Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Rebild

Matas skaber skygge til rebildske børn

Rebild
Lørdag 22. april 2017 kl. 06:28

Matas skaber skygge til rebildske børn

.
Den 15. maj er der ansøgningsfrist til Matas Miljøfond, hvor rebildske institutioner, skoler, og dagplejeordninger kan ansøge om penge til buske og træer, der beskytter børn mod solens skarpe stråler.

Forårssolen begynder for alvor at kaste sine stråler over børnene på rebildske legepladser. Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan 90 procent af alle hudkræfttilfælde forebygges med en fornuftig soladfærd, og for børn, hvis hud stadig er i udvikling, er det især slemt at blive skoldet af solen. For at undgå det giver Matas Miljøfond alle institutioner i Rebild Kommune muligheden for at søge midler til anskaffelse af solafskærmning.

– Der er rigtig gode muligheder for at få midler til buske eller træer til legepladserne – hidtil er mere end 50 procent af ansøgninger blevet imødekommet med en bevilling. Der er ansøgningsfrist den 15. maj, så det er nu, du skal søge. Også hvis du for eksempel har et barnebarn i institution i området – alle kan søge på børnenes vegne, siger Lea Haferbier Amdi Gade, Butikschef i Matas på Støvring Bytorv i Støvring.

Genanvendelige indkøbsposer sikrer solbeskyttelse
Matas Miljøfond har hidtil bevilget for mere end fem millioner kroner til mere end 2100 institutioner. Pengene kommer fra salg af genanvendelige indkøbsbæreposer i Matas, der koster ti kroner stykket.

– Vores kunder har muligheden for at give miljøet en hjælpende hånd ved at bruge vores genanvendelige indkøbsbæreposer i stedet for engangsplasticposer, og det er netop salget af de miljørigtige poser, der ligger til grund for Matas Miljøfonds bevillinger. Halvdelen af indtægterne fra poserne går nemlig ubeskåret til fonden, forklarer Lea Haferbier Amdi Gade.

Alle ansøgninger til Matas Miljøfond vurderes af en naturvejleder, Danmarks Naturfredningsforening og Matas. Der er ansøgningsfrist den 15. maj 2017. Se hvordan du ansøger på www.matas.dk/ansoegning-og-bevilling.

Matas Miljøfond blev etableret i 1995 og administreres af Matas i samråd med naturvejledere og Danmarks Naturfredningsforening. Fondens indtægter kommer fra salget af Matas’ genanvendelige miljøfondsposer. www.matas.dk/matas-miljoefond
© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Læringslokomotivet i dialog med unge og forældre - Rebild

- Rebild Vandrerhjem varmer op til jubilæum - Rebild

- Nordjyske virksomheder spejder mod Norge - Rebild

- Pengeregn over Borremose Erhvervsefterskole - Nørager

- Skoleeleverne i Rebild: Ja tak, til mere bevægelse i dagligdagen - Rebild

- Farver i Rebild Taekwondo Klub - Rebild

- Mulighed for indvinding af mere grus og sand i Siem Skov - Råstofplan vedtaget

- Susanne Zimmer udstiller acrylbilleder i Rotunden i maj - Skørping

- En aften i høj-bælternes tegn - Skørping

- Generalforsamling og sæsonafslutning - Terndrup

- Forårets sidste koncert - KulturStationen Skørping

- Popkorn til Rebild Taekwondo Klub - Rebild

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld