Klik venligst
Del på Facebook   Print siden  

Styrk virksomheden med ekstra (mekaniske) hænder!

sponsorerede artikler
Onsdag 22. januar 2020 kl. 16:34

Styrk virksomheden med ekstra (mekaniske) hænder!
Arkivbillede


Det går godt i Danmark. Faktisk så godt, at mange af virksomhederne har svært ved at følge med. Hvis du af og til har ønsket dig flere hænder, kan det være en idé at se nærmere på en kollaborativ robot. Disse fleksible hjælpere er lynhurtigt blevet populære på arbejdspladser verden over, og kræver langt mindre arbejde at implementere.

Mange virksomheder benytter sig allerede af robotter i dag, men mange af dem bruger dem forkert. Det kan enten skyldes at der ikke er blevet klarlagt hvad behovet har været, eller at man simpelthen har været for hurtig til at tage en beslutning. I stedet for at omlægge hele din produktion til en fuldautomatisk robotløsning, kan det være en fordel at se på nogle små justeringer i stedet. Det er her disse kollaborative robotter – eller cobots, som de også kaldes, kommer ind i billedet.

Hvad er Cobots egentlig?
Cobots er en robot der typisk udfylder ét enkelt formål. Den er specialprogrammeret til en enkelt opgave, og bruges typisk i en eksisterende produktionslinje. Det kan være en robot der er lavet til at stable kasser, flytte varer fra A til B, ryste malerspande eller lignende. Alle disse ting, som skal udføres på samme måde hver gang – og hvor du kan spare tid og kræfter på at overlade det til en maskine, frem for en medarbejder.

Hele pointen med disse former for robotter er, at du med relativt få midler, kan få optimeret din produktion. Samtidig kan det bruges til at øge sikkerheden på arbejdspladsen, mindske sygefravær og slitage af dine medarbejdere – og meget mere. Hvis vi forestiller os at du har en produktionsvirksomhed hvor i producerer jernplader, vil disse plader ofte skulle slæbes fra ét sted til et andet. Her kan en cobot varetage processen i stedet. Dermed er medarbejderen ikke i risiko for at overanstrenge sig, eller tabe pladen over sine fødder.Robotterne indtager byggebranchen
Det er ikke kun i industrien robotterne vinder indpas. Mange udforsker mulighederne for at bruge robotter i byggesektoren, idet man på denne måde kan bygge både billigere, hurtigere og mere præcist end med mennesker. Faktisk er det første 100% robot-byggede hus allerede opført, og der er ingen grund til at tro, at det stopper der.

En af fordelene er, at man pludselig kan arbejde i døgndrift, og dermed få byggeriet hurtigere færdig. Byggeriet vil typisk også blive udført med færre fejl, idet der ikke indgår nogle menneskelige led, hvor der kan opstå misforståelser. Og naturligvis har vi igen sikkerhedsfaktoren på banen. Hvis vi overlader de farlige og krævende opgaver til robotterne, slipper vi for at bringe os selv i fare.

Én ting er at en robot kan bygge et hus. Men hvis du ikke er klar til at fyre hele dit sjak endnu, kan mindre bestemt også gøre det. Opmåling er én af de ting hvor robotter ofte bruges flittigt. Der bliver ikke lavet fejl i opmålingen, og det kommer til at blive udført langt hurtigere end hvis et menneske skulle gøre det. Det betyder i princippet, at du får frigjort ressourcer til andre ting i byggeriet, og dermed kan få langt mere ud af en arbejdsdag.

Uanset hvilken branche du befinder dig i, er det en god idé at sætte sig ind i robotterne og de funktioner de kan udføre. Der er stor sandsynlighed for, at du indenfor en overskuelig fremtid kan benytte dem til at optimere din arbejdsgang.

© Copyright 2020 aalborgidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.Flere i denne sektion:

- Sådan kommer du godt i gang med at træne - sponsorerede artikler

- Ting du skal overveje hvis du skal have nyt køkken og bad - sponsorerede artikler

- Find et godt cover og beskyt din smartphone - sponsorerede artikler

- Lokale Aalborg-virksomheder udnytter de digitale muligheder - sponsorerede artikler

- Frigør rum i stuen med bambusmøbler - sponsorerede artikler

- Er du på jagt efter god og alsidig underholdning? Læs med her - sponsorerede artikler

- Tag med børnene på stranden - sponsorerede artikler

- Optimer din boligindretning med skønne plakater og malerier - sponsorerede artikler

- Gør virksomhed mere attraktiv med en god hjemmeside - sponsorerede artikler

- Fengshui og soveværelset - sponsorerede artikler

- I storbyerne er cyklen mere brugt end bilen - sponsorerede artikler

- Brug mere af din fritid på fantastisk madlavning - sponsorerede artiklerRubrikannoncer
Andre Link
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld