Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Karneval og museum i nyt samarbejde

Aalborg
Torsdag 6. oktober 2016 kl. 12:55

Karneval og museum i nyt samarbejde

.
Aalborg Karneval og Aalborg Historiske Museum skræmmer livet af folk

Hver for sig har Aalborg Karneval og Aalborg Historiske Museum i flere år holdt arrangementer i anledning af Allehelgen, men i år forenes kræfterne, når de to lokale aktører indleder et nyt – pivuhyggeligt – samarbejde om at skræmme livet af både store og små.

Begivenheden finder sted lørdag 29. oktober på museet i Algade, og med de nye forenede kræfter bliver årets Allehelgens-arrangement både større og meget mere uhyggeligt end tidligere. Dagen igennem ledes publikum gennem spøgelseshuset i hold. Først på dagen er det de yngste, der får jaget en skræk i livet, og i løbet af dagen og aftenen skrues der op for uhyggen – og aldersgrænsen for at deltage.

Hver for sig har de to aktører i flere år udbudt Allehelgen-arrangementer. Aalborg Karneval har tidligere blandt andet været på Huset, mens Aalborg Historiske Museum de seneste fem år har inviteret inden for i den gamle museumsbygning i Algade. Og netop kombinationen af de knirkende gulve i den gamle bygning i Algade og karnevallets mange frivillige, der kan bidrage til at skabe mere indhold, er en kombination, der i år giver et meget større og endnu mere skræmmende arrangement.

”Det nye samarbejde mellem Aalborg Historiske Museum og Aalborg Karneval er en unik mulighed for at kombinere udklædning, skuespil og fortællinger i et og samme spøgelseshus. Det vil uden tvivl medføre, at vi sammen kan skræmme livet af folk på helt nye måder og få lov til at fortælle den mørke del af Aalborgs historie”, udtaler formand Mette Bugge fra Aalborg Karneval.

Fra Aalborg Historiske Museums side glæder man sig over at ramme en endnu bredere målgruppe end tidligere: ”Allehelgen-arrangementet har altid ramt en bred og ung målgruppe, men det er klart, at med den store database af unge publikummer, som karnevallet har, så vil vi få endnu flere besøgende i år, og det glæder vi os til, siger museumsinspektør Inger Bladt fra Aalborg Historiske Museum.

Allehelgen er den ene aften om året, hvor spøgelser, ånder og andre overnaturlige væsner har frit lejde til at bevæge sig rundt i de levendes verden, inden de atter kaldes tilbage til deres grave. De døde besøger især gerne det gamle museum, hvor de kan møde venner fra forgangne tider. Uhyggen venter rundt om hvert hjørne i den gamle bygning midt i Aalborg, hvor der har været museum i mere end 150 år.

Alle detaljer er langt fra på plads endnu, men det ligger allerede fast, at publikum deles op i tre aldersgrupper, som får hver sit tidspunkt på dagen, hvor arrangementet bliver tilpasset de forskellige alderstrin. Hver aldersgruppe kommer på en guidet tur rundt på museet, hvor de inviteres indenfor som praktikanter under museets nattevagt.

Kl. 11-13 får de mindste muligheden for at få et lille gys. Her kan alle være med.
Kl. 14-17 skrues lidt op for uhyggen, og her skal man være mindst 8 år for at deltage.
Kl. 19-21 skrues der gevaldigt op for uhyggen, og her skal publikum være mindst 16 år for at deltage.

Hele eftermiddagen vil der før, under og efter den guidede tour i spøgelseshuset, være ansigtsmaling og aktiviteter for børnene, samtidig med at der kan købes mad og drikke i underetagen. (Entré kr. 25,-)

Om aftenen vil over 20 skuespillere og statister skæmme livet af alle, der tør bevæge sig rundt i museet. (Entré kr. 50,-). Herefter fortsætter aftenen på Viggos Værtshus i Jomfru Ane Gade, hvor Aalborg Karneval sammen med værtshuset arrangerer en Halloween-fest. Alle, der har overlevet spøgelseshuset, kan få fri entré kl. 21-22.

Information om allehelgens-arrangementet opdateres løbende på facebook.dk/Aalborgkarneval og på nordmus.dk


© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Navneskifte: 100 års erfaring i Danmark, 1.050 ansatte og hovedkontorer i Aalborg og Vallensbæk - Aalborg

- Nordjyde fejrede milliongevinst med tilbuds-hotdogs på grillen - Aalborg

- Brandvæsen kaldt ud til ild i plante - Aalborg

- Realdania støtter nyt mødested i det østlige Aalborg - Aalborg

- Bilist nægtede narkokørsel - Aalborg

- Lørdagens strømpris - Aalborg

- Falsk tusindkroneseddel opdaget - Aalborg

- Aalborg Universitet har skabt vækst og udvikling i 50 år - Aalborg

- AaB jagter endnu et afgørende skridt i oprykningsspillet søndag - Aalborg

- Louis Nielsen er Danmarks bedste arbejdsplads for anden gang i træk: Det vigtigste er fællesskabet - Aalborg

- Bubber og Malene Qvist præsenterer Cirkus Arenas nye supercirkus i Aalborg - Aalborg

- Du kan fremover studere Professionsbachelor i paramedicin i Aalborg - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld