Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Sekundtæt og spændende DM-fight i Folke Race

Aalborg
Mandag 8. maj 2017 kl. 13:16

Sekundtæt og spændende DM-fight i Folke Race

I det lune forsommervejr på Nysum Banen blev der gået til makronerne i alle 5 DM-klasser, da Motorsport Nordjylland (MNJ) bød velkommen til DM-startfeltet i Folke Race
.
I det lune forsommervejr på Nysum Banen blev der gået til makronerne i alle 5 DM-klasser, da Motorsport Nordjylland (MNJ) bød velkommen til DM-startfeltet i Folke Race.

- Arrangementet var 2. afdeling af DM-serien 2017 og blev som noget nyt afviklet på en lørdag, oplyser løbsleder Hans-Erik Sørensen. - Ændringen blev dog godt modtaget af både publikum og kørerne. Varmen betød også, at baneunderlaget var perfekt til motorløb, hvorfor der blev kørt stærkt både i kvalifikationen og finalerne.
I U-16 klassen hjemkørte Karsten Lindbøg Hansen fra MNJ sin anden DM-sejr ud af to mulige, og udvidede derfor sin føring i DM-serien.

- Som et godt tiltag har Dahl Engineering udsat en pokal til bedste Fair Fighter i U16-klassen, supplerer vice-løbsleder Solveig Sørensen. - Den blev hjemkørt af MNJ’eren Magnus Smed, som med en toer i A-finalen også rykkede på denne placering i DM-stillingen. I U-16 debuterede Lisa Høgh Møller, men hun udgik af A-finalen med et manglende venstre forhjul.

I U18-klassen scorede Markus Lau en flot andenplads, selv om motoren mistede kompression i A-finalen, og derfor spyede et røgslør ud over Nysum Banen. Han avancerede samtidig også til toeren sammenlagt.

- Konkurrencen er blevet strammet til i 2017-udgaven af Ladies Cup, fortsætter Hans-Erik Sørensen. - Der blev kørt virkelig tæt hos pigerne, hvilket resulterede i et par snurreture. Den regerende danske mester Kristine Cilleborg Madsen fra MNJ blev hæmmet af en defekt kobling, og måtte derfor med en firer vinke farvel til DM-føringen.
Den sort/hvid/røde krigsmaling har gennem mange år fulgt Sørensen-familien i Folke Race. Den tidligere danske mester: Jesper Sørensen var på gæstevisit i Klasse 1 (auktionspris 6.000 kr.). Nordjyden underbyggede sine tidligere præstationer med en generalsejr foran klubkammeraten: Thomas Pedersen, som nu ligger på en delt førsteplads i DM-serien.

I Klasse 2 (auktionspris 9.000 kr.) var det tæt på fuldt hus for MNJ’erne med 5 kørere ud af 6 i A-finalen. DM-vinderen fra 2015: Anders Salomonsen fik problemer under kvalifikationen, idet begge trækaksler knækkede på den højtydende Ford Mondeo. Erstatnings-reservedele blev hurtigt påsat, hvilket gav grundlag for sejre i B- og A-finalen.
Peter Smed forsvarede sin foreløbige DM-føring fornuftigt i Klasse 2 med en treer på hjemmebane, men klub-kollegaen Kenneth Brian Sørensen kom lidt tættere på i DM-stillingen med en toer. Herefter fulgte Steen Kudahl Christensen og Christian Sejersen som firer og femmer.

- MNJ scorede maximum-point i klubholdskonkurrencen. Føringen blev derfor øget til ærkerivalerne fra Vendsyssel: Frederikshavn-Sæby Auto Sport. Næste DM-afdeling køres i Kolding lidt senere i maj.

- Publikum får mulighed for selv at prøve kræfter med motorsport, afslutter Solveig Sørensen. – Lørdag d. 13. maj blænder MNJ op for PRØV FOLKE RACE på Nysum Banen. Ved samme besøg har tilskuerne mulighed for at kikke forbi på den nyetablerede karting-bane på stadionet, og hvor man kan prøve kræfter med en go kart, slutter Åge Keseler Kirketerp fra Motorsport Nordjylland.


© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - Aalborg

- En keto inspireret påskefrokost – 3 gode råd - Sponseret artikel

- Sådan vælger man den rigtige bonuskode - Sponseret artikel

- Gode råd om leasing af bil - Aalborg

- Gode tips til bonuskoder, hvis du oddser - Sponseret artikel

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld