Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Høst guld på din storbylejlighed

og køb et stort hus i forstaden til samme pris
Tirsdag 10. januar 2017 kl. 11:30

Høst guld på din storbylejlighed

.
Høst guld på din storbylejlighed og køb et stort hus i forstaden til samme pris

Siden finanskrisen hærgede boligmarkedet er priserne på ejerlejligheder steget mere end priserne på villaer i og omkring landets største byer. Det betyder, at storbykvadratmeterne kan skiftes ud med en større villa i forstæderne til en ganske fordelagtig kurs.

Er tiden kommet til at bytte lejlighedskvadratmeterne ud med noget større og mere jordnært, kan du med fordel rette dit takkebrev til finanskrisen.

Siden slut-00'ernes nedtur på boligmarkedet er priserne på ejerlejlighederne i Danmarks største byer nemlig steget mere end villa-priserne.

Det betyder, at du nu kan bytte dine lejlighedskvadratmeter i storbyen ud med et hus i de omkringliggende forstæder til en ganske fordelagtig kurs. Det skriver boligsiden Boliga.


- Ejerlejlighederne ligger i de store byers kerne, og her er det blevet meget attraktivt at bo. Mange er også kommet til for at være tæt på deres arbejde, så de slipper for at skulle bruge tid på at sidde i kø eller at skulle mases ind i et S-tog. Denne efterspørgsel giver nogle højere priser i byerne end udenfor, siger Morten Skak, der er boligøkonom på Syddansk Universitet.

- Når priserne stiger, er der mange, der ikke har råd til at købe, og det giver et element af spekulation fra dem, der har, som så køber. Og det er også med til at holde efterspørgslen og priserne oppe.

God bytte-kurs i alle Danmarks storbyer
Er du ejer af en lejlighed på 80 kvadratmeter i Aarhus, vil du ved en handel* i gennemsnit kunne inkassere 2,3 millioner kr. på salget.

Og det beløb er nok til at øge kvadratmeterne til 149 i Aarhus-forstaden Skanderborg, hvor prisen på villakvadratmeterne i gennemsnit er 46 procent lavere end på lejlighederne i midtbyen, oplyser Boliga.dk.

Også i Aalborg, Odense og København kan du bytte din storby-hybel ud med et hus i de nærmeste forstæder og få flere kvadratmeter ud af de samme penge.

I Aalborg kan en lejlighed på 80 kvadratmeter således skiftes til en villa på 150 i den sydlige forstad Rebild. Eller 217 kvadratmeter i Vesthimmerlands Kommune.

Er det hovedstads-kvadratmeterne, der skal skiftes ud med en villa i forstaden, kan det bedst betale sig at rykke mod vest.

I Herlev og Hvidovre kan københavner-lejligheden på 80 kvadratmeter nemlig byttes til en villa på omkring 114.

Den eneste af forstæderne til landets fire største byer, hvor bytte-raten på lejlighed og villa ikke er i udflytternes favør, er, hvis man ønsker at rykke til Gentofte Kommune.

I liebhaver-området nær Øresund nord for København giver summen fra en gennemsnitlig hovedstadshybel på 80 kvadratmeter nemlig bare en villa på 66 kvadratmeter.

Boliginvestering i storbyerne
Man skal dog passe på med at kaste sig hovedkulds ud i en boliginvestering nu og her, fordi konverteringsraten er fordelagtig, vurderer Morten Skak.

- Det ser ud til, at prisudviklingen på ejerlejlighederne er i afdæmpning. Det er meget godt, så vi ikke får en situation, hvor priserne stiger mere end folks indtægter. Men om det er godt at investere vil altid afhænge af, hvornår man skal ind og ud.

- Boligpriserne stiger normalt mere end inflationen - men lige nu skal man passe på med at forelske sig i noget og betale så høje summer for det, at man ikke kan blive, hvis renten stiger. Så man skal tænke sig godt om og sørge for, at der er gode fremtidsudsigter i boligen, så man har tiden til at vente, hvis markedet falder, siger Morten Skak til Boliga.dk.

Se hvor meget villa du kan få for din storby-lejlighed her

*Boliga har udregnet kvadratmeterpriserne på baggrund af tinglyste salgspriser i de første tre kvartaler af 2016.

© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Fra 27. maj kan du igen søge tilskud til en varmepumpe - Aalborg

- Indbrud påBeatesmindevej - Aalborg

- Tredje og sidste gang iklædt sæsonens håndsrækningsdragt - Aalborg

- Turist i Aalborg måtte vejledes om danske droneregler - Aalborg

- Stoppesteder til nordjyske expresbusser bliver opgraderet - Aalborg

- Aalborg Universitet: Forsvarets maskuline kultur gør både mænd og kvinder til tabere - Aalborg

- Har du et barn, som kan lide science og spændende eksperimenter? Få en flyvende sommerferie i LIFE Sommer Lab - Aalborg

- PwC i Aalborg flytter til nye lokaler - Aalborg

- Tour de Flere Cykelstier - Skørping-Hellum 26. maj - Aalborg

- Sofari-værter viser det gode griseliv: Besøg Danmarks første grisehyrde - Aalborg

- Energisektoren runder 100.000 ansatte - 4000+ i Aalborg - Aalborg

- Tor Ulrik Rasmussen og Marcus Bjørn klar til ny sæson med Aalborg Pirates - Aalborg

Klik venligst
Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld