Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Bliv fysisk og psykisk sund med yoga

Aalborg
Lørdag 5. maj 2018 kl. 08:00

Bliv fysisk og psykisk sund med yoga
Arkivbillede


Yoga er blevet voldsomt populært de sidste par år. Der findes snart ikke et fitnesscenter, der ikke tilbyder holdtræning i yoga...
.
Af Klaus Hansen

Men yoga er ikke blot en hurtig trend. Det er en ældgammel træningsform, der går hele 5000 år tilbage i historien. Målet med yoga er at styrke både krop og sind. Kroppen styrkes gennem forskellige øvelser, ofte smidigheds- og udholdenhedsøvelser og sindet styrkes gennem åndedrættet.

Yoga appellerer derfor meget til det travle moderne menneske, der både har brug for et åndeligt pusterum og at styrke kroppen. Med yoga bliver man både smidig og stærk, men det giver også et spirituelt åndehul, hvor man kan få sindets stressniveau ned ved hjælp af åndedrætsøvelser.

Yoga for alle
Yoga er en nem træningsform at komme i gang med. Selvom yoga især er populært blandt unge kvinder, er der hverken alder- eller kønsbegrænsning på yoga. Som sagt kan man finde yogahold i langt de fleste fitness- eller træningscentre, men hvis man ikke føler for at starte på et hold, kan man nemt dyrke yoga hjemme i stuen. Yoga kræver blot et godt fast underlag, og så kan man finde øvelser på nettet, låne en guide på biblioteket eller lignende. Det vigtigste er, at man husker vejrtrækningen – både for psykens skyld, men også for at tilføre så meget ilt som muligt til de muskler, man er ved at styrke.

Desuden findes der mange forskellige former for yoga og i forskellige niveau, så ligegyldigt hvilken kondition man er i, kan man finde en yogaform, der passer én. Hvis man gerne vil tabe sig, kan power yoga være en god mulighed, da det foregår i et højere tempo.

Oplev fordelene
Yogatræning kommer med mange fordele – større smidighed, bedre fordøjelse, hormonbalance og blodcirkulation. Det eneste det kræver at komme i gang, er en god yogamåtte. Det er vigtigt med et ordentligt underlag, da mange yogastillinger kræver, at man står sikkert og fast. Yogamåtter kommer i mange forskellige tykkelser og farver – og desuden i forskellige prisklasser, så det behøver ikke være en dyr fornøjelse at starte med yoga.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Vis det særlige af Aalborg frem med puljen 'Samlingskraft - sammen om steder vi holder af'' - Aalborg

- Drømmer du om ponygalop? - Aalborg

- Tabt gods og uheld skaber problemer og kø på E45 Nordjyske Motorvej - Aalborg

- Sprit- og narkobilist anholdt - Aalborg

- Står du på ventelisten? Der åbnes for flere pladser i dag - Aalborg

- Forældre øremærker børnepengene: Det er blevet stor shoppedag i Aalborg - Aalborg

- Kæmpe åbningsfest: NORMAL åbner på Tornhøjvej i Aalborg - Aalborg

- Aalborg-forskere har opfundet stærkt værktøj til at nedbringe CO2-udledning - Aalborg

- Over Kæret: Muligt stenkast fra motorvejsbro - Aalborg

- Snør skoene - WALKin Nordjylland vender tilbage til Aalborg - Aalborg

- Vækker stadig stor bekymring: Selvbestemmelse vs. trafiksikkerhed ved kørekortfornyelse hos ældre bilister - Aalborg

- Nordjyllands Politi guider til en sikker blå mandag - Aalborg

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld