Del på Facebook   Print siden  

Guide: Vælg den rigtige LED-pære

Aalborg
Lørdag 31. marts 2018 kl. 22:00

Guide: Vælg den rigtige LED-pære
Arkivbillede


Det kan være svært at vælge den rigtige LED-pære med alle de muligheder, der eksisterer i dag...
.
Af Klaus Hansen

Dog får du her en guide til, hvordan du vælger den rigtige, så du føler dig bedre klædt på til at tage det endelige valg.

Tjek Watt - Lumen
Førhen brugte man Watt i forbindelse med glødepæren, men det gør man ikke længere. I dag skal man kigge efter Lumen i stedet for Watt. Alle LED-pærer i dag har en angivet lumenværdi. Dog skal du her være opmærksom på, at pærens lumenværdi godt kan være forskellige på trods af, at de bruger samme Watt.

Vær opmærksom på farvetemperaturen
Det næste, der skal kigges på, er Kelvin værdien, der angiver hvor varmt eller koldt lyset fra pæren er. Her ligger de fleste på 2700 Kelvin. Dog er det vigtigt, at man alligevel er opmærksom, da man f.eks. i Sydeuropa har en standard, der lyder på hele 3000 Kelvin.

RA-værdien
RA-værdien bruges til at beskrive, hvor god en pære er til at gengive farve. Skalaen går fra 100 til 0, og LED-pærerne og alverdens andre spare-pærer halter lidt i forhold til dette punkt. Her har man en standard, der lyder på 80. Vælger man en pære med en RA-værdi under 80, vil man opleve, at møbler og vægge skifter farve, når lyset tændes. Det kan være ret så ubehageligt, og man råder derfor kunderne til altid at købe en LED-pære med en høj RA-værdi.

Pærens levetid
Dette punkt er enormt vigtigt. En almindelig glødepære holder typisk i et år, hvor en LED-pære har en levetid på mellem 15.000 og 30.000 timer. Dermed har en LED-pære ikke ret meget levetid, og man kan også komme ud for, at producenten forsøger at lyve produktet til en længere levetid. Derfor skal du være ekstra opmærksom i forhold til levetiden på den pågældende pære.

Her vælger du mellem de bedste LED-pærer
Billyblaek.dk vælger du mellem de bedste LED-pærer, og du er derfor sikker på, at du laver en god investering, når du bestiller en pære herfra.© Copyright 2023 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - AalborgRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld