Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Boligmarkedet i Aalborg: Sådan undgår du at betale for meget

sponsorerede artikler
Onsdag 20. februar 2019 kl. 11:30

Boligmarkedet i Aalborg: Sådan undgår du at betale for meget
Arkivbillede


Går du og overvejer et boligkøb? Så er du ikke alene. I de store byer er boligpriserne dog tårnhøje, og Aalborg er ingen undtagelse!
.
Af Klaus Hansen

Det kan være svært at få fingrene i drømmeboligen uden at blive taget ved næsen, men hvordan undgår du at betale for meget? Få her tips til hvordan du køber til den bedste pris – så du derfor ikke betaler for meget for din drømmebolig.

Udbud og efterspørgsel
Set i lyset af finanskrisen er priserne i de større byer gået helt amok! Nogle taler om en decideret boligboble. Boligsidens statistikker viser dog, at salgspris pr. m2 er stagneret i Aalborg i 2018, når der er tale om villaer, rækkehuse og lejligheder. Det betyder, at det er en anelse lettere at gennemskue, hvornår en bolig koster for meget.

Da priserne på boligerne er ret høje i de store byer, kan du kun få fingrene i drømmeboligen, hvis du ikke betaler overpris. Mange sælgere sætter barren højt, for ”går den, så går den!”. De er naturligt interesserede i at skabe den største høst som muligt.

Sådan finder du den rigtige pris
Da boligpriserne er stagneret i 2018, kan et godt udgangspunkt være at undersøge områdets boligpriser i den periode, og det kan du gøre på boliga.dk. Hvad blev lignende ejendomme solgt for i løbet af 2018?
Derudover kan du holde øje med, hvor mange besøgende boligen har ved at oprette en profil på Boligsiden.dk. Her er der også mulighed for at se, hvor mange der har sat boligen på ”huskeliste”.

Når du er til åbent hus, kan du desuden hurtigt se efterspørgslen på ejendommen – er der mange interesserede til åbent hus?

Alt ovenstående kan give dig en fornemmelse af, hvilken pris der er rigtig. Dette er de helt lavpraktiske ting, du selv kan gøre – og som ikke kræver den store faglige ekspertise. Dernæst kan du hyre en boligadvokat i Aalborg, der kan gennemgå alle ejendommens papirer.

Hvorfor skal boligadvokaten gøre det?
Det er vigtigt at huske, at ejendomsmægleren er sælgerens mand. Ham/hendes ord omkring interessen for ejendommen bør du ikke tage for gode vare.

Du har brug for en fagperson, der har dit parti. En boligadvokat tager sig af hele den juridiske proces for dig. Boligadvokaten kigger alle papirerne igennem. Vedkommende giver også sit bud på, hvorvidt du byder for meget på ejendommen.

Pris på en boligadvokat i Aalborg
Det behøver ikke engang at tømme din pengepung at investere i en boligadvokat, da der findes mange gode (om end billige) boligadvokater i Aalborg. NEMADVOKAT er et eksempel på en boligadvokat i Aalborg, der har udtalt, at de kun sender en regning, hvis du vælger at købe boligen.

Hyr en håndværker eller byggesagkyndig
Inden du køber ejendommen, kan du desuden få en byggesagkyndig til at gennemgå boligen. Hvordan er standen? Er der noget, du skal være opmærksom på?

Dette er dermed de ting, du selv kan gøre for at få fingrene i din drømmebolig til den rigtige pris. I Aalborg er boligpriserne høje nok i forvejen, så det er vigtigt, at du ikke betaler mere end nødvendigt.
God boligjagt.

© Copyright 2019 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Undgå at miste overblikket når din virksomhed skal flyttes - sponsorerede artikler

- Tag på din første festival i år 2019 - sponsorerede artikler

- Succesfuldt generationsskifte - sponsorerede artikler

- Flere og flere firmafester arrangeres af professionelle - sponsorerede artikler

- Du kan spare mange penge med online rabatter - sponsorerede artikler

- Derfor er det vigtigt, at dine medarbejdere kan tidsregistrere sig - sponsorerede artikler

- Lydbøger bliver mere og mere populære blandt danskerne - sponsorerede artikler

- Firmaarrangementer er mere populær end nogensinde før - sponsorerede artikler

- Test af spinnestænger – her er de syv bedste - sponsorerede artikler

- 3 grunde til ikke at udsætte dit næste bilsyn - sponsorerede artikler

- 3 perfekte feriedestinationer der kan tage en væk fra vinterkulden - sponsorerede artikler

- Medicinsk cannabis er på alles læber - sponsorerede artikler

Klik venligst


Rubrikannoncer
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld