Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Slip for kløende myggestik

sponsorerede artikler
Mandag 24. september 2018 kl. 15:43

Slip for kløende myggestik
Arkivbillede


De fleste har prøvet at få spoleret en dejlig lun sommeraften af myggeplager. De lumske insekter er altid på jagt efter friskt blod – uanset hvilken blodtype det end måtte være....
.
Af Klaus Hansen

Men du kan selv med aktive tiltag forsøge at undgå myggenes bid, hvis du skal mod varmere himmelstrøg eller nyder sensommeren derhjemme. Og er skaden allerede sket, er der også råd.

Undgå myggestik i første omgang
Den bedste måde at slippe for kløende myggestik på er simpelthen at undgå at blive stukket. Så simpelt er det. Myg foretrækker fugtige områder omkring søer og vandhuller. Så har du planlagt en telttur i de danske skove, kan du nok ikke undgå at komme hjem med et myggestik eller to.

Dog kan du forebygge en del af stikkene ved at sove i et myggenet og spraye dig med myggesprays. Nettet forhindrer myggene i at nå din hud, og sprayen har en duft, som myggene ikke kan fordrage. Brug også gerne løstsiddende tøj med lange ærmer og ben, som myggene ikke kan stikke igennem.

De fleste kender lyden af en sværmende myg i mørket, når de har lagt sig under dynen. Varme nætter kalder på åbne vinduer. Men hvis du vil åbne vinduerne, skal du slukke lyset. Myggene tiltrækkes nemlig af lyset.

Derfor klør myggestik
Myggestik giver kløe. Det ved de fleste, der har prøvet at blive stukket af de små blodsugere. Kløen kommer fra myggens spyt. Inden de skal til at suge blod, sprøjter de nemlig spyt i huden, så blodet ikke størkner, og de kan suge på livet løs. Det er enzymerne i myggespyttet, som immunforsvaret reagerer på med en kløende fornemmelse.

Sådan kommer du kløen fra myggestik til livs
Har du fået et myggestik, og kløen plager dig, skal du først og fremmest forsøge ikke at give efter for den kløende fornemmelse. Begynder du først at klø, vil det blot blive værre. I stedet hjælper det at køle området. Det kan være med en såkaldt myggestik med lindrende ingredienser og antibakterielle egenskaber.

Men du kan også prøve med en isterning eller andet koldt. Så snart du gør noget aktivt, vil kløen mindskes – ofte fordi du afleder opmærksomheden fra kløen.



© Copyright 2024 Aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst


Flere i denne sektion:

- Kend dine køkkenknive - sponsorerede artikler

- God rådgivning omkring køb og salg af fast ejendom - sponsorerede artikler

- Få 4 tilbud på din fragtopgave og spar op til 75 % - sponsorerede artikler

- Fanø byder på en aktiv naturferie - sponsorerede artikler

- Sådan kommer du let og hurtigt rundt i Aalborg - sponsorerede artikler

- Vil du starte som biavler? Læs med her - sponsorerede artikler

- Derfor er en løftekran vigtig i et byggeri - sponsorerede artikler

- Boost salget med Webshipper - sponsorerede artikler

- Det skal du gøre, når et familiemedlem dør - sponsorerede artikler

- Find den helt rigtige gave til ham - sponsorerede artikler

- Stor prisforskel hos bedemænd i Aalborg og omegn - sponsorerede artikler

- Ondt i livet? Find psykologhjælp online - sponsorerede artikler

Klik venligst


Klik venligst
Rubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld