Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Tag på idrætsefterskole og lær mere om din favoritsport og dig selv

sponsorerede artikler
Onsdag 20. juni 2018 kl. 14:32

Tag på idrætsefterskole og lær mere om din favoritsport og dig selv
Arkivbillede


Mange unge mennesker vælger at afslutte 9. eller 10. klasse med et ophold på en efterskole...
.
AF Klaus Hansen

Det kan der være flere årsager til. Måske trænger de til at se noget nyt. Måske har de lyst til at prøve at stå på egne ben. Måske vil de gerne opleve at have deres interesser på skoleskemaet.

Mange efterskoler specialiserer sig nemlig inden for bestemte områder, såsom kunst, sang, musik og sport. Så når du for eksempel tager på idrætsefterskole i Vestjylland, kommer du ikke kun til at sidde med næsen ned i bøgerne - du kommer også til at dyrke din favoritsport midt i skoletiden. Sportsefterskoler er meget populære blandt unge, der elsker bevægelse og motion, og denne type efterskole kan findes over alt i landet.

Få din yndlingssport på skemaet i et helt skoleår
For at du lærer mest muligt om din foretrukne sportsgren, ansætter idrætsefterskoler ofte undervisere, som har en baggrund inden for professionel sportsudøvelse. Det er ikke unormalt, at trænerne på fodboldlinjerne er tidligere spillere fra 1. division, og undervisere på fitnesslinjerne er som oftest certificerede som instruktører og personlige trænere.

Bevægelse og motion gavner ikke kun kroppen men også hjernen
Fysisk aktivitet er ikke kun godt for at holde kroppen sund og stærk. Bevægelse og motion kan også gavne psyken og øge den mentale velvære. Så når du vælger at tilbringe et år på en idrætsefterskole, giver du dig selv rigtig gode forudsætninger for at holde en – på alle punkter – sund livsstil resten af livet.

På en efterskole lærer du at stå på egne ben
Selv om sportsefterskolen vil danne rammer om et godt ophold, så lærer du som efterskoleelev så småt at stå på dine egne ben. Godt nok skal du ikke betale husleje, og du skal heller ikke ud og handle ind til aftensmad hver dag.

Men du skal selv sørge for at komme op til tiden. Du skal selv sørge for at møde ind rettidigt til undervisning og træning. Du skal selv sørge for at dit sportsudstyr er i orden, rent og så videre. Du skal selv rydde op på dit værelse, så du holder dig på gode termer med din værelseskammerat. Der er mange ting, du selv skal huske at gøre. Men når du gør dem, og de bliver til en del af din daglige rutine, så lærer du at tage ansvar for dig selv

Du kommer til at få venner for livet
Efterskoler er kendt for danne rammer om stærke venskaber, der varer evigt. Når du og dine medstuderende mere eller mindre laver alting sammen, kommer I til at lære hinanden rigtig godt at kende. Det hjælper selvfølgelig, at I har valgt den samme efterskole, fordi I rigtig godt kan lide idræt og sport, men når I bruger så meget tid sammen med hinanden, kommer I uundgåeligt til at lære hinanden at kende på godt og ondt.

Når I i løbet af opholdet på efterskolen, ser hinanden som de mennesker, som I er, opstår der et bånd, som hverken tid eller rum kan ødelægge. Derfor er skoleårets udgang en bittersød oplevelse, hvor I på den ene side fejrer, at I har haft et fedt år, og at I har bestået alle jeres eksamener. Men på den anden side skal I også sige farvel til hinanden, når I bliver spredt for alle vinde og skal videre med jeres unge liv.© Copyright 2020 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Sådan kommer du godt i gang med at træne - sponsorerede artikler

- Ting du skal overveje hvis du skal have nyt køkken og bad - sponsorerede artikler

- Find et godt cover og beskyt din smartphone - sponsorerede artikler

- Lokale Aalborg-virksomheder udnytter de digitale muligheder - sponsorerede artikler

- Frigør rum i stuen med bambusmøbler - sponsorerede artikler

- Er du på jagt efter god og alsidig underholdning? Læs med her - sponsorerede artikler

- Tag med børnene på stranden - sponsorerede artikler

- Optimer din boligindretning med skønne plakater og malerier - sponsorerede artikler

- Gør virksomhed mere attraktiv med en god hjemmeside - sponsorerede artikler

- Fengshui og soveværelset - sponsorerede artikler

- I storbyerne er cyklen mere brugt end bilen - sponsorerede artikler

- Brug mere af din fritid på fantastisk madlavning - sponsorerede artiklerRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld