Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Er sommergræs nok for min hest?

sponsorerede artikler
Onsdag 25. april 2018 kl. 17:15

Er sommergræs nok for min hest?
Arkivbillede


Når sommergræsset vokser og varmen kommer, begynder mange hesteejere at flytte deres heste ud på marken...
.
Af Klaus Hansen

Men rigtig mange heste får ikke dækket deres vitamin og mineralbehov igennem græsset. Det skyldes tildeles at det meste græs vi har her i Danmark, faktisk ikke er af god nok kvalitet til at hesten får dækket hele sit behov af sporstoffer.

Derfor kan det være en fordel at lave en foderplan selvom hesten går på græs det meste af dagen, hvor du sørger for at der indgår vitaminer og mineraler, det kan enten være igennem foder eller vitamin og mineralblandinger. På den måde er du sikker på at hesten er dækket ind med alt hvad den har behov for, også selvom den går på græs.

Et godt stråfoder
Et godt stråfoder er altafgørende for om hesten trives. Heste har brug for mange fibre for at for at holde maven i gang. Der kommer et godt stråfoder ind i billedet. Heste har en meget lang tarmkanal som har brug for fibre. Hvis en hest ikke får fibre nok i sit foder, vil tarmsystemet stå stille og ikke forarbejde stråfoderet som i sidste ende vil resultere i forstoppelse i endetarmen.

Heste har bakterier og enzymer i tarmsystemet som nedbryder stråfoderet så alle næringsstofferne bliver optaget og udnyttet igennem tarmvæggen. En hest skal have mellem 6-8 kg godt stråfoder dagligt for at kunne opretholde en god fordøjelse og et sundt mave- tarmsystem.

Kvalitets hestefoder skal indgå i hestens foderplan
At give en korrekt afbalanceret kost til sin hest er en af de mest afgørende dele af at eje hest, men den kompleksitet der er i ernæring til heste, betyder at det ofte misforstås eller sammensættes forkert. Uanset om du er den eneste, der fodrer din hest, eller om du er afhængig af personalet på opstaldningsstedet, bør du have en grundlæggende forståelse for korrekt fodring, for at være sikker på at din hest er på en acceptabelt foderplan som dækker dens behov.

For at lave den rette foderplan skal du tage alt dette i betragtning; vægt, alder, hvilken træning, konkurrence, klima, kropstilstand, og hvilken type hest det er (f.eks. Let hest, stor hest, tynd, tyk). Alt sammen har nemlig indflydelse på hestens energi- og ernæringsbehov – samt mængden af kalorier, protein, fedt, vitaminer og mineraler den har brug for at kunne trives optimalt.

Hestefoder er grundlaget for alle foderprogrammer, da dette er en primær kilde til de grundlæggende næringsstoffer, der er nødvendige for hesten. Her kan du se flere eksempler på hestefoder, som passer i de fleste foderplaner, også når din hest går på græs.

Hvis du har brug for hjælp til at sammensætte en foderplan til at opfylde dine hestes individuelle behov, kan din dyrlæge eller en heste-ernæringsekspert hjælpe dig med at lave den rette foderplan.

© Copyright 2020 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Sådan optimerer du din virksomhed og udvider din kundekreds - sponsorerede artikler

- Vil disse tre brugte biler hitte i 2020? - sponsorerede artikler

- Dette kan du gøre for at forebygge eller behandle forskellige skader - sponsorerede artikler

- 5 tips til at finde de bedste lånemuligheder - sponsorerede artikler

- Sådan holder du og din partner gnisten i gang - sponsorerede artikler

- Har du behov for en ny og moderne bil? - sponsorerede artikler

- Styrk virksomheden med ekstra (mekaniske) hænder! - sponsorerede artikler

- Fortabt i jagten på erhvervslejemål? - sponsorerede artikler

- Derfor skal du prøve en datingside - sponsorerede artikler

- 3723 Spilleautomater, kort eller roulette – hvad skal man spille, hvis man vil have chancen for at vinde den store gevinst? - sponsorerede artikler

- Hvad gør du hvis du får diarre efter en julefrokost - sponsorerede artikler

- Se her før du spiller casino på nettet - sponsorerede artiklerRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld