Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Kom med ind i den lukkede Tofte Skov

Storvorde
Mandag 1. maj 2017 kl. 08:06

Kom med ind i den lukkede Tofte Skov

.
Af Bruno Larsen, Vort eget blad / Limfjordsnyt
-
Søndag 7. maj markeres Skovens Dag, og her kan interesserede komme ind i Tofte Skov, hvor der kun gives adgang på arrangerede ture. Årets tema er ”Energi og natur”. Mødested kl. 9: Kragelundsporten, Dokkedalvej 151, Øster Hurup, 9560 Hadsund. Vedstående foto er fra et tidligere Tofte-arrangement og er udlånt af Lille Vildmosecentret. Der er tale om en guidet vandretur, der varer frem til kl. 12. Læs meget mere nedenstående.
-
Skovens energier
Hør om skovens energier og om, hvordan en øget vandstand og rydning af nåletræer skaber mere natur. Oplev hvordan krondyr og vildsvin plejer skoven og skaber nye levestedet for skovens øvrige flora og fauna.
Mødestedet er som nævnt Kragelundsporten. Turen starter præcis kl. 9 ved Kragelundsporten, hvorefter porten lukkes. Solidt fodtøj og kikkert er en god idé. Ikke egnet for klap- og barnevogne. Ingen hunde. Læs videre om arrangementet og skoven.
-
Skovens Dag
Skovens Dag søndag 7. maj er den årlige invitation til at se, hvad skovbruget laver og hvorfor. Idéen er at øge danskernes viden om skovbrug, deres glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget.
Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.
Og de færreste ved, at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og kan være en nøgle til en fossilfri fremtid, hvis skoven dyrkes på bæredygtig vis. På Skovens Dag kan man få et nærmere indblik i, hvad bæredygtig skovdrift indebærer.
-
Vandretur i Tofte
Som led i Skovens Dag inviterer Aage V. Jensen Naturfond og Lille Vildmosecentret på gratis vandretur i den unikke, gamle og velbevarede natur- og græsningsskov Tofte, der ligner de skove, som var fremherskende i Danmark indtil midten af 1800-tallet. Tidligere var det bøndernes svin og kreaturer der græssede i Tofte Skov, men i dag sikrer bestande på ca. 400 krondyr og omkring 150 vildsvin, at skovbunden holdes lysåben, og skaber levesteder for flora og fauna.
På turen vil guiden fortælle om skovens grønne driftsplaner, hvor en øget vandstand og rydning af nåletræer skal skabe mere natur – og der vil nok falde et par ord om skovens evne til at lagre energi og CO2.
-
Fakta om Tofte skov
Fakta om Tofte skov
Wikipedia fortæller: Tofte Skov er en skov på 500 ha i den sydlige del af Lille Vildmose i det østlige Himmerland ud til Aalborg Bugt, og er blandt de største, sammenhængende naturskove i Danmark. Nordøst for skoven ligger Tofte Sø hvor man finder landets største koloni af skarv. Den nærliggende Tofte Mose dækker ca. 2000 ha.
Tofte Skov og Mose blev i 1907 omkranset af cirka 27 kilometer vildthegn, og der lever nu en bestand på omkring 400 krondyr og 150 vildsvin; Skoven er en blanding af meget forskelligartet skov, afvekslende med af store sletter. Her er bøgeskov, blandet egeskov, på tørre arealer og birkeskov og elleskov hvor skovbunden er vådere. Desuden er der lokaliteter med småbladet lind. Der er fundet næsten 600 arter svampe i naturskovene Lille Vildmose, og de har også nogle af landets tætteste bestande af hulrugende fugle som mejser, broget fluesnapper, rødstjert, huldue og spætter.
Tofte Skov er en del af Natura 2000-område nr. 17 Lille Vildmose, Tofte Skov og Høstemark Skov, og en del af Danmarks største naturfredning på 7700 ha – hele Vildmoseområdet.

© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg

- En keto inspireret påskefrokost – 3 gode råd - Sponseret artikel

- Sådan vælger man den rigtige bonuskode - Sponseret artikel

- Gode råd om leasing af bil - Aalborg

- Gode tips til bonuskoder, hvis du oddser - Sponseret artikel

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld