Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  
Aalborg

Forældre mangler viden om solbeskyttelse

aalborg
Fredag 5. maj 2017 kl. 07:22

Forældre mangler viden om solbeskyttelse

.
Ny undersøgelse viser, at nogle forældre undlader at smøre børnene ind i solcreme, inden de afleverer dem i daginstitutionen grundet manglende viden om solbeskyttelse. Særligt gråvejr, lave temperaturer og uklarhed om aftalen med daginstitutionen omkring påsmøring af solcreme – hvem gør hvad – kan betyde, at børnene ikke er tilstrækkeligt beskyttede mod solens stærke stråler.

Omsider byder foråret på med mildere vejr og flere solrige dage. Det betyder, at forældre igen skal huske solbeskyttelse i den skarpe forårssol. Desværre viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden, at nogle småbørnsfamilierne undlader solbeskyttelsen, inden børnene sendes i daginstitution. Mere end hver sjette forælder med et barn i aldersgruppen svarer, at de – selvom solbeskyttelse er nødvendigt – ikke giver deres barn solcreme på, når det er koldt udenfor. Samtidig svarer hver tredje forælder i målgruppen, at de underlader at smøre deres børn ind, når det er gråvejr.

”Man kan ikke altid mærke eller se på vejret, hvornår man skal bruge solcreme. Derfor er det foruroligende, at så mange forældre undlader at bruge solcreme, fordi det er overskyet eller føles koldt udenfor. Vi vil gerne understrege over for forældrene, at det er UV-indekset og ikke fornemmelsen af vejret udenfor, der afgør, om børnene skal smøres ind eller ej,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Henriette Madsen peger på, at forældre fx kan bruge den gratis app ”UV-indeks”. Appen giver råd om, hvordan man kan passe på i solen, og ikke mindst i hvilket tidsrum, man skal passe på. Appen kan også komme med pop-up advarsler, når UV-indekset er højt, og man skal være ekstra opmærksom.

Uvished om krav til solcreme i institutionen
Mange forældre i småbørnsfamilierne er også i tvivl om, hvilke aftaler der gælder i daginstitutionen i forbindelse med solbeskyttelse. Ifølge undersøgelsen svarer omtrent en ud af tre forældre med børn i alderen 0-5 år nemlig, at de ikke ved, om institutionen kræver, at deres børn selv har solcremen med. Samme billede gør sig gældende i forhold til om forældre ved, hvorvidt deres børn skal have solcreme på hjemmefra eller ej. Ifølge Børneulykkesfonden kan det have uheldige følger:

”Forældrenes manglende bevidsthed om brugen af solcreme i institutionerne, kombineret med at de nogle gange undlader solcremen om morgenen, er bekymrende. Det øger risikoen for, at børnene ikke bliver beskyttet tilstrækkeligt mod solens stråler i løbet af dagen i institutionen,” siger Henriette Madsen.

Solkampagne skal øge viden om solbeskyttelse
For at øge opmærksomheden om vigtigheden af solbeskyttelse, lancerede Børneulykkesfonden i samarbejde med Derma i 2015 kampagnen SolSikker. Kampagnen har til formål at oplyse om solbeskyttelse via en gratis læringspakke, der er særligt udviklet til børn i legestuer og børnehaver. De seneste år har mere end 75.000 børn deltaget i kampagnen, og i år forventes 45.000 børn yderligere at deltage.

”Med SolSikker-kampagen sætter vi fokus på at gøre flere børn og voksne bevidste om vigtigheden af at beskytte sig mod solens stærke stråler og følge de officielle solråd. Samtidig kan kampagnen være med til at igangsætte en dialog mellem forælder og daginstitution om, hvem der smører børnene ind,” udtaler Mette Bohnstedt, Marketing Manager i DermaPharm A/S.

Undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget af Epinion på vegne af Børneulykkesfonden. Undersøgelsen er gennemført på baggrund af i alt 1.004 gennemførte interview med forældre med hjemmeboende børn under 18 år. Interviewene er gennemført i marts 2017.

Tal i pressemeddelelsen er baseret på forældre med børn i alderen 0-5 år.

Foto:
Det solrige maj-vejr betyder, at forældre skal være opmærksomme på at huske solbeskyttelsen, når børnene skal i institution. Med SolSikker-kampagnen sætter Børneulykkesfonden og Derma igen i år fokus på solbeskyttelse i daginstitutioner og dagplejere landet over.© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg

- En keto inspireret påskefrokost – 3 gode råd - Sponseret artikel

- Sådan vælger man den rigtige bonuskode - Sponseret artikel

- Gode råd om leasing af bil - Aalborg

- Gode tips til bonuskoder, hvis du oddser - Sponseret artikel

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld