Del på Facebook   Print siden  

Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine

Aalborg
Onsdag 23. maj 2018 kl. 13:07

 Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine
Arkivbillede


Hvis man er dedikeret kaffedrikker og parat til at spendere lidt ekstra på de velduftende, brune dråber, så er en espressomaskine måske den rigtige vej at gå....
.
Af Klaus Hansen

Alt afhængigt af hvilken type du vælger, kan du få maskiner til den hurtige start på hverdagene, eller til de weekendmorgener, hvor du har lidt mere tid til at kæle om kaffebrygningen.

Her i artiklen har vi samlet lidt basisviden til dig, der overvejer at købe en espressomaskine. Hvis du vælger at gå videre, kan du se prissammenligninger og tests af over 80 maskiner på denne hjemmeside.

Hvilken type skal du vælge
Udover de manuelle modeller, der ikke bruger strøm – en klasse, vi her ser bort fra – kan espressomaskiner inddeles i tre typer:

Semiautomatiske, automatiske og fuldautomatiske.
Den semiautomatisk er den mest arbejdskrævende, og hvis man kan lide virkelig at lave hjemmelavet espresso, så er det denne type, man skal vælge. Her kværner man selv bønnerne, hælder kaffen i filteret og tamper den, og hvis der skal mælk i, må man selv steame den.

I den automatisk er der indbygget kaffekværn, og maskinen sørger selv for alle trinene i bryggeprocessen, med undtagelse af at steame mælk. Hvis der skal mælk i, skal man altså også her stå for det selv. Det er på dette punkt, at den automatiske adskiller sig fra den fuldautomatiske: Den fuldautomatiske har indbygget steamer, og tilfører altså selv mælk.

En maskine, der passer til dit temperament
Som det fremgår af ovenstående, er der altså stor forskel på de forskellige typer af espressomaskiner. Hvis man skal bruge en maskine til sin arbejdsplads, eller et andet sted, hvor mange mennesker bruger den dagligt, er det altså smart som minimum at vælge en automatisk model.
Den semiautomatisk er til dig, der gerne vil bruge tid på en god kop kaffe – enten hver dag eller ved særlige lejligheder. Det kræver tid, men udbyttet er til gengæld en god kop kaffe, hvor du selv har været med i de fleste led.© Copyright 2023 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Glutenfri gårdbutik åbnet ved Suldrup - Aalborg

- 5 gode tip til en kold vinteraften derhjemme - Aalborg

- Aalborg - en blomstrende kulturby - Aalborg

- Hvorfor radioen stadig er populær i disse internettider - Aalborg

- River Online i Aalborg i stor vækst - Aalborg

- Sådan kommer du hurtigt på ferie - Aalborg

- Oplev rigt dyreliv med en safarirejse - Sponseret artikel

- Gør lidt ekstra ud af kaffen med en espressomaskine - Aalborg

- Bliv fysisk og psykisk sund med yoga - Aalborg

- Shopping i Aalborg er mere end bare shopping - Sponseret artikel

- Oplev fordelene med en hæveskydedør - Sponseret artikel

- Guide: Vælg den rigtige LED-pære - AalborgRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld