Del på Facebook   Print siden  

Bliv fysisk og psykisk sund med yoga

Aalborg
Lørdag 5. maj 2018 kl. 08:00

Bliv fysisk og psykisk sund med yoga
Arkivbillede


Yoga er blevet voldsomt populært de sidste par år. Der findes snart ikke et fitnesscenter, der ikke tilbyder holdtræning i yoga...
.
Af Klaus Hansen

Men yoga er ikke blot en hurtig trend. Det er en ældgammel træningsform, der går hele 5000 år tilbage i historien. Målet med yoga er at styrke både krop og sind. Kroppen styrkes gennem forskellige øvelser, ofte smidigheds- og udholdenhedsøvelser og sindet styrkes gennem åndedrættet.

Yoga appellerer derfor meget til det travle moderne menneske, der både har brug for et åndeligt pusterum og at styrke kroppen. Med yoga bliver man både smidig og stærk, men det giver også et spirituelt åndehul, hvor man kan få sindets stressniveau ned ved hjælp af åndedrætsøvelser.

Yoga for alle
Yoga er en nem træningsform at komme i gang med. Selvom yoga især er populært blandt unge kvinder, er der hverken alder- eller kønsbegrænsning på yoga. Som sagt kan man finde yogahold i langt de fleste fitness- eller træningscentre, men hvis man ikke føler for at starte på et hold, kan man nemt dyrke yoga hjemme i stuen. Yoga kræver blot et godt fast underlag, og så kan man finde øvelser på nettet, låne en guide på biblioteket eller lignende. Det vigtigste er, at man husker vejrtrækningen – både for psykens skyld, men også for at tilføre så meget ilt som muligt til de muskler, man er ved at styrke.

Desuden findes der mange forskellige former for yoga og i forskellige niveau, så ligegyldigt hvilken kondition man er i, kan man finde en yogaform, der passer én. Hvis man gerne vil tabe sig, kan power yoga være en god mulighed, da det foregår i et højere tempo.

Oplev fordelene
Yogatræning kommer med mange fordele – større smidighed, bedre fordøjelse, hormonbalance og blodcirkulation. Det eneste det kræver at komme i gang, er en god yogamåtte. Det er vigtigt med et ordentligt underlag, da mange yogastillinger kræver, at man står sikkert og fast. Yogamåtter kommer i mange forskellige tykkelser og farver – og desuden i forskellige prisklasser, så det behøver ikke være en dyr fornøjelse at starte med yoga.© Copyright 2023 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - AalborgRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld