Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Elgene i Lille Vildmose er et kæmpe hit

Storvorde
Lørdag 9. juli 2016 kl. 05:31

Elgene i Lille Vildmose er et kæmpe hit
fotograf Frans Ritter


.
De fem unge elge har nu været ude i Mellemområdet i et par uger og på den korte tid er de allerede blevet meget populære blandt de besøgende i Lille Vildmose.
Flere har allerede været heldige at opleve dem og få dem ’fanget’ på kameraet. Elgene går i et 21 kvadratkilometer stort område og skal hjælpe med naturpleje ved at spise birk og pil, som ellers vil overvokse højmosen.
’Der er mange, som tror, at det nye hegn rundt om Mellemområdet har ført til nye reguleringer i offentlighedens færdsel. Derfor er det vigtigt for os at understrege, at det absolut ikke er tilfældet. Man kan besøge Lille Vildmoses Mellemområdet døgnet rundt’, fortæller naturvejleder på Lille Vildmosecentret, Jakob Konnerup. Den bedste mulighed for at opleve elgene er tidlig morgen og sen aften, da det er her de er mest aktive. ’De tre unge elgkvier opholder sig fortrinsvis i den nordlige del af Mellemområdet – tæt på Høstemark Skov, mens de to unge elgtyre vandrer mere omkring’, fortæller Jakob Konnerup. Der er bedst mulighed for at se elgene, hvis man tager op i de to udsigtstårne, Brandvagtstårnet og Rovfugletårnet.

Kom på guidet tur i elgenes land – nu hver onsdag og fredag
En anden mulighed for at komme på tur i elgenes land er hver onsdag og fredag i sommerferien (uge 26-32), hvor Lille Vildmosecentret afholder guidede ture i egne biler fra kl. 10.30-12.30. Her vil guiden tage deltagerne med rundt i mosen for at se efter elge og samtidig vil der være fantastiske muligheder for, at opleve et rigt fugleliv og mærke højmosens gyngende grund. I kan også høre om naturgenopretningen af Lille Vildmose. Turen er indeholdt i entréprisen til Lille Vildmosecentret, som købes i centrets reception forud for turen.
Tilbage på Lille Vildmosecentret vil der være mulighed for at købe en pølse med brød, som I selv kan grille over bålet. I kan også komme ud og køre en tur med mosens gamle Tørvetog kl. 13.00 og kl. 14.00. Husk også at besøge det nye oplevelsesrum om Nordens Kæmper, hvor netop elge og krondyr bliver formidlet og hvor I kan opleve en stor, udstoppet elgtyr og lære om deres levevis inden I på egen hånd tager ud i området og kigger efter dem.
I kan læse mere om udsætningen af elge på Lille Vildmosecentrets hjemmeside under ’Nyheder’. Her får I også gode fif til, hvordan I bedst oplever dem og hvordan I skal forholde jer hvis I ser dem.
fotograf Frans Ritter© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Zinfandel vinder test af californiske vine - Vin fra Lodi vandt denne uges test

- Flere uddannede trænere til DcH Svenstrup - Svenstrup

- Charmerende Cabernet - Fritid

- Elgene i Lille Vildmose er et kæmpe hit - Storvorde

- Kender du Lille Vildma – mosens venlige trold? - Storvorde

- Amarone til tops - Norditaliensk sejr i denne uges test

- Sådan sænker du dit digitale stressniveau - 10 gode råd

- Cykelløb skal skaffe penge til kunstgræsbane - Storvorde/Sejlflod

- Sejr til Sangiovese - Italiensk sejr i denne uges test

- Nu kan besøgende opleve elgene i Lille Vildmose - Storvorde

- Fem prisvindere blæser i Dokkedal - Dokkedal

- Morten Bruun kommer igen til Storvorde - Storvorde

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld