Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Slip for kløende myggestik

sponsorerede artikler
Mandag 24. september 2018 kl. 15:43

Slip for kløende myggestik
Arkivbillede


De fleste har prøvet at få spoleret en dejlig lun sommeraften af myggeplager. De lumske insekter er altid på jagt efter friskt blod – uanset hvilken blodtype det end måtte være....
.
Af Klaus Hansen

Men du kan selv med aktive tiltag forsøge at undgå myggenes bid, hvis du skal mod varmere himmelstrøg eller nyder sensommeren derhjemme. Og er skaden allerede sket, er der også råd.

Undgå myggestik i første omgang
Den bedste måde at slippe for kløende myggestik på er simpelthen at undgå at blive stukket. Så simpelt er det. Myg foretrækker fugtige områder omkring søer og vandhuller. Så har du planlagt en telttur i de danske skove, kan du nok ikke undgå at komme hjem med et myggestik eller to.

Dog kan du forebygge en del af stikkene ved at sove i et myggenet og spraye dig med myggesprays. Nettet forhindrer myggene i at nå din hud, og sprayen har en duft, som myggene ikke kan fordrage. Brug også gerne løstsiddende tøj med lange ærmer og ben, som myggene ikke kan stikke igennem.

De fleste kender lyden af en sværmende myg i mørket, når de har lagt sig under dynen. Varme nætter kalder på åbne vinduer. Men hvis du vil åbne vinduerne, skal du slukke lyset. Myggene tiltrækkes nemlig af lyset.

Derfor klør myggestik
Myggestik giver kløe. Det ved de fleste, der har prøvet at blive stukket af de små blodsugere. Kløen kommer fra myggens spyt. Inden de skal til at suge blod, sprøjter de nemlig spyt i huden, så blodet ikke størkner, og de kan suge på livet løs. Det er enzymerne i myggespyttet, som immunforsvaret reagerer på med en kløende fornemmelse.

Sådan kommer du kløen fra myggestik til livs
Har du fået et myggestik, og kløen plager dig, skal du først og fremmest forsøge ikke at give efter for den kløende fornemmelse. Begynder du først at klø, vil det blot blive værre. I stedet hjælper det at køle området. Det kan være med en såkaldt myggestik med lindrende ingredienser og antibakterielle egenskaber.

Men du kan også prøve med en isterning eller andet koldt. Så snart du gør noget aktivt, vil kløen mindskes – ofte fordi du afleder opmærksomheden fra kløen.© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Tag på din første festival i år 2019 - sponsorerede artikler

- Succesfuldt generationsskifte - sponsorerede artikler

- Flere og flere firmafester arrangeres af professionelle - sponsorerede artikler

- Du kan spare mange penge med online rabatter - sponsorerede artikler

- Derfor er det vigtigt, at dine medarbejdere kan tidsregistrere sig - sponsorerede artikler

- Lydbøger bliver mere og mere populære blandt danskerne - sponsorerede artikler

- Firmaarrangementer er mere populær end nogensinde før - sponsorerede artikler

- Test af spinnestænger – her er de syv bedste - sponsorerede artikler

- 3 grunde til ikke at udsætte dit næste bilsyn - sponsorerede artikler

- 3 perfekte feriedestinationer der kan tage en væk fra vinterkulden - sponsorerede artikler

- Medicinsk cannabis er på alles læber - sponsorerede artikler

- Boligmarkedet i Aalborg: Sådan undgår du at betale for meget - sponsorerede artikler

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld