Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Oplev Aalborgs unikke natur

sponsorerede artikler
Tirsdag 24. april 2018 kl. 20:48

Oplev Aalborgs unikke natur
Arkivbillede


Aalborgs unikke placering ved Limfjorden gør området oplagt til friluftsliv. Uanset om du vil cykle, vandre, sejle eller svømme, er her rigelig mulighed for at få stillet den trangen til frisk luft...
.
AF Klaus Hansen

På Aalborg kommunes hjemmeside kan du finde mange tips og vejledninger til friluftsliv i Aalborg, men her giver vi dig højdepunkterne.

Tag på overnatning i smuk natur
Aalborg byder på flere muligheder for at overnatte i naturen. Mange steder er der opsat sheltere, men du kan også altid medbringe eget telt. Til et shelter kan du pakke lidt lettere, men til gengæld skal du være opmærksom på, at de ikke kan bookes på forhånd. Derfor kan det være en god idé at tage et telt med, hvis du vil være sikker på at kunne overnatte.

Uanset om du sover i dit eget telt eller en shelter, skal du være opmærksom på, at ikke alle steder har indlagt vand eller tilknyttet toiletter. Hvis du vil lave bål, skal du selv medbringe brænde hjemmefra.
Ellers kan en trangia være et godt og let alternativ.

Hvis du ikke er vant til friluftsliv, er der dog ingen grund til at købe en hel masse udstyr lige med det samme. Nøjes med et telt i første omgang, så du er fleksibel til at overnatte mange forskellige steder. Med tiden kan du overveje, om du skal investere i mere udstyr, så du har grej til forskellige situationer og kan benytte alle lejrpladser i kommunen.
Det kan anbefales at bruge et telt i lille størrelse, når du overnatter på en lejrplads. Det kan være svært at forudsige pladsforholdene, og et lille telt er også nemmere at have med rundt – og hurtigere at rejse.

Brænd energi af i bakkerne
Har du brug for at brænde krudt af, eller bare lyst til at udfordre dig selv? Så har Aalborg Kommune anlagt fire mountainbikeruter, som kan bruges af alle. Hvis du ikke er vant til at køre mountainbike, kan du tage på prøvetur med en af de lokale klubber.

Det nordjyske landskab er som skabt til cykelture, og der er lidt for enhver smag. Cykler du alene, kan du bestemme sværhedsgrad og tempo helt selv. Det er dog altid en god idé at medbringe en makker for hyggens skyld.

Vil du maksimere oplevelsen, kan du tage din landevejscykel og planlægge en rute til forskellige lejrpladser i kommunen. Om du vil have en enkelt overnatning eller en tur på flere dage er op til dig og dit ambitionsniveau. Du skal dog være opmærksom på, at du kun må overnatte på samme lejrplads to nætter i træk.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kend dine køkkenknive - sponsorerede artikler

- God rådgivning omkring køb og salg af fast ejendom - sponsorerede artikler

- Få 4 tilbud på din fragtopgave og spar op til 75 % - sponsorerede artikler

- Fanø byder på en aktiv naturferie - sponsorerede artikler

- Sådan kommer du let og hurtigt rundt i Aalborg - sponsorerede artikler

- Vil du starte som biavler? Læs med her - sponsorerede artikler

- Derfor er en løftekran vigtig i et byggeri - sponsorerede artikler

- Boost salget med Webshipper - sponsorerede artikler

- Det skal du gøre, når et familiemedlem dør - sponsorerede artikler

- Find den helt rigtige gave til ham - sponsorerede artikler

- Stor prisforskel hos bedemænd i Aalborg og omegn - sponsorerede artikler

- Ondt i livet? Find psykologhjælp online - sponsorerede artikler

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld