Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Rebild

Overvægtsklinik for børn og unge skudt i gang

Rebild
Fredag 16. september 2016 kl. 14:03

Overvægtsklinik for børn og unge skudt i gang
Overvægtsteamet


.
Som trækplaster, havde Rebild kommune torsdag eftermiddag inviteret ophavsmanden til Holbæk-modellen overlæge Jens-Christian Holm til kickoff arrangement for kommunens nye overvægtsklinik for børn og unge.
Mere end 70 deltagere var mødt op til arrangementet på rådhuset, deriblandt repræsentanter fra byrådet, julemærkehjem, lokale skoler og børnehaver samt Videnscenter for overvægtige børn og unge. Formand for Sundhedsudvalget Annette Søegaard bød velkommen og påpegede blandt andet at Rebild Kommune løbende har gjort en indsats for overvægtige børn og unge, men desværre ikke altid med succes.
- Derfor er det rigtig dejligt at kunne være med til at starte overvægtsklinikken op, et tiltag der bygger på erfaringer fra Holbæk-modellen.

Faglig leder på Sundhedscenter Rebild, Janne Møller Olesen udtaler i forbindelse med kickoff-arrangementet:
- Vi har set meget frem til startskuddet på vores nye overvægtsklinik, fordi vi er overbevist om, at vi nu har en metode der virker. Visionen er, at vi fortsat vil være Nordjyllands sundeste kommune, og vi ved at hvert femte barn i kommunen er overvægtig. Så overvægtsklinikken er et vigtig led i at opfylde denne vision.

Overlæge Jens-Christian Holm, leder og stifter af Enheden for overvægtige børn og unge på Børneafdelingen i Holbæk, har haft stor succes med at omsætte sine metoder og pædagogik til kommunale tilbud. Succesraten er på hele 80 % blandt de tilmeldte børn og unge.
Fra små til store skridt
Jens-Christian Holm er indædt modstander af "små skridt"-metoden. Han mener ikke at "små skridt" tager hensyn til hvilke biologiske mekanismer der er på spil ved overvægt, og i Holbæk-metoden sættes hele familier i intensiv livsstilsomlægning. Til torsdagens kickoff lagde Jens-Christian Holm heller ikke skjul på hans holdning:
- 'Små skridt', ud med det! Problemet er at metoden har uhensigtsmæssige konsekvenser og patienterne betaler prisen. Overvægt er en sygdom, og de behandlere der bare siger, at deres patienter skal spise mindre og bevæge sig mere, har ikke forstået patientens dagligdag eller hvad overvægt er.

Specialiseret overvægtsteam
Overvægtsklinikken i Rebild Kommune har tilknyttet et særligt overvægtsteam bestående af to sundhedsplejersker, en kostvejleder og en forebyggelsesmedarbejder. De er alle er uddannet hos Jens Christian Holm i Holbæk-metoden. Teamet sammensætter et individuelt tilpasset forløb til den enkelte familie, baseret på konkrete kost- og motionsprincipper.

Sundhedsplejerske og medlem af overvægtsteamet Gitte Eriksen siger:
- Det er en noget anderledes pædagogisk og mere direkte tilgang, end man ellers er vant til som sundhedsplejerske. Her arbejder vi meget konkret med overvægten, med tanke på at andre trivselsproblemer kan løses som følge af vægttab. Vi giver i teamet konkrete anvisninger på, hvad der skal til for at bremse en vægtøgning og jeg kan allerede se effekten på de familie vi har haft igennem.
Hvis man er interesseret i tilbuddet, kan man henvende sig til Sundhedscenter Rebild eller klikke ind på Rebild Kommunes hjemmeside, hvor der ligger mere information om tilbuddet samt et ansøgningsskema.


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping

- Popkorn til Rebild Taekwondo Klub - Rebild

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld