Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

3 steps til en sund privatøkonomi

sponsorerede artikler
Tirsdag 18. december 2018 kl. 09:00

3 steps til en sund privatøkonomi
Arkivbillede


Hvis du rent økonomisk er nået ud på et mindre sidespor, skal du ikke være nervøs for at det ikke kan vende igen...
.
Af Klaus Hansen

Det kræver blot at du aktivt handler på din økonomiske situation og sørger for, at der igen kommer overblik og system over din privatøkonomi. I denne artikel giver vi 3 bud på, hvordan du opnår en sund privatøkonomi.

Får du brug for et mindre lån?
Nogle gange kan du være nok så flittig til at omstrukturere din privatøkonomi, for at få råd til den vaskemaskine du står og mangler, men uden held. Derfor kan et mindre online lån hjælpe dig på vej, hvis du ikke ser andre muligheder for at få økonomien til at række.

Når du søger et online lån, anbefales det at du foretager en grundig sammenligning af lånene på markedet. Det skal hjælpe dig til at finde det rette lån til dig og din økonomiske situation. En side som hjælper danskerne med at sammenligne lån på markedet er Fair-laan.dk, så du hurtigt får det nødvendige overblik.

Step 1: Gennemgå din netbank
Et godt bud på, hvor du kan starte oprydningen af din økonomi, er ved at gennemgå din netbank, for at blive klogere på dit forbrug.
Din netbank afslører mere end man umiddelbart lige skulle tro, fordi småkøb som et dagligt besøg ved bageren også løber op. Og måske køber du i realiteten mere tøj end du lige gik og troede.

Når du kigger posteringerne igennem i din netbank, vil det være en god idé, hvis du løbende skriver de ‘dårlige vaner’ ned på et papir, så du sort på hvidt kan se hvad du bør ændre på i dit forbrug. Når først du får det skrevet ned, bliver det formentlig meget tydeligt, hvad du godt kan undvære i hverdagen og samtidigt også hvad du gerne vil prioritere at bruge penge på.

Step 2: Læg et budget
En anden måde hvorpå du kan vende din økonomi til det bedre, er ved at lægge et udførligt budget, som du fremover skal holde dig indenfor. Også her kan det være en hjælp, hvis du benytter din netbank til at skabe et overblik. Når du går gennem de sidste måneders posteringer, vil du nemlig kunne få et præcist beløb på både dine indtægter og udgifter. Husk på at flere faste udgifter betales pr kvartal, hvorfor du skal sørge for at gå langt nok tilbage for at få alle udgifterne med i budgettet.

Udover alt det praktiske i forbindelse med at lægge et budget, er det også vigtigt at du er oprigtigt motiveret til at ændre din økonomiske situation. For først når du ser realiteterne i øjnene, vil det kunne lade sig gøre at holde sig inden for et (muligvis) stramt budget. Derfor skal du også sørge for at være realistisk når du lægger budgettet, for at det vil holde i længden.

Step 3: Sorter ud i dine udgifter
Lige såvel som du skulle sortere ud i dit forbrug, vil du formentlig også opleve at du har flere månedlige posteringer som du kan undvære. Derfor kan det give luft i budgettet at sortere ud i dine faste udgifter.

Der er selvfølgelig en lang række udgifter som du hverken kan eller skal undlade at betale til. Det er eksempelvis forsikringer, a-kasse, licens mm. Men som så mange andre danskere, vil du formentlig kunne spare penge på mobilabonnement og streamingtjenester. Og så er det også altid en mulighed at undersøge, om du kan få dine forsikringer billigere et andet sted.

Det anbefales at man årligt kontakter egen og konkurrerende forsikringer, for at forhandle sig til en bedre pris. Så her kan der godt være penge at spare på længere sigt.

© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Undgå at miste overblikket når din virksomhed skal flyttes - sponsorerede artikler

- Tag på din første festival i år 2019 - sponsorerede artikler

- Succesfuldt generationsskifte - sponsorerede artikler

- Flere og flere firmafester arrangeres af professionelle - sponsorerede artikler

- Du kan spare mange penge med online rabatter - sponsorerede artikler

- Derfor er det vigtigt, at dine medarbejdere kan tidsregistrere sig - sponsorerede artikler

- Lydbøger bliver mere og mere populære blandt danskerne - sponsorerede artikler

- Firmaarrangementer er mere populær end nogensinde før - sponsorerede artikler

- Test af spinnestænger – her er de syv bedste - sponsorerede artikler

- 3 grunde til ikke at udsætte dit næste bilsyn - sponsorerede artikler

- 3 perfekte feriedestinationer der kan tage en væk fra vinterkulden - sponsorerede artikler

- Medicinsk cannabis er på alles læber - sponsorerede artikler

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld