic Wine
Pris: 120 kr. ved 12 stk
Kommentar: Moden Ribera i opulent stil med peberintensiv duft med et strejf af solbærbusk og en fløjlsblød og kompleks mund med toner af brombær, fad, valnød og chokolade. Godt køb til prisen.

Quarisa Treasures McLaren Vale Shiraz 2012
******
Forhandler: A Vinstouw
Pris: 99 kr. ved 6 stk
Kommentar: Helt forrygende australsk Shiraz i fyldig og cremet stil med friskkværnet peber i næsen og fedmefuld mørk frugt i munden pakket ind i silkebløde tanniner og noter af mokka, bitter chokolade og tobak. Tæt på at vinde testen.


FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Zinfandel vinder test af californiske vine - Vin fra Lodi vandt denne uges test

- Flere uddannede trænere til DcH Svenstrup - Svenstrup

- Charmerende Cabernet - Fritid

- Elgene i Lille Vildmose er et kæmpe hit - Storvorde

- Kender du Lille Vildma – mosens venlige trold? - Storvorde

- Amarone til tops - Norditaliensk sejr i denne uges test

- Sådan sænker du dit digitale stressniveau - 10 gode råd

- Cykelløb skal skaffe penge til kunstgræsbane - Storvorde/Sejlflod

- Sejr til Sangiovese - Italiensk sejr i denne uges test

- Nu kan besøgende opleve elgene i Lille Vildmose - Storvorde

- Fem prisvindere blæser i Dokkedal - Dokkedal

- Morten Bruun kommer igen til Storvorde - Storvorde

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld